GF 6600 - artefakty a další problémy
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Novotak33
- Začátečník

GF 6600 - artefakty a další problémy
Ahoj, stále ještě jedu na grafice GeForce 6600 a stále funguje bez problému. Až dnes jsem si znovu chtěl zahrát hru Crysis : Warhead a takto vypadala hra : http://pictureup.cz/picture/verejny/105 ... is%201.jpg ,http://pictureup.cz/picture/verejny/172 ... is%202.jpg . Když jsem se třeba obrátil na nějakou stranu, tak jsem třeba před sebou vyděl různé textury, které tam neměly být. Když jsem hru vypnul a zapnul, tak to už jelo normálně, ale jenom by mě zajímalo, co toto mohlo být ?
Díky za odpověď.
EDIT : Tady je ještě jeden obrázek : http://pictureup.cz/picture/verejny/258 ... is%203.jpg. Už jsem i zjistil, kdy to karta dělá : Jen pokud je na ploše spuštěno, ale pauznuto video, je to normální ?
Díky za odpověď.
EDIT : Tady je ještě jeden obrázek : http://pictureup.cz/picture/verejny/258 ... is%203.jpg. Už jsem i zjistil, kdy to karta dělá : Jen pokud je na ploše spuštěno, ale pauznuto video, je to normální ?
Naposledy upravil(a) Thellwin dne pon 13. črc 2009, 10:00, celkem upraveno 3 x.
Důvod: upraven název
Důvod: upraven název
- Novotak33
- Začátečník

Re: Problém s 6600 ?
Ještě jeden poznatek : Když mám třeba spuštěný Google Earth a spustím nějaké video v Media playeru classic, tak se mi občas nespustí žádné video, jen zvuk, ale video je jinak v pořádku. A pokud se spustí, tak se seká, jak Google Earth, tak i video.
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Sveho casu dyz sem mel 6800GT, tak mi delala obcas neco podobne a nakonec to byl zaneseny chladic bordelem. Nevim jak je stavena 6600GT, ale asi to bude neco podobne, takze doporucuju kartu vyndat a mezi vetrackem a heatpipe na ktrere vetracek tlaci vzduch bude pravdepodobne kupa spiny, tak na to mrkni... ( ja sem na me prekvapeni odtama tehdy vytahnul takovy zapeceny cca 5 cm dlouhy pas spiny
)
To jesli mas nejnovejsi ovladac se ptat ani nejdu, pac to by mela byt prvni vec, ktera by se mela provest dyz nastanou problemy...
A jeste je tu jedna moznost.... ze sis omylem zapnul aspon na tom prvnim screenu nocni videni
To jesli mas nejnovejsi ovladac se ptat ani nejdu, pac to by mela byt prvni vec, ktera by se mela provest dyz nastanou problemy...
A jeste je tu jedna moznost.... ze sis omylem zapnul aspon na tom prvnim screenu nocni videni
- Novotak33
- Začátečník

Karta má na sobě defaultní chladič a teplota v idlle nepřesáhne 65°C a při hraní Crysis 80°C, chladič je čistý a před cca 1 rokem jsem tam dával novou pastu, ale tím, jak píšu to rozhodně nebude. Ale chladič zaprasený není.
Ovladače jsou cca 2 týdny staré jsou to 182.xx .
Nocni videni neni zapnute, spis to vypada, ze se hlina, co se mela vykreslit na zemi nejak zazracne presumnula na obrazovku.
Ovladače jsou cca 2 týdny staré jsou to 182.xx .
Nocni videni neni zapnute, spis to vypada, ze se hlina, co se mela vykreslit na zemi nejak zazracne presumnula na obrazovku.
- Novotak33
- Začátečník

Tak jsem to zkusil hrát na rozlišení 800x600 a vypl jsem FULL Screen a nechal jsem video pauznuté a hra jelä bez problému a pokud jsem přepl na video, tak se také nesekalo, ale když jsem přepl na rozlišení 1280x1024 , tak se ta hra zase kousala a dělala artefakty :http://pictureup.cz/picture/verejny/124 ... názvu2.jpg .
- Novotak33
- Začátečník

Re: Problém s 6600 + taktování - má to cenu ?
Ahoj, když už jsem tady začal o této kartě, tak budu tady i pokračovat a nebudu zakládat nový topic.
Moje otázka je následující : Má cenu kartu nataktovat ? Už jsem to jednou zkoušel a pomocí RivaTuneru jsem se dostal z 300/425Mhz ( GPU ), RAM si už nepamatuju. Bohužel jsem tehdy neprovedl testy, ale myslim, že se hry zrychlily. Mám na to ale ten malý chladič, který, když hraju třeba Crysis, tak GPU má teplotu 80°C v základu není to moc ? Karta je stará už 4 roky, sníží to hodně její životnost ? Nemůžu už karta na netu najít, ale je od výrobce ASUS.
Díky moc za odpověď.
EDIT : Měla by to být podobná karta té mé, ale já snad nemám LE ani TD, jen 6600 . Podle obrázku vypadají téměř identické, i ten chladič. http://www.asus.cz/products.aspx?l1=2&l ... odelmenu=1
A co třeba odemknutí pipeline ? Pokud to u 6600 jde, ikdyž mělo by, ne ? POmohlo by to k nějakému výkonu navíc a je to riskantní ?
Moje otázka je následující : Má cenu kartu nataktovat ? Už jsem to jednou zkoušel a pomocí RivaTuneru jsem se dostal z 300/425Mhz ( GPU ), RAM si už nepamatuju. Bohužel jsem tehdy neprovedl testy, ale myslim, že se hry zrychlily. Mám na to ale ten malý chladič, který, když hraju třeba Crysis, tak GPU má teplotu 80°C v základu není to moc ? Karta je stará už 4 roky, sníží to hodně její životnost ? Nemůžu už karta na netu najít, ale je od výrobce ASUS.
Díky moc za odpověď.
EDIT : Měla by to být podobná karta té mé, ale já snad nemám LE ani TD, jen 6600 . Podle obrázku vypadají téměř identické, i ten chladič. http://www.asus.cz/products.aspx?l1=2&l ... odelmenu=1
A co třeba odemknutí pipeline ? Pokud to u 6600 jde, ikdyž mělo by, ne ? POmohlo by to k nějakému výkonu navíc a je to riskantní ?
- Thellwin
- Administrátor

Jen ve zkratce.
Ad problémy s Crysis a videem - tamto vypadalo na prolínání videa a hry, občas se stává. Při problémech s přehráváním videí je dobré mrknout jak jsou na tom kodeky a případně je aktualizovat.
Crysis na tomhle musí být utrpení, tahle karta zvládala jakžtakž hry staré 4 roky, navíc nové ovladače už dávnou nejsou nijak optimalizované na generaci 6xxx, což může také způsobovat problémy.
Ad teplota - kolem těch 80 by to ještě mělo být OK. Pokud to je tedy v zátěži, v klidu je 80 st. moc a v zátěži to určitě leze ke stovce a dál.
Ad taktování - o tomhle je v této sekci několik threadů, zkus potom pohledat. Hodnota 425je +/- průměr, 6600ky nonGT šly kolem 500 MHz jádro, lepší hodně přes a do 700MHz paměti, málokomu se povedlo s DDR pamětma nějak víc, než těch 700MHz. Nicméně v nových hrách ti to stejně nijak nepomůže.
Ad - odemykání - tady hodně záleží a tom, zda to je plnohodnotná 6600 a nebo nějaká ořezaná verze aka LE. Plnohodnotné měly 8 PS i VS a tam není co odemykat, ořezané jenom 4, tam by záleželo an revizi jádra, možná by to šlo. Ale stejně jako v předchozím případě, by to v nových hrách nijak nepomohlo
Něco pro pobavení nakonec, viděl jsem to na stránce té karty
Ad problémy s Crysis a videem - tamto vypadalo na prolínání videa a hry, občas se stává. Při problémech s přehráváním videí je dobré mrknout jak jsou na tom kodeky a případně je aktualizovat.
Crysis na tomhle musí být utrpení, tahle karta zvládala jakžtakž hry staré 4 roky, navíc nové ovladače už dávnou nejsou nijak optimalizované na generaci 6xxx, což může také způsobovat problémy.
Ad teplota - kolem těch 80 by to ještě mělo být OK. Pokud to je tedy v zátěži, v klidu je 80 st. moc a v zátěži to určitě leze ke stovce a dál.
Ad taktování - o tomhle je v této sekci několik threadů, zkus potom pohledat. Hodnota 425je +/- průměr, 6600ky nonGT šly kolem 500 MHz jádro, lepší hodně přes a do 700MHz paměti, málokomu se povedlo s DDR pamětma nějak víc, než těch 700MHz. Nicméně v nových hrách ti to stejně nijak nepomůže.
Ad - odemykání - tady hodně záleží a tom, zda to je plnohodnotná 6600 a nebo nějaká ořezaná verze aka LE. Plnohodnotné měly 8 PS i VS a tam není co odemykat, ořezané jenom 4, tam by záleželo an revizi jádra, možná by to šlo. Ale stejně jako v předchozím případě, by to v nových hrách nijak nepomohlo
Něco pro pobavení nakonec, viděl jsem to na stránce té karty
Nejvýkonnější grafický procesor na světě -
nVidiaGeForce 6600 LE
Goldnoob team proud member!
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Pochybuju, ze takhle slabou kartu ma vyznam taktovat ( hlavne na Crysis Warhead coz je porad jedna z nenarocnejsich her na grafiku) ...skusit muzes ale zazraky necekej.... a na upgrade zas nemas dostatecny zdroj 
V praci mam svoji starickou 6800GT k ni procik C2D E6850@3.0Ghz... sem tam si pustim Race driver Grid a ci ji nataktuju alebo nikoliv... laguju porad stejne
V praci mam svoji starickou 6800GT k ni procik C2D E6850@3.0Ghz... sem tam si pustim Race driver Grid a ci ji nataktuju alebo nikoliv... laguju porad stejne
- Novotak33
- Začátečník

Re: GF 6600 - artefakty a další problémy
Ja to schvalne zkusim ji nataktovat a uvidim..... Zdroj by měl utáhnout u 4770, takže by to mělo být v poho nebo ne ? Těch 80°C je v zátěži v idlle má něco kolem 60-70°C .
Muze se te karte tim taktovanim neco stat, kdyz uz je 4 roky stara ?
To Thellwin :
Tak jsem se nad tím pobavil
.
EDIT : GPU-Z ukazuje, že se jedná o jádro NV43 revize A4. Má 8 vertex a 4 pixel shadery.
Muze se te karte tim taktovanim neco stat, kdyz uz je 4 roky stara ?
To Thellwin :
Tak jsem se nad tím pobavil
EDIT : GPU-Z ukazuje, že se jedná o jádro NV43 revize A4. Má 8 vertex a 4 pixel shadery.
Naposledy upravil(a) Novotak33 dne pon 13. črc 2009, 11:12, celkem upraveno 2 x.
- Thellwin
- Administrátor

Nemělo by se nic stát, max. zamrzne nebo se budou tvořit artefakty kvůli příliš vysokým taktům. Ale jak už tady dvakrát padlo, pokud nehraješ satré hry, tak si takřka nepomůžeš, v Crysis Warhead určitě ne.
Goldnoob team proud member!
- Novotak33
- Začátečník

Tak jsem to zkusil a budete se divit !
Z cca 15fps max, co jsem měl na základním taktu se po zvýšení na 450/650Mhz hra jela stabilně 20fps ( když tam byl nějakej voják, tak to kleslo na 15, ale pořád lepší, než když to kleslo na 10
) . Bohužel už při taktu 400Mhz karta dělala artefakty, takže jsem to udělal jenom na zkoušku. Celkem mě ty hodnoty zarazily.
Rozlišení : 1280x1024, low detaily, bez vyhlazování.
Z cca 15fps max, co jsem měl na základním taktu se po zvýšení na 450/650Mhz hra jela stabilně 20fps ( když tam byl nějakej voják, tak to kleslo na 15, ale pořád lepší, než když to kleslo na 10
Rozlišení : 1280x1024, low detaily, bez vyhlazování.
- Pitbulls
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dobrý,já měl GeForce 6600 LE z pasivním chladičem a když jsem chtěl taktovat tak se hned sekl obraz.
"Snaž se a dokážeš to!" Ing.Pitbulls
Moje pc zde
MB:Asus Maximus III Extreme - Intel P55,CPU:Intel Core i5-670,RAM:Corsair DIMM 8192MB DDR III 1600MHz XMS3 DHX ,GPU:PowerColor HD5970 2GB GDDD5, PCI-E,Zdroj:Enermax MODU87+ 600W,Disk:WD Caviar Black - 2TB.
Moje pc zde
MB:Asus Maximus III Extreme - Intel P55,CPU:Intel Core i5-670,RAM:Corsair DIMM 8192MB DDR III 1600MHz XMS3 DHX ,GPU:PowerColor HD5970 2GB GDDD5, PCI-E,Zdroj:Enermax MODU87+ 600W,Disk:WD Caviar Black - 2TB.
- Novotak33
- Začátečník

Ahoj zase
, sorry, že zase otravuju, ale mám další problémy s Media Player Classic ! Toto mi to dělá, když se zpustí nějaký film, u některých to nědělá tolik, ale u některých ano : http://img401.imageshack.us/img401/168/beznzvuh.png
http://img401.imageshack.us/img401/1845/beznzvu2.png . Co s tím ? V jiném přehrávači se to takto neku*ví.
Díky za odpověď.
http://img401.imageshack.us/img401/1845/beznzvu2.png . Co s tím ? V jiném přehrávači se to takto neku*ví.
Díky za odpověď.