Nelze instalovat jakýkoli OS na Sony Vaio VGN-AW21S

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Denny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nelze instalovat jakýkoli OS na Sony Vaio VGN-AW21S

Příspěvek od Denny »

Dobrý den,

před několika dny jsem koupil tento notebook. Předinstalované byly Win Vista, ale ihned jsem přeinstaloval na Win7. Bohužel na Win7 ještě nejsou dodělané ovladače, proto jsem se chtěl vrátit k Win Vista. Ale když jsem je nainstaloval (k NTBKu nebyly přibaleny, tak jsem použil svou verzi, kterou jsem měl doma) nešly nainstalovat ovladače na grafickou kartu. Proto jsem chtěl obnovit původní Windows, klasicky, přes F10. To jsem zkoušel dvakrát, jednou když jsem odinstaloval Windows - to mi poté psalo něco jako "boot missing, press CTRL+ALT+DEL to restart" a když jsem nainstaloval Win7 a opět stiskl při startu F10 objevilo se toto:

Kód: Vybrat vše

http://img401.imageshack.us/img401/5667/aaaw.jpg
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Re: Nelze instalovat jakýkoli OS na Sony Vaio VGN-AW21S

Příspěvek od xxsawer »

před několika dny jsem koupil tento notebook. Předinstalované byly Win Vista, ale ihned jsem přeinstaloval na Win7.
Tohle fakt nepochopim...na to se hodi prislovi kdo chce kam pomozme mu tam :lol:
Asi ti s tim moc nepomuzu a hlavne mi prijde dost divny, ze si s bookem nedostal instalacku, ta tam totiz podle me byt musi (jestli si koupil book s legalnim systemem)
Denny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denny »

S legálním systémem byl, ale když se podíváš na stránky Sony, tak tam píšou, že je to běžný. Proto je na disku vyhrazenej skrytej oddíl, ve kterym jsou ty visty a další programy, který sou v továrním nastavení notebooku. Jinak co se týče těch OS, který sem zkusil na notebook nainstalovat, tak asi tak nějak fungujou, ale zásadní problém je v rozlišení, který se dá nastavit na max 1280*1024, což je pro 18" širokoúhlej notebook dost nepoužitelný, zvlášť když má podporovat Full HD. Zkoušel jsem instalovat ovladače nVidie, ale ty když instaluju, tak v instalovaných komponentách se píše je HD audio, o grafice nic. Zkoušel jsem ovladače jak ze stránek nVidie, tak ze stránek Sony.
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

v prirucce os NTB je popsano jak reinstalnout OS bohuzel ted sem ve spitalu a domu se dostanu nejdrive v pondli pokud bys i do te doby nevedel skusim ti pomoci
NB:Acer Aspire V3 571G
Denny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denny »

Myslím, že do pondělka to nevyřeším, takže budu rád za tvou pomoc. Každopádně si myslím, že podle příručky to nepůjde, něco už jsem zkoušel a stále jsem se nikam neposunul, teď píšu na podporu Sony Vaio, tak uvidíme.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

A nebyl v puvodni instalaci software na vytvoreni zalohy? To tam byva misto prilozenych instalacnich medii.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Denny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denny »

Určitě byl, ale můj odpor k Vistám je takový, že jsem nic nevypaloval a hned odinstaloval a nainstaloval jiný OS. Nikdy by mě nenapadlo, že se potom nebudu moci vrátit zpět k původnímu OS, když jednak má být možnost nainstalování ze skryté části HDD a nebo je možné nainstalovat jej z jiného DVD. Ovšem ani jedna možnost teď nefunguje z neznámých důvodů.
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

ja si myslim ze zaloha neni nutna kdys je na disku skryty oddil a tam by mela byt instalacka.

ted je jen otazkou jak ji spustit
Denny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denny »

Tak nakonec jsem to jakš takš rozchodil, ale velkým problémem zůstává to, že maximální rozlišení, který můžu nastavit je 1280x1024 a zároveň nelze spouštět hry, vždy když nějakou spustím, vyhodí to hlášku, že buďto hra není podporována grafickou kartou a nebo že nelze nastavit správné rozlišení.
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

mas spravne nainstalovanej driver? a driver primo od sony vaio? ja sem zkousel rozny drivery a zadnej se mi stejne neosvedcil tak sem na tom puvodnim
Denny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denny »

Úplně původní bohužel nemám, ale mám ho staženej přímo ze support Sony a bez problému se nainstaloval automatickou instalací. Každopádně teď sem ho zkoušel přeinstalovat přes správce zařízení a napsalo mi to tohle:

Kód: Vybrat vše

http://img5.imageshack.us/img5/6563/9600gtz.jpg
Začínám mít podezření na vadnou GK.

Jinak ve správci zařízení je to popsaný jako "Standartní grafický adaptér s rozlišením VGA".
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

tak skus ve spravci uloh dat aktualizovat ovladac a pak dej vyhledat ovladac v pocitaci
Denny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denny »

Přesně tak jsem to udělal a právě potom mi to hodilo tu hlášku viz. předchozí příspěvek.
Denny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denny »

Nemůže to tedy být závadou na grafický kartě? Protože když se podívám do správce zařízení na druhém PC, tak v záložce grafické adaptéry je přímo název mé grafické karty. Když to samé udělám u toho notebooku, tak je tam pouze Standartní grafický adaptér s rozlišením VGA. Myslím, že kdyby GK fungovala správně, mělo by tam být napsaný GeForce 9600 GT ... Už si s tím vážně nevím rady, nevím, jestli to nevyreklamovat.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Zkus si ze stranek nVidie stahnout ovladac pro notebookove grafiky a nainstalovat ho.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Denny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denny »

Tak nakonec vyřešeno dalším přeinstalováním celýho systému :)
Nilki
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nilki »

Systém přeinstalovávat nebylo třeba, jen dobře hledat na stránkách sony. Tušim že je třeba dát aktualizovaný ovladač.
Já mám ovšem jiný problém. Stále mi trčí ve správci zařízení jedno neznámé zařízení. Jediné označení je připojení k intel ich9m LPC interface controler. A ikdyž jsem ze zoufalství zkusil naházet tam všechny ovladače ze stránek, tak stále straší. Na různých fórech psali, že chipset nebo Intel Matrix, ale ani jedno nezabralo. Nemá někdo zkušenost s tímto zádrhelem?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

LPC je periferní sběrnice, co třeba čtečka karet ?
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
krainaj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krainaj »

jezis marja tak si stahni ovladace z offic. stranky ne ? a vyreseno
Denny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denny »

To sem samozřejmě udělal, několikrát, nepomohlo to. Kdybys četl co jsem psal výše, tak bys to věděl...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“