MSI K8N Neo /Platinum (nF3 250Gb) - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Cau, dneska jsem vylepsoval bios na verzi 2.10 a musim rici, ze me mile prekvapi co se taktovacich schpnosti tyce, HT F. jde po krocich 1x a 0.5x dal. a co je hl., tak Memory Timing lze take meni a to rucne(coz je dobre).

To: KillyGonzales

Tedy k tomu taktovani:
1. Bios -> Delete (pri boottovani)
2.Cell Menu ->
- HT Fre. -> 3 (treba)
- CPU OverClo.. -> (podle nasobice CPU) zkus 250 a v CPU-Z to overis.
3. Nastaveni pameti ->
- Memclock i.v. -> 133MHz (treba)
- 1T/2T Memory T.. -> 1T
Je tam toho vice, ale to uz vyzkousis sam.

To je asi tak vsechno, zkus tu pohledat, urcite tu bude nekde odkaz.
No, hraj si s tim az dosahnes stabilniho vysledku, kdyby neco nevyslo, ta na desce je CMOS-clear.
K te grafice, pouzik RivaTuner. Odkazy si vygoogluj.
Uf, to by asi tak bylo vsechno.
Do prcic, ted se divam ze mas PCI-Ex. GF, tzn, ze jsi ve spatnem vlakne, nicmene taktovani by melo byt stejne.
P.S. Musis si najit vlakno s nForce4.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
KillyGonzales
Nováček
Nováček

Příspěvek od KillyGonzales »

moc dekuji,pujdu to zkusit,snad tam neco "neposkakam" -delam to poprve 8-)
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Malem bych zapomel, taktovani CPU a Memclock musi byt v urcitem pomeru, aby nebyla prekrocena standardni frekvence pameti, nebo jeno o trochu. :)
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

djpepan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djpepan »

Streethawk píše:Prosim o radu s problemom USB zariadeni !!! :(

Neviem cim to moze byt , ale ked niekedy vypnem PC tak sa mi pri dalsom spusteni neozivi napr. USB mys (Microsoft Intelimouse v. 1.1) vtedy pomoze iba vytiahnutie a opatovne zasunutie konektoru mysi vtedy ozije a aj po vypnuti a zapnuti nabehne otazne je do kedy :?

Mam taky pocit ze myska sa neozivy ked PC odpojim zo siete co i len na chvilu! :?

Neviem fakt cim to moze byt skusal som aj najnovsi bios a nic! :x

Nepracuje mi ani USB interna citacka pamatovych kariet!
:(

Takze ak viete ako a ci vobec sa da vyriesit tento problem obe spomenute zariadenia (Mys,Citacka)fungovaly na predoslej doske bez problemov!!!!

Vsetko zapojene SPRAVNE za to rucim !!! :roll:

PORADTE uz ma to pekne stve! :wink:

Zřejmě bude problém buď s napáýjením USB portu, nebo špatný konektor (na desce), pokud je špatný konektor, tak s tím nic neuděláš, ale pokud je špatné napájení, tak stačí vyměnit zdroj
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Tos, mam ten samy problem. Takze rikas ze by to mohl delat i zdroj?

Storm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm »

Prosim o radu. Po flashnuti biosu na verziu 2.1 mi ukazuje bios teplotu procesoru 89 stupnov. Predtym bios 1.6 mi ukazoval 46-60. Ked tam vratim naspat bios 1.6 a starsie,tak v ukazuje zase v pohode teplotu,nechapem to.

Moja zostava MSI K8N neo fsr,Athlon64 3000+(Newcastle),Goodram 1024MB ddr400,Manli Gf 6800 128,Hitachi 120GB 7200ot 8MB cash SATA,zdroj: eurocase 400W ATX400 JSB
emperor
Začátečník
Začátečník

softverove chladenie

Příspěvek od emperor »

Na tejto doske je zapnute softverove chladenie natvrdo. Vie niekto ako ho mam vypnut? Dost nechutne to totiz piska.
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

zdravim, poridil sem desku MSI K8N Neo 2.0 - FSR a sem nemile prekvapen tim, ze ac v biosu zadam zmenu voltaze, deska na to vubec nereaguje :( porad tam pousti def. napeti:-/ overeno v biosu, coretempem, cpu-z a i primo utilitama od MSI, bios tam je posledni..tak uz fakt nevim..nesetkal se s tim nekdo ?
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Asysy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asysy »

Eandril píše:zdravim, poridil sem desku MSI K8N Neo 2.0 - FSR a sem nemile prekvapen tim, ze ac v biosu zadam zmenu voltaze, deska na to vubec nereaguje :( porad tam pousti def. napeti:-/ overeno v biosu, coretempem, cpu-z a i primo utilitama od MSI, bios tam je posledni..tak uz fakt nevim..nesetkal se s tim nekdo ?
Zkus to v biosu dát na 1,6V, případně 1,625 nebo 1,650V
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

Zkus to v biosu dát na 1,6V, případně 1,625 nebo 1,650V
oki..zkusim...a prisel sem na vec ktera mi pride mnohem neprijemnesi
, po flashi posledniho biosu mi to hlasi ve win ve vsech utilitach ze mam agp disabled:(, riva tuner to hlasi, everest, i ccc....a nejdou ani nainstit nforce ovladace:-/...proste se spusti uvodni okno setupu a instalace neprobehne ...je to nejaky divny ...zajimavy je ze tenhle stav trva i kdyz sem flashnul zpatky bios puvodni, zkusim jeste preinstit widle ale jinak uz fakt nevim:(
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Asysy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asysy »

Eandril píše:Zkus to v biosu dát na 1,6V, případně 1,625 nebo 1,650V
oki..zkusim...a prisel sem na vec ktera mi pride mnohem neprijemnesi
, po flashi posledniho biosu mi to hlasi ve win ve vsech utilitach ze mam agp disabled:(, riva tuner to hlasi, everest, i ccc....a nejdou ani nainstit nforce ovladace:-/...proste se spusti uvodni okno setupu a instalace neprobehne ...je to nejaky divny ...zajimavy je ze tenhle stav trva i kdyz sem flashnul zpatky bios puvodni, zkusim jeste preinstit widle ale jinak uz fakt nevim:([/quote]Dal si po flashnutí load optimized? Pokud jo a stejně to je tak proběhni BIOS jestli tam neni něco co by to mohlo "zakazovat". Nicméně jestli to funguje tak jka má tak bych si tim hlavu nelámal.
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

prave ze to nefunguje tak jak ma..load optimized sem zkusil a nic ..mam pocit ze tam v chipset nastaveni chybi oproti puvodnimu biosu par veci ale dkyz sem tam flashnul zpatky puvodni tak uz to tam taky neni :( ..testoval sem to na jade empire, hra samotna de jakz takz plynule ale jakmile je sebemensi souboj tak de framerate na 2-5 fps :(...vsim sem si ale ze kdyz sem prehodil na starsi asusku a7v880 tak to ve widlich hlasilo taky ..mno zkusim preinstit a uvidime no
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

takze update...bylo to opravdu winama..po cisty instalaci co agp tyce ted uz vsechno ok..nevim asi nejak nezkously flash biosu bo co:) ..kazdopadne muj problem s voltazi trva ...i kdyz v biosu nastrelim na 1.65 tak se to ani nehne:(. Coretemp i rmclock hlasej 1,32 v cpu-z to kolisa mezi 1,39-1,4
a bios ukazuje 1,32 stejne tak i everest ...mno proste uz nevim jak docilit toho aby se na ty desce viz muj podpis jakkoliv zvedlo napeti na jadre:(

//edit Wilik - promaz, vyber grafiky se resi v sekci Rady s nakupem
Stomb
Nováček
Nováček

PC se nezapne

Příspěvek od Stomb »

Ahoj, prosim o radu.

Pc se samovolne restartovalo, pak neslo vypnout(ani drzenim power) a pomohlo jen odpojeni napajeciho kabelu. Po opetovnem zapojeni do zasuvky uz samovolne nejelo, zapinat jsem nezkousel, po nekolika minutach se zapnulo samo a opet neslo vypnout. Od te doby nefunguje.

- po zmacknuti power nehne ani brvou
- ventilatory se netoci
- nic nepipa
- led dioda vyjadrujici zapnuti PC slaboulince problikne na nekolik milisekund pri odpojeni zdroje od el. energie, jinak nic nesviti ani neblika, zakladni deska ledky nema
- zkousel jsem i jiny, funkcni a kvalitni zdroj
- zkousel jsem mit ke zdroji zapojenou jen zakladni desku a k ni krom napajecich kabelu a ramek nic dalsiho
- na zakladni desce do pinu od power tlacitka napeti teklo, zkousel jsem piny propojit rucne
- vse je zapojeno dobre

Sestava:
MSI K8N NEO nForce 3 250gb
Athlon 64 3200+
Transcend ramky

Podezrivam procesor nebo spise zakladni desku, ale jistotu nemam zadnou.

Predem dekuji za kazdou odpoved, obzvlast od tech zkusenych.
xeq
Začátečník
Začátečník

Re: PC se nezapne

Příspěvek od xeq »

Stomb píše:...
Podezrivam procesor nebo spise zakladni desku, ale jistotu nemam zadnou.

Predem dekuji za kazdou odpoved, obzvlast od tech zkusenych.
Mal som takmer rovnaky problem so starym pc a bola to doska ktora so sebou zobrala aj procesor a floppy mechaniku :P Riesenie bola kupa novej dosky, procesora, grafickej karty (stara bola agp) a aj zdroj.
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
Stomb
Nováček
Nováček

Re: Re: PC se nezapne

Příspěvek od Stomb »

tak to vypada slibne :lol:

no, diky za zkusenost, presne tohle jsem si pral, aby se urcite nestalo

Nemate nekdo jeste nejake jine navrhy?
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“