Grafická karta pro zdroj 350W
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Petr.Ilek
- Nováček

-
Grafická karta pro zdroj 350W
Dobrý den
mám tento zdroj http://www.modecom.pl/product.php?categ ... 20&lang=ce a rád bych své pc obohatil o lepší grafickou kartu uvažoval sem nejhůře o této aby to zdroj utáhl http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... AE48A.html utáhne mi tento zdroj tudle grafickou kartu??? pokud bez problémů tak bych se ještě i poptal na nějakou lepší grafickou kartu kterou by tento zdroj utáhl...moje sestava je CPU:C2Q 6600 2,4 Ghz Ram: 2Gb Hdd: 250 Gb Grafická karta: nVidia 8500gt 256 Mb Základní deska: INTEL MB DP35DP/DRAGONTAIL PEAK Zdroj: uvedený výše odkaz... Moc děkuju za rady já se v těch zdrojích fakt nevyznám a nevím zda je toto kvalitní zdroj ale podle značky si myslím že moc kvalitní nebude...
mám tento zdroj http://www.modecom.pl/product.php?categ ... 20&lang=ce a rád bych své pc obohatil o lepší grafickou kartu uvažoval sem nejhůře o této aby to zdroj utáhl http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... AE48A.html utáhne mi tento zdroj tudle grafickou kartu??? pokud bez problémů tak bych se ještě i poptal na nějakou lepší grafickou kartu kterou by tento zdroj utáhl...moje sestava je CPU:C2Q 6600 2,4 Ghz Ram: 2Gb Hdd: 250 Gb Grafická karta: nVidia 8500gt 256 Mb Základní deska: INTEL MB DP35DP/DRAGONTAIL PEAK Zdroj: uvedený výše odkaz... Moc děkuju za rady já se v těch zdrojích fakt nevyznám a nevím zda je toto kvalitní zdroj ale podle značky si myslím že moc kvalitní nebude...
- barco
- Středně pokročilý

Re: Grafická karta pro zdroj 350W
ModeCom kedysi používal vnútro z Fortonov, pokiaľ sa dobre pamätám, ale to bolo už dávno. Každopádne na QuadCore + novšiu VGA je 350W zdroj naozaj málo.
Čiže, pokiaľ by si chcel upgradovať na HD4670, tak by to asi ešte zvládol, môžeš vyskúšať, ale na akúkoľvek silnejšiu VGA by som už doporučoval kúpu nového, značkového zdroja s wattážou aspoň 400W.
Čiže, pokiaľ by si chcel upgradovať na HD4670, tak by to asi ešte zvládol, môžeš vyskúšať, ale na akúkoľvek silnejšiu VGA by som už doporučoval kúpu nového, značkového zdroja s wattážou aspoň 400W.
.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pokud ti zdroj dotedka zvladal tu sestavu co uvadis je to celkem zazrak
. Ale HD4670 ma minimalni spotrebu tj pracovat by to mohlo. Ale taky se priklaim ke koupi i noveho zdroje aspon nakej 400-450W Fortron/Seasonic OEM apod. Ty zdroje sezenes kolem 1000,- coz neni nejak hroziva investice a do budoucna se urcite vyplati
- Petr.Ilek
- Nováček

-
Mno je tuhle grafiku chtel hlavne kvuli tomu ze bych nemusel nic dokupovat... a pozdeji az by se to fakt vyplatilo bych koupil uplne novou GK a zdroj...
- Petr.Ilek
- Nováček

-
Každopádně děkuji za vaše názory asi to risknu a dyžtak koupím nový zdroj...
- Lokomotiva
- Začátečník

Ten zdroj slibuje dodat 8A na +12V-1 větvi.
Odsud mají proud všechna zařízení, které ji používají.
Procesor má proud z +12V-2 větve (má celou pro sebe).
Pro každý disk bys měl mít tak 2A (pro roztočení, pak už žerou míň), totéž mechaniky (ovšem ty nemusíš při 3D zatížení grafiky třeba vůbec spouštět).
No a pak už jen grafické karty...
8500GT žere ve 3D zatížení tak o 35W míň než 4670.
Já se domnívám, že takovou rezervu nemáš.
I když se nedivím, že se ti 4670 líbí, protože oproti 8500GT už výkon má, radši pořiď i zdroj.
Odsud mají proud všechna zařízení, které ji používají.
Procesor má proud z +12V-2 větve (má celou pro sebe).
Pro každý disk bys měl mít tak 2A (pro roztočení, pak už žerou míň), totéž mechaniky (ovšem ty nemusíš při 3D zatížení grafiky třeba vůbec spouštět).
No a pak už jen grafické karty...
8500GT žere ve 3D zatížení tak o 35W míň než 4670.
Já se domnívám, že takovou rezervu nemáš.
I když se nedivím, že se ti 4670 líbí, protože oproti 8500GT už výkon má, radši pořiď i zdroj.
- Petr.Ilek
- Nováček

-
Vtip je ale v tom že tadle grafika může brát maximálně 75 W protože pci-e tě přes víc nepustí, já to spíš asi risknu a mno co no dyžtak odpálím zdroj a pak koupim novej ne?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
HD4670 bere v zatezi kolem 25-40W toho bych se moc nebal. ANi nema pridavny napajeni. Ta karta ma ve svy cenovy tride nejlepsi pomer vykon/Wat
- Petr.Ilek
- Nováček

-
jj a ted sem na youtube nasel video jak to typek taha s 300W zdrojem... http://www.youtube.com/watch?v=ipjDjoCY ... re=related myslim ze to bude ok
- Petr.Ilek
- Nováček

-
Já ted spis nevim jestli vzít ddr4 nebo ddr 3 ale spíš asi tudle http://www.alza.cz/sapphire-hd-4670-d116336.htm nebo eště se tak zeptám kde je nejlepší to nakupovat czc.cz nebo alza.cz? btw fakt díky za rady 
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vem sapphire HD4670 Ultimate ma pasivni chlazeni.
- Petr.Ilek
- Nováček

-
Pasivní chlazení, ale horší výkon nevim no, chci si zahrát crysis na vysoké...v 1280x1024..co by teda bylo lepší???
- Stano K.
- Středně pokročilý

Kupuj to tam kde to majú najlacnejšiu a je dostupná.
- Petr.Ilek
- Nováček

-
JJ to už se nějak udělá ale mám brát teda tu s pasivem ddr3 nebo s aktivem ddr4 říkám hodně hraju hry moje max rozlišení je 1280x1024 Děkuji 
- Lokomotiva
- Začátečník

To je fakt, jenže těch 75W si ve 3D opravdu vezme.Petr.Ilek píše:Vtip je ale v tom že tadle grafika může brát maximálně 75 W protože pci-e tě přes víc nepustí, já to spíš asi risknu a mno co no dyžtak odpálím zdroj a pak koupim novej ne?
No a to je 6,25A z té +12V-1 větve zdroje...
- Lokomotiva
- Začátečník

Pasivní chlazení není záruka ticha, jak se ještě dnes někteří mylně domnívají, ale záruka problémů s přehříváním.Petr.Ilek píše:Pasivní chlazení, ale horší výkon nevim no, chci si zahrát crysis na vysoké...v 1280x1024..co by teda bylo lepší???
Aby totiž pasivní chlazení fungovalo, musíš udělat průvan ve skříni.
V tu ránu je po tichu.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
HD4670 s pasivem montujem do vsech levnych kompu kde airflow zajistuje defakot jenom zdroj a nikomu se to neprehirva ta grafika je naprosto vlazna ono 8W v Idle prece jenom nehreje. A v zatezi si karta veme kolem 25-40W
- Lokomotiva
- Začátečník

Abych byla konkrétní, mně wattmeter ukázal při přechodu do 3D zatížení + 67W u karty MSI Radeon HD4670 (R4670-2D512/D3) na taktech 750/2000 MHz.
Tak nevím...
Tak nevím...
- Petr.Ilek
- Nováček

-
Takže nepoznám ten rozdíl mezi pamětmi když ddr 4 maj takt 2200 Mhz a ten pasiv ddr3 maj 1750 Mhz??
- Petr.Ilek
- Nováček

-
Mno koukám že ta pasivní má i o 3W menší spotřebu xD a je asi o 2 FPS pomalejší http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... ew-20.html