Windows 7 + Vista - problém s WiFi

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Plooskie
Nováček
Nováček

Windows 7 + Vista - problém s WiFi

Příspěvek od Plooskie »

Dle Leninova hesla o tom učení jsem se jal instalovat Widle v sedmé verzi (RC sest.7100) Instalace pohodová, stažení update (vč.češtiny) také. Nicméně následovalo nepříjemné zjištění - NB se přestal konektit k některým webům ! V pohodě se dostanu třeba na google.com, ale seznam.cz (nebo třeba vwings.net ) jsou nedostupné, resp. prohlížeč napíše, že "web byl nalezen", ale potom už jenom přesýpací hodiny. Nemožnost připojení platí i pro různé programy (update), třeba AVG, nefunguje dokonce ani windows update - sice napíše, že jsou k dospozici nové aktualizace, ale při pokusu o jejich stažení jenom přesýpá a přesýpá ...
Zajímavé je, že ping na "nedostupné" weby funguje absolutně bez problémů, stejně jako třeba tracert ...

Pátral jsem po netu a zjistil jsem, že tenhle problém je docela široce diskutován (a nebude tedy úplně ojedinělý), nicméně odnikud bohužel nevypadlo žádné funkční řešení ...

Konfigurace:
NB Acer 7730
Wireless Intel WiFi Link 5100
připojení přes 802.11/g - Zyxel P-660HW
Windows 7 RC/7100 (dělá to i na Vistě Bussiness Premium)
provider UPC

Co jsem již vyzkoušel:
- snížení zabezpečení v IE
- vypnutí TCP/IPv6 ("zatržítkama" v nastavení připojení i zápisem do registry)
- reset winsocku (vč.katalogů)
- reset katalogů TCP/IPv4 i 6
- instalace Firefoxu (chová se úplně stejně jako IE)

Co jsem ještě nevyzkoušel a bylo doporučováno:
- přeinstalace ovladačů Wireless (pro W7 nejsou k dispozici, Vistové mi to nebere)

V každém případě mám na stejném NB i WinXP, které na stejném připojení běhají úplně bez problémů, takže prosím vypustit rady ohledně resetu nebo nastavení WiFi routeru, problému u providera atp.

Pokud se připojím kabelem přes síťovku je problém vyřešen, resp. se neobjevuje ...

Mořím se s tím už 3 dny a nic jsem nevymyslel - pokud jste to někdo řešil a vyřešil, nebo máte alespoň nějaké vnuknutí, tak mě prosím naťukněte ... děkuji ...
facility
Začátečník
Začátečník

Re: Windows 7 + Vista - problém s WiFi

Příspěvek od facility »

Plooskie píše:Dle Leninova hesla o tom učení jsem se jal instalovat Widle...

Co jsem ještě nevyzkoušel a bylo doporučováno:
- přeinstalace ovladačů Wireless (pro W7 nejsou k dispozici, Vistové mi to nebere)
http://www.station-drivers.com/page/intel%20lan-wan.htm
Edit///oprava linku.... :oops:
Naposledy upravil(a) facility dne čtv 25. čer 2009, 10:59, celkem upraveno 1 x.
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

:? Proč by měl na Intelovský WiFi čip instalovat drivery od realteku?
ACER píše:Síťové připojení Intel® Wireless WiFi Link 5100/5300 (dual-band quad-mode 802.11a/b/g/Draft-N) Wi-Fi CERTIFIED® zahrnující technologii 1x2 or 3x3 MIMO a podporou bezdrátové technologie Acer SignalUp™ s Nplify™2, 3
Plooskie
Nováček
Nováček

Příspěvek od Plooskie »

Děkuji za odpověď, ale tudy cesta (asi) nepovede, jelikož na Vistách mám ovladač nainstalovaný a chová se to úplně stejně, tzn. připojím se jen k některým webům ... :sad:
Přijde mi, že to řešení musí být poměrně jednoduché, jenom přijít na to kam šťouchnout ...
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

Mno a ten modem Zyxel ....neni potreba nahrat novy firmware?
pozri na stranke vyrobcu?
do modemu nahrajte firmware dle služby kterou využíváte. Následně
> proveďte reset do továrního nastavení, aby se změny projevili. Reset
> provedete například držením tlačítka reset při zapnutém stavu až do doby
> než začne blikat kontrolka PWR/SYS
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Plooskie
Nováček
Nováček

Příspěvek od Plooskie »

facility píše:Mno a ten modem Zyxel ....neni potreba nahrat novy firmware?
... no, abych pravdu řekl, tak do toho se mi moc nechce. Na tom routeru mi visí další 4 počítače (s WinXP), které fungujou úplně bez problémů. A podle hesla "co funguje do teho nehrab" se mi do toho šahat nechce.
Mám obavu, že bych se mohl dostat do stavu, že mi sice pojede Seven (který mám (zatím) jen pro testování), ale nepojedou mi XP na ostatních dalších kompech.

Pokud ovšem nebude jiná cesta, tak to zkusím, protože mě to štve ... :evil:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“