Nonstop 60% vytizeni ve Vistach

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
mkolo
Nováček
Nováček

Nonstop 60% vytizeni ve Vistach

Příspěvek od mkolo »

Zdravim,
mam problem s Vistama. Na dvoujadrovem athlonu 7750 mam neustale vytizeni procesoru nad 50%. Nevim kdy to zaclo, zjistil jsem to az kdyz jsem spustil nejakou narocnejsi hru ktera se predtim nesekala a najednou je nehratelna. Jak jde na obrazku videt, zpusobuje to sluzba DCOM (proces DCOMLaunch), ktera ovsem ve vistach nejde vypnout.. Aspon me nesla. I kdyz jsem v registru zmenil at se nespousti, stejne se spustila. A ve sluzbach (kde je pod nazvem Spoustec procesu sluzby DCOM) je Typ spousteni nastaven na automaticky a nejde zmenit.
V programu Process Explorer sice tato sluzba jde killnout a vytizeni procesu se vrati na hodnotu v radu jednotek, ale po chvilce Visty napisou ze sluzba DCOM byla vypnuta a restartuje se pocitac :-(
Hledal jsem ruzne na forech co to muze zpusobovat a nasel jsem par obdobnych pripadu neustaleho vytizeni procesoru, ale vsechny byly zpusobeny necim jinym..
Tak se ptam jestli se nekdo s necim podobnym nesetkal nebo nema nejaky navrh na reseni?
Obrázek
Obrázek
Syntex
Začátečník
Začátečník

Re: Nonstop 60% vytizeni ve Vistach

Příspěvek od Syntex »

http://www.vistax64.com/software/193598 ... -high.html

Nenainstaloval jsi náhodou software od Sony Ericsson - Waypoint?
mkolo
Nováček
Nováček

Příspěvek od mkolo »

Juchuuuu uz jsem na to prisel.. Cely den si s tim hraju a az po tom co to postnu na foru tak na to prijdu :-D Sel jsem na to z jineho konce a zacal jsem odpojovat postupne zarizeni (usb veci, sitovku, zvukovky a takove blbosti..) A problem byl v necem ve Spravci zarizeni pojmenovanem ATI HDMI Audio. Jakmile jsem ho zakazal tak mam vytizeni procesoru kolem 2%. Nevim presne co to bylo protoze zvukovka tam je napsana jako Realtek High Definition Audio a zvuk mi funguje dal.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Jen tak pro zajímavost, ATI HDMI Audio je od ATI grafiky, která má vlastní zvukovku pro HDMI, takže v systému jsou jakoby dvě.

Jinak zajímavé, ještě jsem to nikde neviděl a nesetkal se s tím. Nečekal bych to.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mkolo
Nováček
Nováček

Příspěvek od mkolo »

Dik za tip. No ja si ted vsiml ze mi z traye zmizela takova ta utilitka ktera mi umoznovala nastavovat plno veci, jako ktery vystup je ktery na zvukovce, nejake efekty a podobne vecicky, ktere jsem v zivote nepouzil. Mel jsem za to, ze to bylo soucasti ovladacu Realteku. :?
Jinak co se tyce toho problemu, tak je mozne ze to zpusobovala nejaka nekompatibilita s ostatnimi zvukovkami. Krome te integrovane standartni Realtek mam jeste v pocitaci Esi MAYA 4x4 zvukovku na djing a tv tuner.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“