HTC Kaiser - zkušenosti, neoficiální ROM, tipy, triky
Moderátor: CageJ
- Maddogg
- Čestný člen

Re: HTC Kaiser - zkušenosti, neoficiální ROM, tipy, triky
Tak origo romka od T-mobile se tvaří dobře, ale stejně v zařízení zůstalo něco po předešlých romkách, mám totiž 101 RAM 
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já měl na WM6 co tam byla po nákupu taky 101 RAM, těžko říct, co vše tam bylo upraveno.
Pokud dáš HR, tak by tam nemělo nic zbýt. Navíc nk.exe (který právě dělá to, jestli tam bude 101/85/76MB RAM) je v XIPu, tudíž se flashuje a neměl by tam zbýt. Žeby ofic featura?
Pokud dáš HR, tak by tam nemělo nic zbýt. Navíc nk.exe (který právě dělá to, jestli tam bude 101/85/76MB RAM) je v XIPu, tudíž se flashuje a neměl by tam zbýt. Žeby ofic featura?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- lord deathskull
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak pokud je offico romka OK (jeste bych ji tam treba den dva nechal), tak zkus nahodit nejakou o ktere vis, ze ti nepadala a jestli ti zase spadne, tak uz fakt nevim:)
ASUS x99 Deluxe, intel Xeon E5-2695 v3; 2x8GiB A-DATA XPG, AMD 7970 , SSD 120GB, HDD 2x1TB, 2x2TB, Vodní chlazení
- Maddogg
- Čestný člen

Zkoušel už někdo 2D/3D Driver Development for MSM720X devices ?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- myom
- Středně pokročilý

no tak jsem nakonec vyzkousel tolik romek, az mi to lezlo usima. nejprve jsem si psal poznamky, ale potom uz jsem na to prdel...
Solace 3.1 http://forum.xda-developers.com/showthr ... solace+rom - video 93% - velice rychla, cista (az moc, neni tam zadna poradna aplikace, ani pimbackup, proste nic...), obrovska pamet, zajimave ikony, dokonale pohybliva manila, rhodium, posledni camera. asi po dvou dnech se mi pokazila manila - HR. zajimava romka, ale nic pro me.
TPCElite 4 a 5.1 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=519715 - vyborne inovace. zajimave titanium, vyborna rychlost. video 101%. vsechno to je ale takove splacane. stoji za vyzkouseni, nekomu sedne...
Bhar's_V9 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520683 - obycejna romka, nicim me neoslovila, rychlost nic extra, sla rychle pryc
Phoenix III http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=527772 - asi to nejlepsi, co ze 6.5 vychazi. vyborna, vyspela, profesionalni romka. nesnazi se prines novimky za kazdou cenu, vsechno je udelane pro uzivatele. kdo chce 6.5, zkuste tuhle.
Titanium 6.5 21815 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=527490 - romka s nejlepsim titaniem. pomala a jinak nezajimava. ale to titanium bylo vazne dobre. konkretne obsahuje Titanium Shadow Neo Skin http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=524979
PDACorner V8 - uz bez inovaci, bez napadu, sekajici manila, 37% pameti po restaru. nema smysl uvazovat.
PDAC X2V2,3,4 - PDAC se mi prestava libit, je o nicem, pomale, chaoticke, zadne vypilovani. nic moc romka...
co se tyka sekajici se manily u PDAC. trpi tim skutecne jenom PDAC. co je horsi, kdyz si stahnete lite verzi a nainstalujete si sami klidne starou verzi manily, tak se seka porad... je to na prd.
Co je nejvetsi problem 6.5 romek? menu. respektive jeho neusporadanost ze strany autoru. u vetsiny romek je treba file explorer je na konci menu, misto toho, aby byl hned na zacatku... je to opruz porad listovat dolu... z tohoto duvodu se mi libi http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=442341, ktery dokaze tohle alespon trochu kompenzovat. prace s nim je vyborna. win 6.5 se mi stale nelibi, nezustavam u nej.
kdo je tedy muj vitez?
6.1 WWE ROM shifu V10 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=496555 - nejlepsi 6.1 romka, ktera momentalne je. velke mnozstvi pameti, dokonale rychla, nejlepsi odezva displeje, kterou jsem videl, idealni vyber aplikaci. je treba si ji donastavit a doinstalovat nektere aplikace (action screen) a je z ni stary dobry PDAC, akorat rychlejsi.
jak jsem projizdel romky, programy a tak ruzne, tak jsem narazil na aplikaci iContact, bez ktere si nedokazu uz predstavit praci s kontakty. jednoznacne doporucuju vsem nainstalovat.
romek jsem zkousel vice, ale s temahle se dalo alespon pracovat a pouzival jsem je zhruba den, nektere i 3 dny.
Solace 3.1 http://forum.xda-developers.com/showthr ... solace+rom - video 93% - velice rychla, cista (az moc, neni tam zadna poradna aplikace, ani pimbackup, proste nic...), obrovska pamet, zajimave ikony, dokonale pohybliva manila, rhodium, posledni camera. asi po dvou dnech se mi pokazila manila - HR. zajimava romka, ale nic pro me.
TPCElite 4 a 5.1 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=519715 - vyborne inovace. zajimave titanium, vyborna rychlost. video 101%. vsechno to je ale takove splacane. stoji za vyzkouseni, nekomu sedne...
Bhar's_V9 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520683 - obycejna romka, nicim me neoslovila, rychlost nic extra, sla rychle pryc
Phoenix III http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=527772 - asi to nejlepsi, co ze 6.5 vychazi. vyborna, vyspela, profesionalni romka. nesnazi se prines novimky za kazdou cenu, vsechno je udelane pro uzivatele. kdo chce 6.5, zkuste tuhle.
Titanium 6.5 21815 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=527490 - romka s nejlepsim titaniem. pomala a jinak nezajimava. ale to titanium bylo vazne dobre. konkretne obsahuje Titanium Shadow Neo Skin http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=524979
PDACorner V8 - uz bez inovaci, bez napadu, sekajici manila, 37% pameti po restaru. nema smysl uvazovat.
PDAC X2V2,3,4 - PDAC se mi prestava libit, je o nicem, pomale, chaoticke, zadne vypilovani. nic moc romka...
co se tyka sekajici se manily u PDAC. trpi tim skutecne jenom PDAC. co je horsi, kdyz si stahnete lite verzi a nainstalujete si sami klidne starou verzi manily, tak se seka porad... je to na prd.
Co je nejvetsi problem 6.5 romek? menu. respektive jeho neusporadanost ze strany autoru. u vetsiny romek je treba file explorer je na konci menu, misto toho, aby byl hned na zacatku... je to opruz porad listovat dolu... z tohoto duvodu se mi libi http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=442341, ktery dokaze tohle alespon trochu kompenzovat. prace s nim je vyborna. win 6.5 se mi stale nelibi, nezustavam u nej.
kdo je tedy muj vitez?
6.1 WWE ROM shifu V10 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=496555 - nejlepsi 6.1 romka, ktera momentalne je. velke mnozstvi pameti, dokonale rychla, nejlepsi odezva displeje, kterou jsem videl, idealni vyber aplikaci. je treba si ji donastavit a doinstalovat nektere aplikace (action screen) a je z ni stary dobry PDAC, akorat rychlejsi.
jak jsem projizdel romky, programy a tak ruzne, tak jsem narazil na aplikaci iContact, bez ktere si nedokazu uz predstavit praci s kontakty. jednoznacne doporucuju vsem nainstalovat.
romek jsem zkousel vice, ale s temahle se dalo alespon pracovat a pouzival jsem je zhruba den, nektere i 3 dny.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem zjistil, že aby gfxboost začal účinkovat, tak se musí vypnout-zapnout displej (pwr tlačítkem), jinak je vše pomalý a sekaný. Nechápu to, je to bug (vlastní vařený WM 6.5). Build 21232, 21812 i 21820. A dělaly to možná i další ROMky, 6.1 asi ne.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- Stano K.
- Středně pokročilý

díky za tip na iContact 
- myom
- Středně pokročilý

neni za co. tohle je jedna z mala aplikaci, ktera je uzitecna na 110%. kontakt list jsem kvuli pomalosti a neohrabanosti skoro vubec nepouzival, ale s icontact je to uplne jina pisnicka. z ni jsem vazne nadsen.sTano11 píše:díky za tip na iContact
jinak jak psal Maddogg, tech driveru se vyrojilo mnohem vice, v nasledujicich dnech je zkusim otestovat.
- Stano K.
- Středně pokročilý

Ako sa pohybujete medzi rôznymi aplikáciami? Mám na mysli niečo ako vo win ALT+TAB momentálne to riešim cez správcu uloh ale je nutné sa vrátiť vždy na "plochu"
- Maddogg
- Čestný člen

Existuje na to program tuším že se jmenuje zrovna alt tab. Můžeš si ho potom dát třeba na boční tlačítko a přepínat.
- Stano K.
- Středně pokročilý

Dík to je ono. 
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak včera jsem se dostal k hraní si s WM kuchyní ve větším měřítku, dneska už flashuju asi popáté (a minimálně ještě jednou mě to čeká). Ještě dnes upnu malou testovací ROMku, je brutálně rychlá
(build 23004, objevil se včera/dnes na FTP).
PS: Kuchyň používám od TPC.
// brutálně rychlá vůči jiným ROMkám, navíc má volno cca 155MB ROM, což je krása (a je tam office, netcf, foťák, ...)
/// hmm, dal jsem tam svůj ringtone a z neznámých důvodů mi ho to nechce vzít, po zkopírování do dokumentů a pokusu o otevření ve WMP mi to řekne Access Denied
.
//// heh, člověk je zvyklý používat mp3 a ne wma a tudíž jsem zkazil initflashfiles.txt a pak se divil, že kodek pro mp3 nepřehraje wma
Sosejte: tu - po flashi (HR) to po welcomescreenu cosi (ne)udělá - měla by se otevřít úvodní obrazovka pro zkalibrování, ale neotevře se, takže to buď SR anebo otevřete start, chvíli počkejte až se otevře a v settings si to zkalibrujte, musím to dnes opravit. A pokud máte GUI pomalý, vypněte a zapněte displej
.
//////
tak se mi to povedlo dnes (pátek) opravit (welcomescreen), pokračuju v čištění a integrování, dnes večer už bude použitelná ROMka (CHome, kernel build 23004)
PS: Kuchyň používám od TPC.
// brutálně rychlá vůči jiným ROMkám, navíc má volno cca 155MB ROM, což je krása (a je tam office, netcf, foťák, ...)
/// hmm, dal jsem tam svůj ringtone a z neznámých důvodů mi ho to nechce vzít, po zkopírování do dokumentů a pokusu o otevření ve WMP mi to řekne Access Denied
//// heh, člověk je zvyklý používat mp3 a ne wma a tudíž jsem zkazil initflashfiles.txt a pak se divil, že kodek pro mp3 nepřehraje wma
Sosejte: tu - po flashi (HR) to po welcomescreenu cosi (ne)udělá - měla by se otevřít úvodní obrazovka pro zkalibrování, ale neotevře se, takže to buď SR anebo otevřete start, chvíli počkejte až se otevře a v settings si to zkalibrujte, musím to dnes opravit. A pokud máte GUI pomalý, vypněte a zapněte displej
//////
tak se mi to povedlo dnes (pátek) opravit (welcomescreen), pokračuju v čištění a integrování, dnes večer už bude použitelná ROMka (CHome, kernel build 23004)
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak pro všechny, co mají rádi CHome: feROM v0.1 (alfaverze), uvítám postřehy, tipy.
Co je obsaženo:
- Comm manager, HTC TI drivery, Jbed Java, QuickGPS, WMP, .NET CF 3.5, Office, OneNote, Opera 9.5, TaskManager, pár fixů, honeycomb-style menu, PPCPimBackup
jde volat, psát SMS atd - je tam obsaženo to, co se pro práci/hraní her(
) hodí/je potřeba.
Základ je WM6.5, build 23004, CHome (Manilla se mi nelíbí).
Volná RAM po bootu: 66.66MB
Volná ROM po HR: 154MB (161MB-7MB)
Kdo otestuje? Vím, že to není asi nej, ale je to malé, rychlé
...
Jinak mám možnost odstranit všechny ^ programy, výsledný nbh má potom cca 38MB
.
// Jinak - je potřeba po bootu vypnout-zapnout displej aby to běželo plynule - dělají mi to všechny ROMky, možná se tomu nelíbí můj HardSPL/radio.
Co je obsaženo:
- Comm manager, HTC TI drivery, Jbed Java, QuickGPS, WMP, .NET CF 3.5, Office, OneNote, Opera 9.5, TaskManager, pár fixů, honeycomb-style menu, PPCPimBackup
jde volat, psát SMS atd - je tam obsaženo to, co se pro práci/hraní her(
Základ je WM6.5, build 23004, CHome (Manilla se mi nelíbí).
Volná RAM po bootu: 66.66MB
Volná ROM po HR: 154MB (161MB-7MB)
Kdo otestuje? Vím, že to není asi nej, ale je to malé, rychlé
Jinak mám možnost odstranit všechny ^ programy, výsledný nbh má potom cca 38MB
// Jinak - je potřeba po bootu vypnout-zapnout displej aby to běželo plynule - dělají mi to všechny ROMky, možná se tomu nelíbí můj HardSPL/radio.
- Stano K.
- Středně pokročilý

Prosím doporučiť kvalitný (kľudne aj free) soft na backup WM. Dík.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
PPC PIM Backup? Umí kontakty/SMS/kalendář/schůzky/seznam hovorů a snad i soubory, ale to jsem nezkoušel.
//Stano - dík, ale napokon nepoužil som
//Stano - dík, ale napokon nepoužil som
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem vařil a vařil a flashoval a flashoval (za poslední čtyři dny asi 40 flashů
) a skóre v benchmarku:
http://clip2net.com/clip/m12051/1247417087-clip-39kb.png
Zbývá integrovat Extendir, neboť Twopumpchump (TCPElite série) má (z jeho postu na fóru) toto skóre:
// Akorát extendir si vezme 11MB RAM a práce s FS se, co se systému týče, moc nevylepší. Otázkou je, jestli se ho vyplatí integrovat nebo ne.
////
!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hledám dobrovolníky na testování!
feROM verze 0.1 beta - stahujte a reportujte. Ač teda pochybuju, že se tu najde někdo, kdo bude zkoušet. Je to WM6.5, CHome, build 23004, bez extendiru. Nějaké ty aplikace, vysoká rychlost
.
// Opravený chybný dialer, ještě chviličku než se UPne.
http://clip2net.com/clip/m12051/1247417087-clip-39kb.png
Zbývá integrovat Extendir, neboť Twopumpchump (TCPElite série) má (z jeho postu na fóru) toto skóre:
Spb Benchmark index 1092.68 (iPAQ 3650 scored 1000)
CPU index 1428.22 (iPAQ 3650 scored 1000)
File system index 715.8 (iPAQ 3650 scored 1000)
Graphics index 2806.92 (iPAQ 3650 scored 1000)
// Akorát extendir si vezme 11MB RAM a práce s FS se, co se systému týče, moc nevylepší. Otázkou je, jestli se ho vyplatí integrovat nebo ne.
////
!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hledám dobrovolníky na testování!
feROM verze 0.1 beta - stahujte a reportujte. Ač teda pochybuju, že se tu najde někdo, kdo bude zkoušet. Je to WM6.5, CHome, build 23004, bez extendiru. Nějaké ty aplikace, vysoká rychlost
// Opravený chybný dialer, ještě chviličku než se UPne.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Notak, nebudu si tu přece hovořit sám se sebou 
Kdo má rád SPB Mobile Shell a čisté, prázdné ROMky, nechť otestuje mojí fe~ROM speciálně pro SPBMS:
Download:
Můj server
Rapidshare
Celý post na XDA
Kdo má rád SPB Mobile Shell a čisté, prázdné ROMky, nechť otestuje mojí fe~ROM speciálně pro SPBMS:
Download:
Můj server
Rapidshare
Celý post na XDA
- Maddogg
- Čestný člen

Vypadá to dobře, jednoduše a rychle. Pokud ten extendir bere 11MB z rom paměti tak bych ho i integroval. Zatím u ní zůstanu, stejně všechny aplikace používám své. Snad jen nějakou přívětivější klavesnici bys mohl integrovat a kdyby ses hodně nudil tak udělat verzi s WM7 titanium s funkčním počasím (protože to se mi nikdy nepodaří rozchodit
.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem nahodil ten WM7 titanium, ale počasí mi prostě nechodí, nechá mi tam červené kolečko a v něm bílé X, přitom mám oblast správně. Nechápu to, na počasí se mi stačí stejně podívat z okna a případnou předpověď se dá najít i přes Operu...
- Maddogg
- Čestný člen

Dělá mi to to samé, někde sem našel že to řeší použití jiných obrázků pro počasí tak jsem na xda něco našel ale stejně nic. Mám ale dojem že v tpc elite to fungovalo...