Heslo správce

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Heslo správce

Příspěvek od Emulgathor »

Zdravim,

mám nějaký (snad triviální) problém s notebookem HP COMPAQ 6830s s OS Windows Vista Bussiness.

1. Při prvním spuštění se normálně začal instalovat systém, vše v pohodě. Standardně jsem vytvořil účet, ale ten dostal jen "standardní práva" a nešlo ho udělat rovnou správcem (zkoušel jsem reinstal a nikde ta možnost snad nebyla). Tudíž když se zaloguju jako tendle uživatel, tak nemůžu vlastně nic nainstalovat ani nastavit, protože při jen trošku větších změnách vyskočí okno s požadavkem na heslo správce, který jsem neměl nikde možnost nastavit resp. zjistit. Otázka zní: Kde dělám chybu (v manuálu ani helpu neni o tom ani slovo)?

2. Ten počítač má mít 250GB disk, ale je tam jen jednotka C:\ s 32GB a Recovery part s 10GB. Mám to chápat tak, že ten zbylej diskovej prostor nechali nenaformátovanej a já musim instalovat soft, kde si ho najdu (protože v OS ho nevidím) a sám alokovat a zformátovat? Což samozřejmě teď nemůžu, protože na nic takovýho nemám práva.

Mockrát děkuju za jakýkoliv odpovědi.
mysteriouss
Nováček
Nováček

Re: Heslo správce

Příspěvek od mysteriouss »

skus si na program files a windows dat vlastnosti slozky , karta zabezpeceni a pridej si tam sveho uzivatzele a jemu pravo "uplne rizeni" pote byto melo byt uz ok me taky vista zakazovala sice ne instalovat ale delat nasledne dodatecne upravy napriklad v souborech *.ini a pod ted uz je to ok
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Bohužel mi to nedovolí nic změnit. Nemám na to práva a nevim, kde to můžu korektně změnit. V prostředí Windows to asi nepůjde. Nemůžu ani odstranit ikony z plochy. :(
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tak to pro jistotu vyřešila náhoda. Zkusil jsem to znova reinstalnout a najednou to všechno šlo, i když jsem udělal vše stejně. Standardně mi to přidělilo účet správce a tím pádem bylo všechno vyřešeno.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“