NO tak jí využij, co ti brání?czechDaver píše:Spis by me zajimala moznost vyuziti varianty z amazonu ... nevim proc jen amici by meli mit moznost upgradovat za 50$
Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC
Moderátor: Loki5567
- bonavox
- Začátečník

-
Re: Windows 7; Windows Seven-vše okolo nového připravovaného OS
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- czechDaver
- Nováček

-
bonavox píše:NO tak jí využij, co ti brání?czechDaver píše:Spis by me zajimala moznost vyuziti varianty z amazonu ... nevim proc jen amici by meli mit moznost upgradovat za 50$
no brani mi to ze nevim jestli to je mozne tak udelat ... zas nechci koupit upgrade ktery mi pak rekne "ty, ty, ty ... ja sem jen pro amiky" pak ho muzu tak akorat zahodit z okna
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že u Microsoftu s tím nebude problém ... ale tuším, že takový Adobe má v podmínkách, že licence zakoupená v USA neplatí v Evropě.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- Roki
- Nováček

-
Tak najprv sa chcem ospravedlnit za zalozenie temy o windows 7,nevsimol som si to pravidlo hore.
Potreboval by som pomoct pri prepnuti z cleartypu na klasicke vyhladzovanie. Na vistu som navod nasiel ale vo Windows Seven to najst neviem.
Problem je v tom ze pri zapnuti cleartypu mi niektore pisma zobrazuje rozmazane.Pri vypnuti su zle citatelne zase ine.Skusal som snad vsetky kombinacie nastaveni cleartypu. Potreboval by som skratka docielit pisma tak ako to je v Xp-čku.
Hladal som na googli aj tu na fore ale nic poriadne som nenasiel.
Potreboval by som pomoct pri prepnuti z cleartypu na klasicke vyhladzovanie. Na vistu som navod nasiel ale vo Windows Seven to najst neviem.
Problem je v tom ze pri zapnuti cleartypu mi niektore pisma zobrazuje rozmazane.Pri vypnuti su zle citatelne zase ine.Skusal som snad vsetky kombinacie nastaveni cleartypu. Potreboval by som skratka docielit pisma tak ako to je v Xp-čku.
Hladal som na googli aj tu na fore ale nic poriadne som nenasiel.
- beardie
- Středně pokročilý

ospravedlnujem sa ze nehladam, ale mohol by mi pls niekto vysvetlit, naco je sedmicke 100 megova particia?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- xJirikx
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Windows 7 RC automatické spuštění PC z režimu spánku
Zdravim. Mám Win7 RC a když ho dám normálně usnout, tak se mi běžně stává, že se sám spustí a to jsem vypnul tu funkci "Povolit časovače pro probuzení", ale běžně se mi stává, že ho dám usnout, odejdu třeba na chvíli na zahradu, na pivo nebo tak něco a vrátím se k spuštěnému PC. Nevíte někdo čím to může být? respektive je tahle funkce "samospouště" ještě někde v systému zašitá?
Dík za odpověď
Dík za odpověď
- chcipi
- Žlutá karta

-
nevíte někdo pls proč když chci nainstalovat Windows 7 RC x32 na můj starý PC tak mi to napíše: CANNOT BOOT FROM CD: CODE 5? na novém PC to nabootuje normálně
- Lokomotiva
- Začátečník

Zvětšení přidělené paměti ve Virtuálním PC pro XP ve W7
Neřešili jste to už někdo?
Já tam mám 256 MB a když jsem se tam zkusila přes Tools-Settings dostat, není položka Memory aktivní a změna nejde provést.
Při instalaci VPC ( http://www.microsoft.com/windows/virtua ... nload.aspx ) nebyla možnost velikost paměti nastavit, jinak bych to udělala rovnou.
Neřešili jste to už někdo?
Já tam mám 256 MB a když jsem se tam zkusila přes Tools-Settings dostat, není položka Memory aktivní a změna nejde provést.
Při instalaci VPC ( http://www.microsoft.com/windows/virtua ... nload.aspx ) nebyla možnost velikost paměti nastavit, jinak bych to udělala rovnou.
- CyberDeath
- Začátečník

Lokomotiva : Virtuaklni XPcka ti nesmi bezet za chodu to nejde zmenit ... i kdyz pustis nejakou aplikaci tak a pak ji zavres tak stale bezi
... a pokud si mel pusteny cele ty XPcka iz oknem tak je musis vypnout a ne uspat .
pak to pujde normalne zmenit
pak to pujde normalne zmenit
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- Lokomotiva
- Začátečník

Přesně tak.CyberDeath píše:Lokomotiva : Virtuaklni XPcka ti nesmi bezet za chodu to nejde zmenit ...
Jenže jak to udělám?
XP vypnout nejdou. Buď odhlásit nebo odpojit.
Jedině vypnout VPC nebo hibernovat.
Takže smůla?
- CyberDeath
- Začátečník

Lokomotiva : Ale jdou vypnout ... kdyz je pustis (normalne do okna) a pak je das zavrit krizkem nahore tak ti to nabidne a tam zvolis shut down
... pak si muzes zmenit v nastaveni ze ti pujde i normalne vypinani
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
- Lokomotiva
- Začátečník

Takhle ne, ale už to mám - napřed bylo třeba zakázat integraci XP do W7 a pak už šly XP-čka vypnout.
Mám nastaveno 1024 MB paměti, to by mohlo pro XP stačit.
Teď chci testovat stejné programy v XP a ve W7.
Uvidíme, jaký v nich bude rozdíl ve výkonu.
Díky, že jsi mi napověděl.
//
Zkusila jsem SuperPi 1.5 XS.
Pí na 1Milion míst spočítá E6300 (@3,5 GHz, paměti @864 MHz 4-4-4-12/2T) ve virtualizovaných XP za 15,803 s.
Ve W7 je to 15,219 s.
To je rozdíl, který nestojí za řeč, ne?
//Stano - edit dvojpost
Mám nastaveno 1024 MB paměti, to by mohlo pro XP stačit.
Teď chci testovat stejné programy v XP a ve W7.
Uvidíme, jaký v nich bude rozdíl ve výkonu.
Díky, že jsi mi napověděl.
//
Zkusila jsem SuperPi 1.5 XS.
Pí na 1Milion míst spočítá E6300 (@3,5 GHz, paměti @864 MHz 4-4-4-12/2T) ve virtualizovaných XP za 15,803 s.
Ve W7 je to 15,219 s.
To je rozdíl, který nestojí za řeč, ne?
//Stano - edit dvojpost
- bonavox
- Začátečník

-
Safra, safra, byl jsem s Win7 spokojenej, ale nějak začínají blbnout. Jednak jak kdosi výše psal se někdy neuspí (večer zavřu noťas, přijdu k němu ráno a von běží), jednak po probuzení mají problém se připojit k WiFi (kterou mají předdefinovanou) a několik minut hlásí potíže s připojením. Pak se normálně chytne. To dřív nedělávalo. Taky mě hodně sere, že když zahlásí slabou baterii a pak se začnou uspávat, do toho člověk připojí napájení, tak ten systém nepochopí, že už se uspávat nemusí, že už šťávu má, ale minutu bude chroustat jak pi** a pak se vypne. A taky se mi začal zasekávat AoE2
HP 2710p + Win7 Build 7100 + aktualizace.
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- Icy_DeaD
- Černá karta

-
muzes mi prosimte rict cim myslis ty aktualizace kdyz jedina aktualizace ktera je, je maximalne definition update pro win defender ?
- Lojza
- Začátečník

No jo taky 7100 už není zrovna nejnovější, musíš zkusit něco novějšího.bonavox píše:Safra, safra, byl jsem s Win7 spokojenej, ale nějak začínají blbnout. Jednak jak kdosi výše psal se někdy neuspí (večer zavřu noťas, přijdu k němu ráno a von běží), jednak po probuzení mají problém se připojit k WiFi (kterou mají předdefinovanou) a několik minut hlásí potíže s připojením. Pak se normálně chytne. To dřív nedělávalo. Taky mě hodně sere, že když zahlásí slabou baterii a pak se začnou uspávat, do toho člověk připojí napájení, tak ten systém nepochopí, že už se uspávat nemusí, že už šťávu má, ale minutu bude chroustat jak pi** a pak se vypne. A taky se mi začal zasekávat AoE2![]()
- <big>lama
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No nevím když pichneš adaptér v průběhu usínání/hybernování/vypínání notesu tak je jasné že se ta akce provede, protože již byla spuštěna, jinak to nejde 
To že se nevypíná skus nastavit v power managmentu, ideálně mít nějaký dodávaný k notesu nebo originál windows, no a s wifinou teda problémy nemám a ani jsem neměl na 7100ce, ale mám problémy s připojením UTP kabely kdy mi to taky trvá několik minut než mě pustí do sítě, přitom do lokální sítě se dostanu hned ale do internetu, nebo dál jak za můj routr to trvá jak cyp.
To že se nevypíná skus nastavit v power managmentu, ideálně mít nějaký dodávaný k notesu nebo originál windows, no a s wifinou teda problémy nemám a ani jsem neměl na 7100ce, ale mám problémy s připojením UTP kabely kdy mi to taky trvá několik minut než mě pustí do sítě, přitom do lokální sítě se dostanu hned ale do internetu, nebo dál jak za můj routr to trvá jak cyp.
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
- obywan
- Začátečník

Potřeboval bych poradit. Na PC mam nainstalovany semičky a na notebooku XP. PC je připojeno k internetu a potřebuju aby sdílelo internet přes druhou síťovou kartu do notesu. Když jsem měl dřív pouze XP,tak to chodilo v pohodě, ale teď se v těch sedmičkách vůbec nevyznám. Jak to nastavit..?
bzzz
- Shit
- Odborník PCT

Zkus u WXP aplikovat neveřejnou záplatu (MS to posílá v pohodě na vyžádání)obywan píše:Na PC mam nainstalovany semičky a na notebooku XP. PC je připojeno k internetu a potřebuju aby sdílelo internet přes druhou síťovou kartu do notesu. Když jsem měl dřív pouze XP,tak to chodilo v pohodě..
Kód: Vybrat vše
WindowsXP-KB922120-v6-x86-CSY.exe- bonavox
- Začátečník

-
Včera jsem na to schválně koukal, tak ve Windows update mám několik desítek aktualizací. Asi polovina z nich je pro Office, zhruba čtvrtina jsou definition update pro win defender jak píšeš, a zbytek jsou jakési testovací záplaty pro Win 7. Do deseti jich tam bude.Icy_DeaD píše:muzes mi prosimte rict cim myslis ty aktualizace kdyz jedina aktualizace ktera je, je maximalne definition update pro win defender ?