Repraky a zvukova supa pri ich zapinani a vypinani?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Duduk
Nováček
Nováček

Repraky a zvukova supa pri ich zapinani a vypinani?

Příspěvek od Duduk »

Idem kupovat nove repraky a rozhodujem sa, ake to budu. Este nemam jasno, kolko do toho vrazim. Stare repraky maju jednu blbu vlastnost. Pri ich zapinani / vypinani, pripadne ich odpajani od / zapajani do el. siete (odpajam od siete vypinacom celu PC zostavu) sa v nich vzdy ozyva pekna supa, co mi vrcholne lezie na nervy a mojmu psovi este viac. Ten uz z toho zacina mat fobiu. Je to jednym z dovodov, preco ich chcem vymenit.

Kedze este nemam ujasnene, kolko chcem do nich vlozit, uvazujem zatial nad tymito s roznou cenovou urovnou:
- Creative Inspire 5.1 T6200
- Logitech X-530 5.1
- Logitech X-540 5.1
- Logitech Z-5500 5.1

Viete mi povedat, ci aj mnou predbezne vyhliadnute rapraky trpia vyssie zmienenym neduhom?

Dik.
MB: ASUS Maximus Formula v1.03 (BIOS v1302), CPU: Core2 Quad Q9650, RAM: G. SKILL PC6400 (800MHz) DDR2 F2-6400CL4D-4GBPK 4x2GB (8GB), PSU: ENERMAX INFINITI 720, GPU: SAPPHIRE ATI Radeon HD4850 1GB DDR3 RAM PCIE, HDD: 6x500GB Hitachi Deskstar T7K500 SATA2, DVDRW: Plextor PX760A ATAPI, Sound: ASUS Xonar D2X PCI-E
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Repraky a zvukova supa pri ich zapinani a vypinani?

Příspěvek od crashPC »

Můžu se kouknout jak je na tom Z-2300, ale tímhle trpí většina reproduktorů. Je to způsobeno funkcí a topologie zesilovače uvnitř U mnoha pomůže, když zapínání a vypínání provedeš s hlasitostí stáhnutou na nulu....
Reproduktory cos vybral jsou dosti rozdílné, z toho Z-5500 asi nejvýkonnější...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Repraky a zvukova supa pri ich zapinani a vypinani?

Příspěvek od Jindy »

Já bych si tedy nevzal ani jedny...co se týče Z5500, bude review, velmi záhy. Také jsem je odpínal pomocí vypínače na zásuvce a nepamatuji si, že by to v ten moment praskalo, ale ohledně praskání byly jiné problémy, protože mi praskaly samy od sebe. Nicméně to může být nic moc elektrickými rozvody, které tu mám, takže to se dá řešit filtrem (žádné jiné repro mi ale tak často nepraskalo, jako Z5500). Ale další jiné podivnosti by mě už odradily, no uvidíte v recenzi a já čekám, že lidi, co to mají doma nějaký ten pátek, asi šťastní nebudou.

Jinak já nevím, co v téhle cenové...ten výběr je dost rozdílný, protože Z5500 stojí pomalu 9 tisíc a ty Creative jen 2 tisíce. Co se Creative týče, mám s jejich satelity nejlepší zkušennosti. Nicméně ty jejich ovladače hlasitosti na kabelu nejsou pro domácí kino moc pohodlné. Ne úplně marně vypadají Creative GigaWorks ProGamer 5.1 THX G500, ale ten subwoofer na mě od pohledu moc dobře nepůsobí a vzhledem k ceně hodně totožné s vynikajícím 2.1 modelem Creative GigaWorks 2.1 T3, asi nebudou nic moc. Kdyby stačil 2.1 model, tak T3 velmi silně doporučuji.

Také si myslím, že za nějaké ty 2 tisíce by mohl dobře sloužit nějaký ten Genius, třeba 5005, model 6000 bych nebral (bacha na ty modely s displejem, často září hrozně moc).
Obecně je nejlepší si to jít někam poslechnout. Nebo třeba určitým vodítkem, může být, jak jsem už psal fakt, že je podezřelé, když 2.1 a 5.1 reproduktory od jedné firmy stojí stejně korun, pak je asi jasné, co je kvalitnější a kde se šetřilo. Já víceméně nevěřím, že se dá do 10 tisíc korun koupit 5.1 nebo 7.1 set, který bude opravdu dobrý. Ale ono když to člověk nemá s čím srovnat, je mu to většinou jedno.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“