Projekt: Zásuvná bedna

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Hellraiser17
Nováček
Nováček

Re: Projekt: Zásuvná bedna

Příspěvek od Hellraiser17 »

krásná prácička, se dřevem se dají dělat divy (lehkost opracovávání a jednoduchost vytváření členitých tvarů). jináč vypadá moc hezky, i kdybys ho postavil doprostřed místnosti, tak neudělá ostudu, jen tak dál :)
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Velké otvory jsem frézoval, ale malé jsem po odvrtání dopiloval, po opracování tam na 100% žádné praskliny nebyly. Podezřívám základ na plasty protože po něm začalo to praskání.
S ukostřením počítám u zadního plata a předních konektorů.
Plexi je obyčejné z OBI hobyglas.
Nejraději bych to udělal z hliníkového plechu 2mm ale kde ho sehnat abych nemusel kupovat desku 1x2m jak jsem koukal po internetu.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Muzes skusit zamecniky. Ci nejakou jinou firmu co pracuje s kovem.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Aha, tak jestli je to Obi plexi, tak je to potom vznikem pnutí po vyfrézování (protože thle plexi nevydrží jakékoli zvýšení teploty a hned se napíná) a pak to dodělala opravdu ta barva, protože obi plexi je celé křehké a pórovité. V překladu horší jsi si vybrat nemohl a pokud to bude někde v dalších místech case pnout, tak to bude praskat ještě jinde. Já myslel že máš na tohle právě normální pořádné plexi. Obi se používá jen tam, kde se s ním nemusí nic dělat (třeba výplň bočnice, kde je jen tak přilepeno).
Každopádně pěkné materiály jako kartáčovaný nebo leštěný hliník se dají celkem sehnat, takže by to nebyla špatná volba. A jak psal Woyta, u klempířů ti toho dají jen pro tebe potřebný kousek.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Přesně tak,u nás v práci vyhazujeme odřezků mraky..
Pro věci co děláme je to už na nic,ale nějaký kutil by jistě věděl co s tím.
Jde jen o to bejt drzej a jít se zeptat,jestli někdo nemá nějaké zbytky materiálu.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Tak jsem se na internetu dočetl toto:
Extrudované plexisklo XT – náchylnější ke vzniku napěťových trhlin vlivem většího vnitřního pnutí v materiálu, což se může projevit ve formě vlasových trhlinek např. v lepeném spoji. Tento jev se dá odstranit žíháním. Výhodou je nižší cena.
Lité plexisklo GS – vyšší kvalita povrchu, snazší opracování, menší vnitřní pnutí, vyšší cena.

Kompletně jsem sundal barvu z plexi, vybrousil praskliny a zadělal je epoxidovým lepidlem.
Po přebroušení jsem nastříkal 2x plnič a pak barvu a zatím to vypadá OK.
Pro jistotu jsem vynechal základ na plasty, který podezřívám z pnutí a praskání.

Protože mám mnohem důležitější věci na práci tak dodělám projekt s tímto plexi, nevylučuji ale že časem udělám čelo a případně i zadní desku z hliníkového plechu.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Tak zde dávám fotky dokončování + již téměř finální kdy je už bedna osazena.
Foceno za poměrně špatného světla a bedna je trochu opatlaná ale boky po zasunutí do stolu nejsou vidět.
Protože ještě budu upravovat kabeláž, tak někdy až bude svítit sluníčko udělám kvalitnější fotky.

Osazení předních ventilátoru na plexi desku. Ukostření předních konektorů je provedeno tak že konektory mají již originálně malé jazýčky co se opírají o zadní stranu předního panelu kde je nalepena hliníková folie a přes pružinku z propisky (otvor pod spínačem) se kontakt převádí na šroub a následně na kabel.
Obrázek

Osazená spodní část kde je vidět ventilátor zdroje a osazení HDD.
Obrázek

Pohled na osazenou bednu, vlevo od zdroje je reset tlačítko a napravo jsou 2 konektory 12V napojené na zdroj.
ObrázekObrázek
Některé kabely od zdroje jsou poměrně krátké a tak musím táhnou kabel pro napájení procesoru přes desku, protože už je zdroj po záruce tak asi vyměním toto vedení kabelu a povedu ho jak jsem plánoval okolo desky.
Obrázek
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Luxusní skříňka :up: .
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Opravdu povedené. Jen ten nepořádek uvnitř :roll: .
Obrázek
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Quakes píše:Tak zde dávám fotky dokončování
na ty kabely můžeš použít prodlužky a nebudeš muset upravovat kabeláž :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Blue Storm píše:na ty kabely můžeš použít prodlužky a nebudeš muset upravovat kabeláž :wink:
Prodlužovací kabel na 8pin napájení procesoru jsem zatím nikde neviděl a vzhledem k velkému toku proudu v tomto kabelu bych ho v PC ani moc rád neviděl.
Pájka mě rozhodně není cizí a jak už jsem psal zdroj je už po záruce.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Quakes píše:
Blue Storm píše:na ty kabely můžeš použít prodlužky a nebudeš muset upravovat kabeláž :wink:
Prodlužovací kabel na 8pin napájení procesoru jsem zatím nikde neviděl a vzhledem k velkému toku proudu v tomto kabelu bych ho v PC ani moc rád neviděl.
Pájka mě rozhodně není cizí a jak už jsem psal zdroj je už po záruce.
tady máš http://www.alphacool.cz/produkt/Akasa_A ... rg1=010502 8pin a případně i ATX 24pin http://www.alphacool.cz/produkt/Akasa_A ... rg1=010502...myslím, že to bude i vkusnější :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Daviid
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daviid »

oo HODNE peknej projekt fakt se ti povedl a i mechaniky vypadaj luxuste i kdyz nejsou zakryty. sice moc nelkej bordelar nejsem ale me zase velkej neporadek v PC nemam ale ten tvuj je o neco vetsi nez u me :mrgreen: takze uklid bude potreba :wink:
My home PC : Procesor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00GHz Zakladni deska: ASUS P5B - Intel P965 Paměť: 3072MB[2x 512]+[2x1024] DDR2 800MHz KINGMAX HDD: WD 120 GB Grafika: ATI Radeon HD 4650 Monitor: 20' DELL AS500 System: Windows 7 Ultimate Skříň: EUROCASE
alienhan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alienhan »

:angry2: závist :wink:
Skacee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Skacee »

Pěkná čistá stylovka a'la Sony! Už se těším až to doděláš! :wink:
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Opravdu povedená práce, čisté a elegantní, osobně preferuji industrial ale tohle se mi i tak moc líbí.

:up:
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

Skvělá práce. Pěkný nápad ;-) Doufám že bude i další projekt :)
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Hodně se mi líbí pozice disku, a s tím i jeho způsob chlazení. Fakt dobrá práce
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Nihilium
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nihilium »

Musím moc pochválit ty disky , kvalitní case s dobrým rozvržením.
Co vytknout, snad už jen ten čelní panel kterej je díky tvé práci stříbrnej , podle mě černou by jsi nic nezkazil ale hodně kvalitní projekt.

btw je zajímavý že všichni máte ke cassemodingu uplne senzační case, já se svou málou šunkou bych neudělal nic :)
Weny93
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weny93 »

Nihilium píše:btw je zajímavý že všichni máte ke cassemodingu uplne senzační case, já se svou málou šunkou bych neudělal nic :)
Nezalezi ani tolik na case, ale na modderovi ...

Jinak opravdu povedenej casemod ... A ta černo-stříbrna nejen, že vypada, ale i je opravdu luxusní ... Jen tak dal ...
CPU: AMD Phenom II X4 955 BE @3800Mhz Stable! + Cooler Master Hyper 212+, Gk: Gainward GeForce GTX460 OC 768MB @900/1800/2003 Mhz, RAM: Kingston Blu 2x2GB 1600MHz DDR3, HDD: Samsung F3 1T + Samsung F4 320G, MB: ASUS M4A77T/USB3, PSU: Seasonic EnergyKnight 500W, OS: Windows 7 Ultimate x64
Odpovědět

Zpět na „Projekty“