NEC p221w vs NEC 24wmgx3

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Storm
Nováček
Nováček

NEC p221w vs NEC 24wmgx3

Příspěvek od Storm »

Ahojte, ako napoveda nazov temy rozhodujem sa medzi kupou monitorov NEC p221w a NEC 24wmgx3. Alias 22 palcov vs 24 a hlavne technologia S-PVA vs A-MVA.

NEC p221w
http://www.extrahardware.cz/nec-p221w

NEC 24wmgx3
http://www.extrahardware.cz/nec-24wmgx3 ... ni-vseumel

Monitor bude pouzivany prevazne na filmy, obcasne graficke prace, web a raz za cas aj na hry.
Problem je v tom, ze sa neviem medzi tymito dvomi krasavcami rozhodnut. Na jednej strane ma laka 24 palcov, kvoli 1080p, no kedze sa monitor bude pouzivat dost casto v tme, mozno by mi vadil minimalny jas 118 cd/m2 u 24wmgx3, ale ma rychlejsie odozvy, vacsiu uhlopriecku, multimedialne vstupy, ktore by som urcite casom ocenil.

Monitor p221w mam dostupnejsi, kedze by som ho vedel zohnat prakticky hned, minimalny jas ma na velmi solidnej urovni aj na nocne pouzivanie, no je to "len" 22jka a S-pva v podani tohoto NECu ma o dost pomalsie odozvy ako A-MVA pri 24wmgx3

Mam otazku hlavne na majitelov tychto monitorov, ako su na tom s hlucnostou oba monitory napriklad pri stiahnutom jase. Ci nevadi tych 118 cd/m2 u 24wmgx3 v uplnej tme. Ako je na tom technologia A-MVA s pozorovacimi uhlami oproti S-PVA. O technologii A-MVA toho moc neviem, takze aj skusenosti s touto technologiou by ste mi mohli popisat.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: NEC p221w vs NEC 24wmgx3

Příspěvek od Paul »

Nic neslyším, s úhlama nemám problém a ve tmě (teď) můžu bejt na pc 5 hodin nonstop bezproblému.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

Souhlas s Paulem ohledně 24WMGX³, já ani v noci jas nestahuju na nulu a ticho ať s jasem hýbu kam chci.

//když dám ucho až k němu nahoře zezadu, tak slyším lehké bzučení, ale na delší vzdálenost než 15 cm neslyšný.
Naposledy upravil(a) Alphi dne čtv 16. črc 2009, 07:56, celkem upraveno 1 x.
Storm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm »

Rozhodol som sa pre NEC 24wmgx3, hlavne kvoli vacsej uhlopriecke, ale velmi mi vrta hlavou , preco sa uz k nam nedovaza a vsade bol len dopredaj ? Pritom nemozem najst ziadne negativne ohlasy, ze by bol kazovy alebo mal vyrobnu vadu.

Uz som mal CRT Smasung 997MB v casoch crteciek, o ktorom boli dobre recenzie, ale mal vyrobnu radu a obcasne trasenie obrazu nikto ani len nespomenul, len sa potichu vytratil z predaja, preto zacinam byt dost nedovercivy, co sa tohoto modelu tyka. Aj na strankach NECu je v ponuke akurat pre nemecko ani v USA, a ani napriklad vo Velkej Britanii nie je spomenuty. Spolocnosti ako BGS-ED systesms, Columbex a viaceri velkoodberatelia ho uz neponukaju. Cele to je zvlastne. Ak by mal niekto blizsie informacie o dostupnosti modelu NEC 24wmgx3, velmi by ma tym potesil.
hanslama
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanslama »

Tak jsem taky objednal ten NEC 24wmgx3. Budu referovat :)
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Storm - NEC už ten náš (24wmgx3) nevyrábí, protože se mu nevyplácel - na každém kusu prodělával kolem 150 liber.Udělali ho jako premium model za 600 liber, jenže za tu cenu ho nikdo nekupoval (lidi jsou socky), tak ho zlevnili na 450 (za tu cenu jsem ho z overclockers.co.uk vzal i já), ale na týhle ceně na něm prodělávaj, takže ho zrušili...

Je to škoda, protože teď NEC nic podobnýho nemá, a kromě toho HPčka ani v podstatě nic podobnýho neexistuje, samý buď TN shity nebo 1080p shity.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Storm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm »

Musim pochvalit firmu NEC. Po neuspesnom hladani v internetovych obchodoch som ako poslednu moznost napisal mail do NECu s cielom zistit informacie o dostupnosti na Slovensku alebo v Cesku. Do 4 minut som dostal odpoved s informaciou, kde je este na sklade. Naozaj klobuk dole pred pristupom k zakaznikom. Monitor je objednany za neuveritelnu cenu 428€ s DPH (velkoobchodna cena). Zajtra , teda podla hodin uz dnes, si ho pojdem vyzdvihnut a dufam, ze ma nesklame.

Dakujem Vam za ochotu podelit sa so mnou o skusenosti. Urcite sem este napisem dojmy a postredy.
hanslama
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanslama »

Prosim o pomoc. Dnes mi monitor prisel, postupoval jsem podle navodu, ale nemuzu ten podstavec dostat do spravne polohy. To rameno od podstavce je v podstate kolmo k monitoru, tam se v te poloze zasekne a dal s tim ani nehnu. Poradte prosim nekdo co s tim. Zkousel jsem NEC servis,ale ted v patek uz tam nikdo neni :sad: Nechci podstavec zlomit co s tim? Taky vam to nekomu slo tak ztuha?
hanslama
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanslama »

hanslama píše:Prosim o pomoc. Dnes mi monitor prisel, postupoval jsem podle navodu, ale nemuzu ten podstavec dostat do spravne polohy. To rameno od podstavce je v podstate kolmo k monitoru, tam se v te poloze zasekne a dal s tim ani nehnu. Poradte prosim nekdo co s tim. Zkousel jsem NEC servis,ale ted v patek uz tam nikdo neni :sad: Nechci podstavec zlomit co s tim? Taky vam to nekomu slo tak ztuha?
Asi zacnu brecet. Monitor mi lezi na stole obrazovkou dolu, tak jak se pise v navodu v bode 1. Odstranim tu pacicku, ktera drzi podstavec ve stalcene poloze. Po odstraneni se podstavec lehce zdviha az do polohy kde se zastavi (presne jak v manualu bod 2). No a pak jsem s prominutim v pr*eli. V navode bod 3 se pise postavte monitor a naklonte podstavec, ja s tim nejak nemuzu hnout. Help uz jsem zoufaly :(
hanslama
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanslama »

hanslama píše:
hanslama píše:Prosim o pomoc. Dnes mi monitor prisel, postupoval jsem podle navodu, ale nemuzu ten podstavec dostat do spravne polohy. To rameno od podstavce je v podstate kolmo k monitoru, tam se v te poloze zasekne a dal s tim ani nehnu. Poradte prosim nekdo co s tim. Zkousel jsem NEC servis,ale ted v patek uz tam nikdo neni :sad: Nechci podstavec zlomit co s tim? Taky vam to nekomu slo tak ztuha?
Asi zacnu brecet. Monitor mi lezi na stole obrazovkou dolu, tak jak se pise v navodu v bode 1. Odstranim tu pacicku, ktera drzi podstavec ve stalcene poloze. Po odstraneni se podstavec lehce zdviha az do polohy kde se zastavi (presne jak v manualu bod 2). No a pak jsem s prominutim v pr*eli. V navode bod 3 se pise postavte monitor a naklonte podstavec, ja s tim nejak nemuzu hnout. Help uz jsem zoufaly :(
Tak uz jsem si poradil :D Mel jsem strach, ze ten podstavec opravdu vyrvu z monitoru, tak jsem ho od monitoru odsrouboval a ten podstavec sam silou stlacil do pozadovane polohy. Slo to pekne ztuha, ale je to tak jak ma byt. Pak jsem ho prisrouboval zpet a uz se jen kocham temi nadhernymi barvami. To se neda s temi levnymi TN panely srovnat. Neco nadherneho. Pres vikend budu testovat a hodim sem dalsi detaily
Storm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm »

Ahoj, tiez som si ho dnes priniesol domov a tiez podstavec kladol velky odpor. Aj ked polohujem monitor si nie som obcas isty, ci mam este pouzivat vacsiu silu alebo je uz nadoraz.

Co sa tyka samotneho monitoru, som velmi rad, ze som nespozoroval ziadny viditelny rozdiel pri prechode z CRTecka, co sa prirodzenosti farieb tyka. Doteraz som bol zastanca obrazu na CRT monitoroch a vadilo mi skoro kazde LCD, s ktorym som prisiel do styku, ale do tohoto monitoru pozeram bez ziadnych pripomienok.
hanslama
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanslama »

Storm píše:Ahoj, tiez som si ho dnes priniesol domov a tiez podstavec kladol velky odpor. Aj ked polohujem monitor si nie som obcas isty, ci mam este pouzivat vacsiu silu alebo je uz nadoraz.

Co sa tyka samotneho monitoru, som velmi rad, ze som nespozoroval ziadny viditelny rozdiel pri prechode z CRTecka, co sa prirodzenosti farieb tyka. Doteraz som bol zastanca obrazu na CRT monitoroch a vadilo mi skoro kazde LCD, s ktorym som prisiel do styku, ale do tohoto monitoru pozeram bez ziadnych pripomienok.
Ja mam uplne stejny nazor. :) Taky jsem byl zastance CRT-cek z duvodu "vyblitych" barev u TN monitoru, ale taky nepocituji zadny rozdil pri prechodu z CRT na tento LCD. Dne odpoledne se chystam dat na stul oba vedle sebe a budu porovnavat, ale pochybuji ze nejake rozdily najdu. Pozorovaci uhly jsou skvele. HD filmy jsou dech berouci. S tovarnim nastavenim jsem vubec nehybal, az na Jas, ktery jsem stahl na 10% a Ostrost jsem stahl na 33%.
Storm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm »

Defaultne nastavenia su celkom fajn. Ja som si pomenil nastavenia podla tohoto clanku a zatial mi vyhovuju:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/nec_24wmgx3.htm

Pozorovacie uhly su na vysokej urovni. Bez problemov sa daju pozerat filmy z miesta, ktore je vyrazne pod urovnov monitora bez spozorovania rozdielu vo farbach alebo kontraste.

A co sa tyka velkej minimalnej hodnoty jasu, da s s nim pracovat aj dlho do noci v ulnej tme bez toho, aby ste pocitovali unavu oci.

Uplna spokojnost, uz len dufat, ze zivotnost monitora bude co najdlhsia :)
Alphi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alphi »

Storm píše:Defaultne nastavenia su celkom fajn. Ja som si pomenil nastavenia podla tohoto clanku a zatial mi vyhovuju:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/nec_24wmgx3.htm
Stejně člověk dojde k tomu, že mu je příjemnější něco jinýho, než jak mají nastaveno v recenzích. :)
Já jsem asi po měsíci došel k tomu, že jedu na STD-1 a gain R-92.9, G-90.5, B-85,8, kontrastem a sharpness nehýbáno.
hanslama
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanslama »

Tak první vada na krase. Jeden mrtvý subpixel. :sad: Když mám červené pozadí, tak vidím černou tečku blízko středu monitoru a když mám bílé pozadí, tak zelenou (stejné místo). Jinak je to v poho. Trochu mě to mrzí. kupoval jsem ho přes net, tak mám možnost ho vrátit bez udání důvodu. Myslíte, že to má smysl? Nerad bych dopadl s příštím monitorem hůře.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Ten stojan je fakt šílenej, taky jsem myslel že ho vyrvu : ).

Jinak já mám monitor už půl roku a používám tohle nastavení:

Game - 1
Brightness - 26.2
Contrast - 50
Sharpness - 26.2
Through - OFF
Illuminance - OFF
Barvy - Native

S tímto nastavením mi dokonale vyhovuje, všechny hry vypadají skvěle.Dokonalé na tomto monitoru je, že ať tam dám jakékoliv rozlišení, tak to prostě vypadá dobře. Zkoušel jsem hrát CnC 1 z roku 95, rozlišení 320*240, a vypadalo to furt slušně : ).

hanslama
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanslama »

Paul:
Ahoj, ted jsem cetl tve prispevky na OcUK. Takze ty jsi mel taky jeden stuck pixel hned od zacatku. Asi se na vraceni vykaslu. Nezmizel ti nahodou? Nekde jsem cetl, ze se nektere stuck pixely casem spravi, ale nekdy ne. Trochu me to stve, ale jak jsi psal ty, videt to nejde, jen mam s tim psychologicky problem. Clovek zaplati spousty penez a ceka, ze to bude perfektni.
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

Tak mrtvý pixel ( černý ) mám na svém novém monitoru Dell 2209WA také,je něco málo nad spodní lištou od windows a téměř není vidět,takže se mi to ani nechce řešit.
Při ničem mi nevadí,jen ten psychologický problém,že je to drahé,nové a něco mi na tom vadí.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Já už si na něj tak zvyk, že je mi to fuk : ) Jediný kde to vidím je při čtení fór, a tam je mi to už jedno.. : )

Storm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm »

Dnes sa mi objavil prvy mrtvy subpixel. Nastastie je uplne vpravo hore, takze ho vobec nevnimam. Doteraz tam nebol, tak dufam, ze pri inom nakloneni monitora zmizne ako mam skusenost s niektorymi lcd na notebookoch.

Mala otazocka, aj vam monitor celkom slusne hreje , ked date ruku hore na vetracie otvory ?
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“