Další bod by byl aby se mi z DB načítalo pouze posledních 5 přidaných.
Bych potřeboval aby admin/aktuality.php a admin/aktuality_pridej.php byly v jendom souboru a vždy když přidám aktualitu tak se objevilo Aktualita byla úspěšně přidána. Td to tam je taky ale otevře se mi admin/aktuality_pridej.php kde je ten text a nic jiného což se mi vůbec nehodí. Doufám že jste to pochopili
admin/aktuality.php
Kód: Vybrat vše
<?php
function juw_page_content ()
{
echo ("<h3>Správa Aktualit</h3>");
echo ("<form action=\"./admin/aktuality_pridej.php\" method=\"post\">");
echo ("<input type=\"hidden\" name=\"sent\" value=\"\" />");
echo ("<table border=\"0\" align=\"center\">");
echo ("<tr><td align=\"left\"><b>Aktualita:</b> </td><td><textarea type=\"text\" name=\"nazev\" rows=\"6\" cols=\"23\" class=\"input\"></textarea></td></tr>");
echo ("<tr><td align=\"left\"><b><u>Den</u></b></td><td><input type=\"text\" name=\"den\" size=\"30\" maxlength=\"32\" class=\"input\" /></td></tr>");
echo ("<tr><td colspan=\"2\" class=\"sede\" align=\"left\"><br/><b>DD.MM.RRRR</b> - 07.06.2009</td><td></td></tr>");
echo ("<tr><td colspan=\"2\" align=\"right\"><input type=\"submit\" name=\"send\" value=\"Přidat\" class=\"inputbook\" /></td><td></td></tr>");
echo ("</table>");
echo ("</form>");
$vypis = mysql_query("SELECT * FROM juw_nastenka LIMIT 5");
echo $vypis;
}
?>
<?php
include ("./db.php");
if(isset($_POST['sent'])){
$nazev = $_POST['nazev'];
$den = $_POST['den'];
if($nazev=="" || $den==""){ // byly vyplneny vsechny povinne udaje ?
echo "nebyly vyplněny všechny údaje";
}else{
$query = mysql_query("INSERT INTO juw_nastenka (`nazev`,`den`) VALUES ('$nazev', '$den')") or die ("Chyba pri vkladani dat do databaze: ".mysql_error());
if($query){
echo "<h3>Aktualita byla úspěšně přidána</h3>";
}
}// end else
}// end isset
?>
<?php
require "./config.php"; // Pripojime se na databazi
$datum= date ("d.m.Y"); // Získáme aktuální datum
$vypis = mysql_query("SELECT * FROM juw_nastenka WHERE '$datum' LIMIT 5"); // SQL dotaz.
echo "<table>";
while ($zaznam= mysql_fetch_array($vypis)){ // vypiseme vsechny radky, ktere vratil SQL dotaz
echo "<tr>
<td align=\"left\">
<strong>".$zaznam["den"]."".$zaznam["nazev"]."</strong>
</td>
</tr>";
}// end while
echo "</table>";
?>