Pády pc - HDD?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
winkja
Začátečník
Začátečník

Pády pc - HDD?

Příspěvek od winkja »

Zdravím.
Pardon pokud to davam do špatneho topiku, sem mi to ale připadlo nejlepči dat...
Už nějaky tyden se mi děje že (nejčastěji při hrách) se mi "rozjede" obraz, sekne zvuk a po 3sec cca mi naskoči modra obrazovka kde dole běží něco z flapovanim hdd (nebo tak něco) a procenta 25, 50, 75, 100 a pak se PC sám restartuje...
Původně jsem si myslel že to bylo RAMkami jelikož jejich test mě až zděsil... ale po zamitnuti reklamace jsem zjistil že to bylo možné tim že jsem na nich neměl potřebné napětí (zpravil jsem), ale na pády systemu to moc vliv nemělo (i když padal míň, ale pořad padá)...
OS to také není, ten jsem již párkrát přeinstalovával (formát)...
Tak už jedine co mě snad napadá, je to, zda to neni HDD... Mám ho už skoro 2roky a (v lednu jsem ho dal do nového PC)
Tu dodávám nějaké testy:
Obrázek
Obrázek
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pády pc - HDD?

Příspěvek od Igoreso »

na HDD to nevypada.. skus pres noc Mentest a pujcit si silnejsi zdroj...
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
winkja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od winkja »

Memtest sem RAMkam už dělal před tim než jsem je dával na reklamaci. Tam mi řekli že ramky testovali 64hod a pohoda... jen že jim mam zvýšit napětí, což jsem udělal...
Jinak zdroj myslim že mam silnej (jak říká kamoš "zdroj do raketopalnu :D ) mam Forton Blue Storm 500W na sestavu C2D 2,66MHz ; 4GB A-Data ; ATi HD4850 ; Gigabyte EP54-DS3L

Kamoš mi etě poradil zkusit starší ovladače grafiky... tak uvidime :)
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

zkus se podívat co je na té BSOD za chyhu.Pokud 0x000007B tak to je hdd.Jinak asi ne.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
winkja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od winkja »

Tak HDD to na 95% (?) neni... prosim o lock tohoto topiku, založil jsem novy v sekci GK kterou by to mělo být...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“