FPS problem - skakanie

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Jogurtovec
Nováček
Nováček

FPS problem - skakanie

Příspěvek od Jogurtovec »

zdravim, mam mensi(vacsi) problem s ktorym si uz neviem rady, tak dufam ze tu najdem riesenie.
V kazdej hre mi fps nenormalne skace a to sposobuje seky a hra je skoro nehratelna, konkretne ide o vsetky Source hry, Battleforge, Guildwars.. viac hier momentalne nemam ale som si isty ze by sa to fps chovalo rovnako(tie seky je totiz videt aj na flashovkach na webe).. skusil som uz kompletne formatovat pc a reinstallovat, defragmentovat, vycistit pc od prachu + vymenit pastu, instalovat starsie graficke ovladace.. ale fakt nic nepomaha... kazdu radu si cenim. dik
PC:
Motherboard: MSI K9N Neo V2
MS windows XP Professional SP2
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+
2,0GB RAM, NVIDIA Geforce 8600 GT 256MB

este dodam ze sam niesom moc do hardwaru a nevyznam sa v tom poriadne :\
Atapi
Začátečník
Začátečník

Re: FPS problem - skakanie

Příspěvek od Atapi »

Vypnout antivir, firewall a všechny ostatní blbosti v trayi (třeba jen na hodinu co budeš něco hrát) jsi zkoušel? Spousta lidí má na pozadí klidně 20 aplikací pro zlepšení výkonu, 2 antiviry s rezidentem, monitoring HW,... a pak se diví že je PC zabržděnej :-D

//Jo a ještě mě napadlo, zkusil jsi použít AMD Dual-Core Optimizer? Nejsem si jistej, ale myslím že zrovna pro Athlony 64 X2 vyšel opravnej patch pro XP (protože to furt přepínalo mezi jádrama a výkon šel hodně dolu, nebo tak něco...)
Obrázek
Jogurtovec
Nováček
Nováček

to som uz skusal ale ziadna zmena:(
edit: dual core optimizer mam
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

jaký máš teploty na procesoru, grafice? máš počítač přetaktovaný? jaký napětí dopřáváš procesoru? časování pamětí sis nastavoval sám?
Jogurtovec
Nováček
Nováček

GPU 49°C, CPU 57°C, napatie 1.31V, pocitac neni taktovany a nic som si nenastavoval.
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

Jogurtovec píše:GPU 49°C, CPU 57°C, napatie 1.31V, pocitac neni taktovany a nic som si nenastavoval.
to jsou hodnoty v zátěži?
Jogurtovec
Nováček
Nováček

jo vlastne sry, v zatazi GPU 56°C, CPU 66°C
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

HDD je v pohodě? (Bez vadnejch sektorů hlavně) Jinak už mě fakt nic nenapadá, buď tam děla neplechu nějakej SW, nebo něco odchází a s tím nic nenaděláš, ledá vyměnou. Maximálně můžeš zkusit ještě prověřit ramky, ale tím to taky asi nebude...
Obrázek
Jogurtovec
Nováček
Nováček

HDD je ok a PC bol nedavno formatovany, takze si nemyslim ze by bol problem s nejakym softwarom.. inak som si vsimol ze na grafu motherboard clock mi to pada z 2613MHz pod 500.. ak ne k 0 prave ked nieco hram.. problem je ze sa tomu nerozumiem.
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

Jogurtovec píše:HDD je ok a PC bol nedavno formatovany, takze si nemyslim ze by bol problem s nejakym softwarom.. inak som si vsimol ze na grafu motherboard clock mi to pada z 2613MHz pod 500.. ak ne k 0 prave ked nieco hram.. problem je ze sa tomu nerozumiem.
frekvence procesoru ti padá na 500mhz?
Icy_DeaD
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Icy_DeaD »

zkusit novejsi bios, zkusit vypnout cool n quiet
Jogurtovec
Nováček
Nováček

Icy_DeaD píše:zkusit novejsi bios, zkusit vypnout cool n quiet
Ja tomu snad neverim, ten update biosu to vyriesil.. pozval by som ta na pivo kebyze je to mozne :D.. fakt velke DIK, je to dost velky sok takto pred prazdninami.. usetril si mi mrte casu a spravil mi obrovsku radost! :) dik
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“