Po probuzení z režimu spánku nefunguje USB myš a klávesnice

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Po probuzení z režimu spánku nefunguje USB myš a klávesnice

Příspěvek od Jan Gottwald »

Zdravím. Mám takový menší problém, který se u mě projevuje cca 1x až 2x do týdne. Když probudím své stolní PC z režimu spánku, tak mi nefunguje a na pohyby nereaguje myš a klávesnice. Obě zařízení mám napojené na zadní USB. Přitom na klávesnici svítí přepínač "NUM LOCK" takže bych tipl, že do nich šťáva jde. Nejde Ovšem zapnout třeba její osvětlení. Oba výrobky jsou značky Logitech - Myš je G5 a klávesnice je Illuminated. Používám jejich nejnovější ovladače + všechny ostatní ovladače na celé PC jsou v aktuální verzi. V nastavení zařízení mám u klávesnice povoleno "Povolit zařízení probouzet počítač". Systém Windows Vista mám také v nejnovější verzi - SP 2. K počítači nemám připojené žádné jiné USB zařízení. Setkal se už někdo s podobným problémem? Díky za vaše rady...

Edit: dnes jsem zkoušel stáhnout nový ovladač pro ACPI přímo od výrobce desky (je o dva roky novější než od Microsoftu) a myslel jsem, že je problém pryč. Po prvním probuzení ok, ale po druhém se to objevilo zase :(. Díval jsem se i do BIOSu a mám v ACPI nastaveno S3 - což je správně. Už opravdu nevím, co zkusit...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Po probuzení z režimu spánku nefunguje USB myš a klávesnice

Příspěvek od LiveBomb »

Tohle delaji zakladni ovadace ovladace usb, respektive zpusob jejich zavedeni. Zprovoznit to korektne znamena prohrabavat a edtivoat registry.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

LiveBomb píše:Tohle delaji zakladni ovadace ovladace usb, respektive zpusob jejich zavedeni. Zprovoznit to korektne znamena prohrabavat a edtivoat registry.
Takže bylo by třeba řešení sehnat si redukci na PS2 konektor a jak klávesnici tak i myš zapojit přes PS2 a valit přes něj?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

A nebo si pohrat s nastavenim v registrech :-)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

LiveBomb píše:A nebo si pohrat s nastavenim v registrech :-)
No a potřebné informace co a jak bych sehnal kde prosím?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

No ja na to prisel experimentovanim s klici.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbccgp
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbehci
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbohci
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usbuhci
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

No to raději nebudu riskovat. Mohlo by třeba pomoci odebrat přes správce zařízení všechny USB rozbočovače a ovladače a znovu je nechat nainstalovat? Nebo v BIOSU třeba vypnout nepotřebné porty? (sériový, port tiskárny) jestli třeba není nedostatek šířky pásma... možná melu taky kraviny, ale vážně bych to rád vyřešil :)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ne nepomohlo, musis zmenit zpusob jakym system zavadi a pouziva ovladace.
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Tak problém je nejspíše vyřešen! A udělal jsem to mazaně :-D . Vypnul jsem u klávesnice "Umožnit zařízení probouzet počítač..." a probouzím počítač tlačítkem na skříni. Takže při přechodu do režimu spánku se USB napájení úplně vypne a po probuzení to už 3tí den běží naprosto korektně.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“