Mám Intel core DUO E8600 3.33ghz,4gb ram,gtx280 1gb,NEJNOVĚJŠÍ OVLADAČE + Physx,direct 9.0c a 19' MONITOR (nyní nastavený na 1024x768). A ted k problému : u her Crysis,Test Drive Unlimited a hlavně CoD 4 a všech těchto novějších mi začne asi po 2-5 minutách pípat PC. Hru musím ukončit jinak nepřestane,když se podívam do programu Asus Smart Doctor teplota GPU sahá 65 stupnů a RAM 60 stupnů,přičemž ventilátor běží naplno. Myslím si,že asi je problém s čidlem - nedá se nějak bez zásahu do skříně PC např. přes program nebo příkazový řádek apod. toto čidlo vypnout nebo nějak nastavit už mě to pípání nesmírně vadí a navíc nemůžu si konečně zapařit tyto herní pecky. A ještě v klidu bez zátěže je běžná teplota 50 stupnů. Předem moc Děkuji
GTX 280 Problém s chlazením :(
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- JANOJAGR
- Nováček

-
GTX 280 Problém s chlazením :(
Dobrý Den,mám velice záhadný problém s chlazením této karty a doposud jsem nenašel "POMOC".
Mám Intel core DUO E8600 3.33ghz,4gb ram,gtx280 1gb,NEJNOVĚJŠÍ OVLADAČE + Physx,direct 9.0c a 19' MONITOR (nyní nastavený na 1024x768). A ted k problému : u her Crysis,Test Drive Unlimited a hlavně CoD 4 a všech těchto novějších mi začne asi po 2-5 minutách pípat PC. Hru musím ukončit jinak nepřestane,když se podívam do programu Asus Smart Doctor teplota GPU sahá 65 stupnů a RAM 60 stupnů,přičemž ventilátor běží naplno. Myslím si,že asi je problém s čidlem - nedá se nějak bez zásahu do skříně PC např. přes program nebo příkazový řádek apod. toto čidlo vypnout nebo nějak nastavit už mě to pípání nesmírně vadí a navíc nemůžu si konečně zapařit tyto herní pecky. A ještě v klidu bez zátěže je běžná teplota 50 stupnů. Předem moc Děkuji
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: GTX 280 Problém s chlazením :(

zkoušel jsi vypnout všechna ty nastavení? co se týče alarm settings.
- JANOJAGR
- Nováček

-
Jsem ještě začátečník ,mám nainstalovaný program Everest Home a jediné teploty co jsem vyčetl
je základní deska ta mi ukazuje 55 stupnů a grafika jak jsem napsal, procesor jsem nenašel. Kde to zjistím ? Mám v nastavení zapnutý jen GPU NA 90ti a RAM na 75ti zbytek vypnuto.
je základní deska ta mi ukazuje 55 stupnů a grafika jak jsem napsal, procesor jsem nenašel. Kde to zjistím ? Mám v nastavení zapnutý jen GPU NA 90ti a RAM na 75ti zbytek vypnuto.
- Varimathras
- Začátečník

-
Já myslím, že to nebude grafikou, spíš třeba v biosu nastavená alarm teplota pro procesor, pro kartu 65 st. nic není. Nebo nemáš case s teplotním čidlem na procesor? Tam by taky mohl být problém. Nebo špatně nasazenej chladič na procesoru, případně málo teplovodivé pasty na chladiči, a procesor se tím pádem přehřívá.
- Varimathras
- Začátečník

-
A nebo zkus ten pitomej smart doctor odinstalovat, stejně jsou s ním jen problémy, hlavně v kombinaci s Rivatunerem
- JANOJAGR
- Nováček

-
Chtěl bych zkusit ten bios,ale nevím jak a kdyby šel přenastavit na vyšší teplotu, a ta varianta s tím odinstalováním Smart Doctoru nebudou nějaké problémy když tam ten program nebude ???
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nebude, určitě ho vyper pryč z PC.
- Varimathras
- Začátečník

-
Doctor ti určitě chybět nebude to se neboj. Ohledně biosu záleží asi co máš za desku.
- JANOJAGR
- Nováček

-
Smart Doctor je pryč (ted jsem vyzkoušel hru ghostbuster) a zatím to vydrželo 10 minut což je u této hry rekord,ale uvidím dál. Typ základní desky mám Intel Pentium III Xeon,3333 mhz(8x417),typ biosu AMI (07/23/08) VERZE 1104. A ještě ventilátor při hraní neběží,co mi hlídá teploty????
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
můžeš si nainstalovat evga precision 1.7.1 a ten má možnost ti ukazovat teploty, rychlost větráku, pokud si to vybereš a jiná nastavení přímo při hraní her v rohu obrazovky jaký si vybereš, případně i jinde.
- Varimathras
- Začátečník

-
To je snad procesor, ne základní deska nebo se pletu?Typ základní desky mám Intel Pentium III Xeon,3333 mhz(8x417)
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Divim se, ze SmartDoctor si Asus vubec jeste dovoli bundlovat ke kartam.... je to tak prasacky software, ze takovy treba hledat opravdu lupou. S nim sem mel zatim jenom problemy a o tom, ze si obcas sam od sebe zastavuje vetrak na grafice ani nemluvim. Jak ti to pipani jelo z repraku, tak to bude s urcitosti ten Smart Doctor.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
se SMartDoctor sem maximalne spokojenej nevim co proti nemu mas.
- JANOJAGR
- Nováček

-
Typ základní desky jak jsem to tu napsal mi ukazuje program Everest Home a je to tak-nebo vada programu??? Tak zatím je klid už jsem zkoušel hry samozřejmě bez Doctora,jen se mi nezdá to vycházející teplo z PC a po chvilce záleží na typu hry je z toho pomalu topení a ventilátor Graf.karty neběží (NENÍ VŮBEC SLYŠET). Není někde nastavení automatického chlazení nebo něco takového?
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Můžeš si přes ten evga precision nastavit větrák na pevnou hodnotu, případně pokud si doinstaluješ nvidia system tools (přidají se ti pak položky na taktování v panelu NVIDIA grafiky, nejdřív tam musíš potvrdit licenční podmínky, jenom odkliknutím Ano/Yes a pak se ti nabídka objeví) tam je taky možnost měnit rychlost větráčku.