GF 8800GTX - polofunkční, nejde spustit žádná hra

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

GF 8800GTX - polofunkční, nejde spustit žádná hra

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Nazdar.

dnes jsem jako každý den hrál svoji oblíbenou hru a najednou se mi to celý zaseklo skákal obraz a na nic to nereagovalo. Restartl sem PC spustil ji znova hrál a zase to udělalo. Po restartu PC nastal ale problém přes obrazovku mám "vlny" a vůbec celý obraz je divný. Několikrát jsem přeinstaloval ovladače. Dal jsem nový bios základky. Všechno jsem dal na původní nastavení (grafika nebyla nikdy taktovaná, týká se to CPU a napětí atd...). A stejně nic nepomohlo. Dal jsem i ovladače nForce a nic. Prosím o pomoc nevím co s tím mám dělat. Rozlišení mi jde max nastavit na 1680*1050 8bit. Když dám 16 bit hodí mě to zpět na 8 bit. Ve winech v nastavení nevidím žádné údaje o kartě ani ovladačích(ve GPU-Z ano ale ne vše). Prosím o radu. :sad:

/edit: a vypnulo se mi i aero rozhraní...a když chci spustit jakoukoliv hru napíše mě to že to nemůže najít 3d Device tudiž asi grafiku... :nervous:

//Thellwin
Obrázek
Surgical
Začátečník
Začátečník

Re: Problém 8800 GTX

Příspěvek od Surgical »

I takto se může projevovat odchod GK do věčných lovišť.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: Problém 8800 GTX

Příspěvek od Thellwin »

Pro jistotu vyzkoušej jinde a pak, pokud je to ještě možné, tak reklamace.
Goldnoob team proud member!
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: GF 8800GTX - polofunkční, nejde spustit žádná hra

Příspěvek od Kašpec »

Nebo ji zkus "zpravit" v troube, nekde na netu to nejaky manik se svoji 88GTX udelal a potom mu normalne fungovala ... Ale pokud nechces riskovat zniceni karty tak to nedelej ...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
JozoM
Nováček
Nováček

Příspěvek od JozoM »

Doporucuji nedavat ji do trouby, sama teplota 250-300°C muze spusobit, ze se cin lechce rozmace a nektery soucastky doslova vypadnou. A jeste to davat vzhuru nohama aby ty kondiky lepe vypadli :lol:
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pro ukázku pár screenů.
Obrázek

Obrázek

Obrázek
:(
Myslíte že by to mohlo být CPU nebo prknem? Bohužel mám tak dobré kamarády že mi ani na půl hodiny nepučí svoji GK abych mohl vyzkoušet jestli je to ní nebo něčím jiným.
Obrázek
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

typické príznaky vadnej ram na grafickej karte :(
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Přímo učebnicový příklad na reklamaci grafiky. :sad:
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Obávám se že reklamace už nebude možná. Mám ji určitě děle než 2 roky :sad: . A navíc koupil jsem ji u petra.cz a dnes jsem se chtěl podívat na svoji fakturu a obchod byl údajně zrušen. :sad:.Takže pokud mi kamarád v nejbližší době půjčí svoji kartu na vyzkoušení a bude to tím asi budu muset koupit novou.(a to sem už do PC nechtěl dát ani kč, protože za půl roku pudu mít po autoškole a chtěl bych ty peníze na auto) :(
Obrázek
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Tak novou kartu stejného rangu pořídíš do 2000.-, to při pořizování auta jsou dost zanedbatelný peníze.
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

No nevim v podpisu ma, ze koupi auto do 18 000 kc :P
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To už snad není náplní tétmatu ...
Goldnoob team proud member!
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vše je vyřešeno. Kamarád mi půjčil svoji 4850 a vše jelo bez sebemenších problémů, takže se už dívám po nové GTX260. Zde prosím lock, nemá cenu to více rozebírat.
Obrázek
godgory
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od godgory »

Podle těch screenů jsem měl přesně stejné artefakty u svojí 8800 GTS 512. Dnes mi přišlo z reklamace, že kartu opravili a že ji posílají z5, tak jsem zvědav co vykoumali ... :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

dexterav píše:typické príznaky vadnej ram na grafickej karte :(
Spíš povolil některý ve spojů v PCB nebo na BGA. Samotné paměti a GPU samy o sobě odcházejí velmi vzácně, problémy bývají spíš v PCB, mezi čipy a PCB (BGA) a v nekvalitních součástkách (kondíky), proto se to opravuje. Jenže ty opravy většinou bývají k ničemu, pokud je karta deseti nekvalitními kondíky a oni vymění jeden, který odešel, tak za pár týdnů či měsíců obvykle odejde další. Totéž se týká teplotního namáhání a spojů.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Airm@n64 »

Do troub bych se nebal dat grafiku.. četl jsem članek teď newim jestli tu na pct nebo někde jinde že při vyrobě to davaji do pece ktera to zahřeje na te´d myslim,že tam byla teplota 200 celsia ale tendle udaj newim jiste chce to pohledat..

edit: aha sry ted jsem docetl ze jsi tu metodu zkusil zde.. http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=32&t=145412 sry za zbytecny psot z me strany
ASRock X670E Steel Legend , AMD 7800x3D - Vodnik , FURY 64GB 6000MHz CL36 EXPO , FURY Renegade NVMe 1TB , Samsung 980 , RTX 5070 , Corsair RM850i
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“