Samsung T240HD horší obraz

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Denis
Začátečník
Začátečník

Samsung T240HD horší obraz

Příspěvek od Denis »

Zdravím vás a rád bych se zeptal na vaše názory.
Chci si koupit nový LCD monitor 24" ,nebo 26".Už jsem téměř rozhodnut pro Samsung T240HD ,nebo T260HD (verze s TV přijímačem),ale včera jsem se byl podívat v Okay,kde je mají oba vystavené a hrající.Bylo podle čeho srovnávat,protože tam byla celá stěna různých televizorů,ale ty dva kvalitou svého obrazu (TV vysílání) vyčnívaly...bohužel ve špatném slova smyslu.Obraz byl oproti ostatním TV mdlý a bez kontrastu,texty hůře čitelné.
Neváhal jsem chytit prodejce a zeptat se ho,čím to,že takto kvalitní výrobek,který je určen i jako monitor k PC má oproti obyč TV tolik horší obraz...zda to mají jen špatně nastaveno?On mě vyvedl z omylu,že špatně nastaveno to není,že je to prostě tak a ještě měl jeden argument,že prý je to FullHD a když se do toho přivede non FullHD signál,je to jen na škodu a obraz je pak akorát horší.....Což se mě teda vůbec nezdá!!!
Co Vy na to??
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Re: Samsung T240HD horší obraz

Příspěvek od James.Sniper »

No tak to je úplná blbost (u fullHD). Vyšší rozlišení ti "zjemní" obraz, prostě pixely jsou menší při vyšším rozlišení a obraz je pak "lepší" nikoliv horší! Co vidím já v prodejnách, tak tam mají špatný signál a obraz je pak "hrozný". Tento monitor má akorát jednu vadu, je to TN, takže obraz nic moc (pokud si srovnával s jinýma technologiema), ale tenhle Samsung je docela dobrý. Takže spíš bych to viděl na nějaký problém v prodejně a ne v monitoru.
Co ti akorát můžu doporučit, koukni se u tohoto monitoru, jaké má pozorovací úhly (v reálu, ne na papíře :) ). To je největší problém u TN panelů.
Demon
Začátečník
Začátečník

Re: Samsung T240HD horší obraz

Příspěvek od Demon »

TV signál ( ne FullHD,ale klasika ) na LCD FullHD 1920x1080 je krásný ? :lol: :lol: :lol:
Hezky vypadají ty puštěná dema ve FullHD,ale tv signál nikoli.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“