MSI K8N Neo /Platinum (nF3 250Gb) - tipy a triky, rady
Moderátor: Eddward
- Ruka
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Cau, dneska jsem vylepsoval bios na verzi 2.10 a musim rici, ze me mile prekvapi co se taktovacich schpnosti tyce, HT F. jde po krocich 1x a 0.5x dal. a co je hl., tak Memory Timing lze take meni a to rucne(coz je dobre).
To: KillyGonzales
Tedy k tomu taktovani:
1. Bios -> Delete (pri boottovani)
2.Cell Menu ->
- HT Fre. -> 3 (treba)
- CPU OverClo.. -> (podle nasobice CPU) zkus 250 a v CPU-Z to overis.
3. Nastaveni pameti ->
- Memclock i.v. -> 133MHz (treba)
- 1T/2T Memory T.. -> 1T
Je tam toho vice, ale to uz vyzkousis sam.
To je asi tak vsechno, zkus tu pohledat, urcite tu bude nekde odkaz.
No, hraj si s tim az dosahnes stabilniho vysledku, kdyby neco nevyslo, ta na desce je CMOS-clear.
K te grafice, pouzik RivaTuner. Odkazy si vygoogluj.
Uf, to by asi tak bylo vsechno.
Do prcic, ted se divam ze mas PCI-Ex. GF, tzn, ze jsi ve spatnem vlakne, nicmene taktovani by melo byt stejne.
P.S. Musis si najit vlakno s nForce4.
To: KillyGonzales
Tedy k tomu taktovani:
1. Bios -> Delete (pri boottovani)
2.Cell Menu ->
- HT Fre. -> 3 (treba)
- CPU OverClo.. -> (podle nasobice CPU) zkus 250 a v CPU-Z to overis.
3. Nastaveni pameti ->
- Memclock i.v. -> 133MHz (treba)
- 1T/2T Memory T.. -> 1T
Je tam toho vice, ale to uz vyzkousis sam.
To je asi tak vsechno, zkus tu pohledat, urcite tu bude nekde odkaz.
No, hraj si s tim az dosahnes stabilniho vysledku, kdyby neco nevyslo, ta na desce je CMOS-clear.
K te grafice, pouzik RivaTuner. Odkazy si vygoogluj.
Uf, to by asi tak bylo vsechno.
Do prcic, ted se divam ze mas PCI-Ex. GF, tzn, ze jsi ve spatnem vlakne, nicmene taktovani by melo byt stejne.
P.S. Musis si najit vlakno s nForce4.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
- KillyGonzales
- Nováček
-
- Ruka
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Malem bych zapomel, taktovani CPU a Memclock musi byt v urcitem pomeru, aby nebyla prekrocena standardni frekvence pameti, nebo jeno o trochu. 

Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
- djpepan
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Streethawk píše:Prosim o radu s problemom USB zariadeni !!!![]()
Neviem cim to moze byt , ale ked niekedy vypnem PC tak sa mi pri dalsom spusteni neozivi napr. USB mys (Microsoft Intelimouse v. 1.1) vtedy pomoze iba vytiahnutie a opatovne zasunutie konektoru mysi vtedy ozije a aj po vypnuti a zapnuti nabehne otazne je do kedy![]()
Mam taky pocit ze myska sa neozivy ked PC odpojim zo siete co i len na chvilu!![]()
Neviem fakt cim to moze byt skusal som aj najnovsi bios a nic!![]()
Nepracuje mi ani USB interna citacka pamatovych kariet!
![]()
Takze ak viete ako a ci vobec sa da vyriesit tento problem obe spomenute zariadenia (Mys,Citacka)fungovaly na predoslej doske bez problemov!!!!
Vsetko zapojene SPRAVNE za to rucim !!!![]()
PORADTE uz ma to pekne stve!
Zřejmě bude problém buď s napáýjením USB portu, nebo špatný konektor (na desce), pokud je špatný konektor, tak s tím nic neuděláš, ale pokud je špatné napájení, tak stačí vyměnit zdroj
- Ruka
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tos, mam ten samy problem. Takze rikas ze by to mohl delat i zdroj?
- Storm
- Nováček
-
Prosim o radu. Po flashnuti biosu na verziu 2.1 mi ukazuje bios teplotu procesoru 89 stupnov. Predtym bios 1.6 mi ukazoval 46-60. Ked tam vratim naspat bios 1.6 a starsie,tak v ukazuje zase v pohode teplotu,nechapem to.
Moja zostava MSI K8N neo fsr,Athlon64 3000+(Newcastle),Goodram 1024MB ddr400,Manli Gf 6800 128,Hitachi 120GB 7200ot 8MB cash SATA,zdroj: eurocase 400W ATX400 JSB
Moja zostava MSI K8N neo fsr,Athlon64 3000+(Newcastle),Goodram 1024MB ddr400,Manli Gf 6800 128,Hitachi 120GB 7200ot 8MB cash SATA,zdroj: eurocase 400W ATX400 JSB
- emperor
- Začátečník
-
softverove chladenie
Na tejto doske je zapnute softverove chladenie natvrdo. Vie niekto ako ho mam vypnut? Dost nechutne to totiz piska.
- Eandril
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zdravim, poridil sem desku MSI K8N Neo 2.0 - FSR a sem nemile prekvapen tim, ze ac v biosu zadam zmenu voltaze, deska na to vubec nereaguje
porad tam pousti def. napeti:-/ overeno v biosu, coretempem, cpu-z a i primo utilitama od MSI, bios tam je posledni..tak uz fakt nevim..nesetkal se s tim nekdo ?

I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
- Asysy
- Začátečník
-
Zkus to v biosu dát na 1,6V, případně 1,625 nebo 1,650VEandril píše:zdravim, poridil sem desku MSI K8N Neo 2.0 - FSR a sem nemile prekvapen tim, ze ac v biosu zadam zmenu voltaze, deska na to vubec nereagujeporad tam pousti def. napeti:-/ overeno v biosu, coretempem, cpu-z a i primo utilitama od MSI, bios tam je posledni..tak uz fakt nevim..nesetkal se s tim nekdo ?
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
- Eandril
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
oki..zkusim...a prisel sem na vec ktera mi pride mnohem neprijemnesiZkus to v biosu dát na 1,6V, případně 1,625 nebo 1,650V
, po flashi posledniho biosu mi to hlasi ve win ve vsech utilitach ze mam agp disabled:(, riva tuner to hlasi, everest, i ccc....a nejdou ani nainstit nforce ovladace:-/...proste se spusti uvodni okno setupu a instalace neprobehne ...je to nejaky divny ...zajimavy je ze tenhle stav trva i kdyz sem flashnul zpatky bios puvodni, zkusim jeste preinstit widle ale jinak uz fakt nevim:(
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
- Asysy
- Začátečník
-
oki..zkusim...a prisel sem na vec ktera mi pride mnohem neprijemnesiEandril píše:Zkus to v biosu dát na 1,6V, případně 1,625 nebo 1,650V
, po flashi posledniho biosu mi to hlasi ve win ve vsech utilitach ze mam agp disabled:(, riva tuner to hlasi, everest, i ccc....a nejdou ani nainstit nforce ovladace:-/...proste se spusti uvodni okno setupu a instalace neprobehne ...je to nejaky divny ...zajimavy je ze tenhle stav trva i kdyz sem flashnul zpatky bios puvodni, zkusim jeste preinstit widle ale jinak uz fakt nevim:([/quote]Dal si po flashnutí load optimized? Pokud jo a stejně to je tak proběhni BIOS jestli tam neni něco co by to mohlo "zakazovat". Nicméně jestli to funguje tak jka má tak bych si tim hlavu nelámal.
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
- Eandril
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
prave ze to nefunguje tak jak ma..load optimized sem zkusil a nic ..mam pocit ze tam v chipset nastaveni chybi oproti puvodnimu biosu par veci ale dkyz sem tam flashnul zpatky puvodni tak uz to tam taky neni
..testoval sem to na jade empire, hra samotna de jakz takz plynule ale jakmile je sebemensi souboj tak de framerate na 2-5 fps
...vsim sem si ale ze kdyz sem prehodil na starsi asusku a7v880 tak to ve widlich hlasilo taky ..mno zkusim preinstit a uvidime no

- Eandril
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
takze update...bylo to opravdu winama..po cisty instalaci co agp tyce ted uz vsechno ok..nevim asi nejak nezkously flash biosu bo co:) ..kazdopadne muj problem s voltazi trva ...i kdyz v biosu nastrelim na 1.65 tak se to ani nehne:(. Coretemp i rmclock hlasej 1,32 v cpu-z to kolisa mezi 1,39-1,4
a bios ukazuje 1,32 stejne tak i everest ...mno proste uz nevim jak docilit toho aby se na ty desce viz muj podpis jakkoliv zvedlo napeti na jadre:(
//edit Wilik - promaz, vyber grafiky se resi v sekci Rady s nakupem
a bios ukazuje 1,32 stejne tak i everest ...mno proste uz nevim jak docilit toho aby se na ty desce viz muj podpis jakkoliv zvedlo napeti na jadre:(
//edit Wilik - promaz, vyber grafiky se resi v sekci Rady s nakupem
- Stomb
- Nováček
PC se nezapne
Ahoj, prosim o radu.
Pc se samovolne restartovalo, pak neslo vypnout(ani drzenim power) a pomohlo jen odpojeni napajeciho kabelu. Po opetovnem zapojeni do zasuvky uz samovolne nejelo, zapinat jsem nezkousel, po nekolika minutach se zapnulo samo a opet neslo vypnout. Od te doby nefunguje.
- po zmacknuti power nehne ani brvou
- ventilatory se netoci
- nic nepipa
- led dioda vyjadrujici zapnuti PC slaboulince problikne na nekolik milisekund pri odpojeni zdroje od el. energie, jinak nic nesviti ani neblika, zakladni deska ledky nema
- zkousel jsem i jiny, funkcni a kvalitni zdroj
- zkousel jsem mit ke zdroji zapojenou jen zakladni desku a k ni krom napajecich kabelu a ramek nic dalsiho
- na zakladni desce do pinu od power tlacitka napeti teklo, zkousel jsem piny propojit rucne
- vse je zapojeno dobre
Sestava:
MSI K8N NEO nForce 3 250gb
Athlon 64 3200+
Transcend ramky
Podezrivam procesor nebo spise zakladni desku, ale jistotu nemam zadnou.
Predem dekuji za kazdou odpoved, obzvlast od tech zkusenych.
Pc se samovolne restartovalo, pak neslo vypnout(ani drzenim power) a pomohlo jen odpojeni napajeciho kabelu. Po opetovnem zapojeni do zasuvky uz samovolne nejelo, zapinat jsem nezkousel, po nekolika minutach se zapnulo samo a opet neslo vypnout. Od te doby nefunguje.
- po zmacknuti power nehne ani brvou
- ventilatory se netoci
- nic nepipa
- led dioda vyjadrujici zapnuti PC slaboulince problikne na nekolik milisekund pri odpojeni zdroje od el. energie, jinak nic nesviti ani neblika, zakladni deska ledky nema
- zkousel jsem i jiny, funkcni a kvalitni zdroj
- zkousel jsem mit ke zdroji zapojenou jen zakladni desku a k ni krom napajecich kabelu a ramek nic dalsiho
- na zakladni desce do pinu od power tlacitka napeti teklo, zkousel jsem piny propojit rucne
- vse je zapojeno dobre
Sestava:
MSI K8N NEO nForce 3 250gb
Athlon 64 3200+
Transcend ramky
- xeq
- Začátečník
-
Re: PC se nezapne
Mal som takmer rovnaky problem so starym pc a bola to doska ktora so sebou zobrala aj procesor a floppy mechanikuStomb píše:...

7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
- Stomb
- Nováček
Re: Re: PC se nezapne
tak to vypada slibne
no, diky za zkusenost, presne tohle jsem si pral, aby se urcite nestalo
Nemate nekdo jeste nejake jine navrhy?

no, diky za zkusenost, presne tohle jsem si pral, aby se urcite nestalo
Nemate nekdo jeste nejake jine navrhy?