Creative SB X-Fi Fatality XtremeGamer a GAMEPORT
Moderátor: CageJ
- Fox_25
- Začátečník

-
Creative SB X-Fi Fatality XtremeGamer a GAMEPORT
Čau, je to cca rok co jsem si pořídil el. klavír yamaha PSR 225, podle slov majitelů má dobrý zvuk klavíru, jenže cca po půl roce hraní jsem jej připojil k zesilovači a zjistil že zvuk je naprosto zprzněný a absolutně nepoužitelný, pro záznam už vůbec ne. Tak jsem se s tím smířil s tím že pořídím clavionu nebo skutečné pianino, Jenže nejsou peníze. Pak jsem začal laborovat s midi, tahle zvukovka nemá přes něj nejhorší zvuk klavíru. Tak jsem si vyrobil redukci gameport > midi IN\midi OUT(cca 8 hodin výroby a hledání zapojení) a pak jsem zjistil že ten černý konektor na zvukové kartě NENÍ gameport ale nějaký "AD" který má 26 pinů. Ani na zv. kartě na tišťáku není gameport jak jsem zvyklý. Tak jsem si dlouze a sprostě zanadával na firmu creativ že vytvářejí své nové a zbytečné standardy(jejich AD 26) a taky na sebe že jsem vůbec nějaký paskvil od vreativu zas koupil.
Tak, pokud jste to dočetli až sem tak se ptám, zná někdo zapojení gameportu na konektoru AD 26? Nebo má karta rovnou na tom konektoru vyvedené midi in\out? Nebo koupit USB MIDI u kterého ani nevím jestli budu moct používat midi na zvukové kartě? Nebo kartu prodat a koupit jinou? Napadlo mě koupit levnou zv kartu, ale to si asi přes její gameport nebude rozumět s midi na tom creativu že?
Díky za rady.
PS> Až někdo bude s pány manažery od creativu tak prosím, nakopejte je za mě pořádně do koulí ať udělají něco užitečného.
Tak, pokud jste to dočetli až sem tak se ptám, zná někdo zapojení gameportu na konektoru AD 26? Nebo má karta rovnou na tom konektoru vyvedené midi in\out? Nebo koupit USB MIDI u kterého ani nevím jestli budu moct používat midi na zvukové kartě? Nebo kartu prodat a koupit jinou? Napadlo mě koupit levnou zv kartu, ale to si asi přes její gameport nebude rozumět s midi na tom creativu že?
Díky za rady.
PS> Až někdo bude s pány manažery od creativu tak prosím, nakopejte je za mě pořádně do koulí ať udělají něco užitečného.
- Surgical
- Začátečník

-
Re: Creative SB X-Fi Fatality XtremeGamer a GAMEPORT
Ty voe, koupil jsi na h..no piáno od Yamahy a může za to Creative 
- Fox_25
- Začátečník

-
Takže za absenci gameportu a midi(je tam ale někde na konektoru AD_EXT) na creativu může yamaha? I s jiným keyboardem bych se snažil o midi propojení.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Především Creative nejsou muzikantské karty, proto nemají midi. Jsou určeny v první řadě pro hráče PC her. Je to stejné, jako nadávat, že poloprofi karty neumějí nejnovější EAX standarty. Gameport je už dnes k ničemu, protože se všechno připojuje pomocí USB.
Pokud by ses rozhodl pro jinou zvukovku (určenou pro homerecording), tak dobře vychází M-Audio Audiophile 24/96
Pokud by ses rozhodl pro jinou zvukovku (určenou pro homerecording), tak dobře vychází M-Audio Audiophile 24/96
- Fox_25
- Začátečník

-
Díky za odpověď, našel jsem zapojení konektoru AD_EXT kde je i midi in\out. Vše je propojeno správně, jen je problém že žádná aplikace nevidí zařízení midi in. Je potřeba něco v pc nainstalovat nebo nastavit? V keyboardu mám midi out samozřejmě zaplé.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nevidím to dobře, viz
Tohle by mohlo vyřešit problém - http://musiccenter.cz/M-Audio-Midisport-UNO/:3:18680This pinout is originally founded by Samir. In Audigy 2 ZS, connecting pins 25 and 35 together will fake Audigy drive. In X-Fi, that trick doesn't work. No work around has been found yet. Cannot get SPDIF IN, I2S Input and MIDI I/O to work without it. SPDIF outs work fine without trick.
So, what this means; you need either buy a
- USB MIDI Interface (starting from ~$35)
- another soundcard w/ MIDI controller onboard (you can get one starting from ~$7) NOTE: you can disable the audio device and use MIDI features only
- Fox_25
- Začátečník

-
Ono fungovat by to mohlo, k X-Fi existuje přední panel kde je midi in\out. Další otázka je jestli ten panel obsahuje optočlen stejně jako redukce midi-gameport, nebo se má zařízení midi přímo připojit ke kartě. Sw MIDI-OX16 midi in otevře ale už nenapíše jestli se na něm nachází zařízení.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Podle všeho to jinak fungovat nebude, nikde nikdo nepsal, že by to rozchodil jinak než koupí jiné zvukovky s midi interface, samotného midi interface nebo upgrade kitu (to je předpokládám tebou zmiňovaný front panel).
Upgrade kit ale stojí 100EUR, takže mě ani nenapadlo to zařazovat jako tip na nákup - to vyjde podstatně lépe koupit si jinou zvukovku.
Upgrade kit ale stojí 100EUR, takže mě ani nenapadlo to zařazovat jako tip na nákup - to vyjde podstatně lépe koupit si jinou zvukovku.
- Fox_25
- Začátečník

-
Čau, tak jsem nakonec vyhrabal starou SBLive! a už se mi zobrazuje v SFBM MIDI IN. V jakém SW to vyzkoušet? MIDI>GAMEPORT redukci jsem proměřoval a vše vypadá v pořádku, jak z klavíru tak do zvukovky jde signál ale SFBM nevydá ani tón stejně jako RASTER MIDI KEYBOARD PLAYER. Nejvíc mě štve že nevím jestli je to HW chyba nebo SW chyba.
- Fox_25
- Začátečník

-
Vyřešeno, v nákresu zapojení někdo zapoměl na dva odpory, už to funguje jak má, díky za rady.