Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Ladin
Začátečník
Začátečník

Re: Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU

Příspěvek od Ladin »

racz píše:Skusal si zachovat delicku aj HTT aj NB a sj secko, len zdvihnut napatie procesoru a zvysovat nasobic a nie FSB? Nejak to postradam v tvojom popise prace... Spominas len nasobic 16. Viac neslo na FSB 200?
priznam sa ze mne viac ako 17 neda...
Ano zkousel, stabilni je jen s nasobicem 18,5 tedy 3700Mhz. Bohuzel osazeni 2pametovych modulu nemelo zadny vliv na OC ani stabilitu systemu. Dnes mam konecne volno, takze zkusim i jine ramky,
pak uvidim. V noci jsem si s tim trochu pohral a bohuzel to vypada na strop desky a Nvidia cipsetu.
Procesor neda vyssi stabilni frekvenci ani pri napeti zvysenem pres 1,6V. Takhle se zvedlym FSB
a nizsim nasobicem z nej dostanu alespon o par Mhz vyssi frekvenci, ktera je jeste stabilni.
Popravde si s tim hraju uz pres tyden, vzdy kdyz mam volno.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

no je mozne ze si narazil na strop ale ci dosky to neviem. Lebo ked ti aj cez nasobic aj FSB(dve diametralne odlisne a uplne ineho HW sa tykajuce veci) dovoli +/- rovnaku frekvenciu tak neviem ci to je prave doskou. V kazdom pripade by som vyuzil vyssi nasobic a zbernicou uz len "doladil". Kedze pises ze ramky drzis okolo 800 a HTT a NB si znizil tak nevidim dovod zdimat takto dosku. Kvoli 35MHz?
dal by som 18x208 alebo 207 nech sa ramky pohnu. patriot zvladne...
latencie by pri DDR830 mohli byt este default
Naposledy upravil(a) racz dne sob 11. črc 2009, 19:30, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

racz píše:no je mozne ze si narazil na strop ale ci dosky to neviem. Lebo ked ti aj cez nasobic aj FSB(dve diametralne odlisne a uplne ineho HW sa tykajuce veci) dovoli +/- rovnaku frekvenciu tak neviem ci to je prave doskou. V kazdom pripade by som vyuzil vyssi nasobic a zbernicou uz len "doladil". Kedze pises ze ramky drzis okolo 800 a HTT a NB si znizil tak nevidim dovod zdimat takto dosku. Kvoli 35MHz?
HT a Nb jsem snizil nasobic, takze ted mam frekvenci okolo 1925Mhz.
Chtel jsem z toho vytahnout co mozna nejvic. Zajimalo mne kam az se dostanu.
Asi jsem to uz zjistil. Neva, tahle frekvence je pro mne vic nez dostacujici a budu se s ni muset smirit.
I kdyz na jak dlouho, nevim. Taktovani mi hrozne moc bavi :-D
Jdu opet poladit svy htpc s Amd Le 1620. Ted jsem se dostal s X2 5600+ na skoro 3,2 Ghz :)
Kazdopadne diky za zajem a rady :wink:
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

ja X2 4200+ na 3,3GHz :wink:

Obrázek
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Tak to je fak good. Vzhledem k tomu, ze tyhle procesory moc dpbrej potencial pro OC nemaj.
Kolik jsi do nej napral V ?
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

asi 1,45 ale nepouzival som to tak. Presiel mi na tom 3Dmark, ale inak sa to prehrievalo cez 50 stupnov vo win. Pouzival som 3,2GHz na 1,35V a radovo 40stupnoch
3,2GHz mala default X2 6400+
----
viewtopic.php?t=107883
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Tak tohle napeti jsem pouzil taky. Jinak mi na default dava +- 3050 Mhz
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Jdu taktit :)
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Ladin píše:Jdu taktit :)

je to asi strop CPU, jelikož PHenomy mají jiné výsledky v 32-bit a jiné v 64-bit (co se týká taktování i výkonu na takt.) . V 64 bit systému můj PII dosahuje cca o 100MHz nižší frekvence než v 32 bit. Pozor, x4 925/945/955 jsou jiného výrobního steppingu a dosahují vyšších potenciálů než x4 920/940. 940 dosahují 3500-3800MHz. Je to známá věc. Pokud máš nízké teplotyv burn, tak je to zcela jistě limit CPU. Druhou malou brzdou jsou RAM, Phenomy s 2 RAM jdou taktovat o něco lépe než se 4 moduly RAM (další již ověřená věc).

Maximální napětí pro vodníka je do 1.6V, dle teplot a dle stability. U PII je důležitější teplota než hnát se za vyšší frekvencí přidáváním napětí. Nejlepší držet v burnu teploty do 60 stupňů. JInak zvyšování napětí vůbec ničemu nepomůže, ba naopak.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

O.K. Diky. I se zvysenym napetim mam teploty do 45 stupnu. Takze pocitam, ze je to v pohode. Nakonec jsem ho nechal na 3,6 Ghz při 1,45 V. Je to naprosto stabilni.
Poky95
Nováček
Nováček

Příspěvek od Poky95 »

Měl bych takový dotaz ... pokud tu už zazněl tak se omlouvám.

Kolik myslíte že jsem schopen z AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ vytěžit při OC ?
Dále v mém PC jsou tyto komponenty
2046MB RAM DDR2 - jsou to Kingstonky tuším že
NVIDIA GeForce 8600 GTS
Desku mám Gigabyte Asustek M2N32-SLi Deluxe

Standartní frekvence procesoru je 2,6Ghz
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

No to ti nepoví nikdo protože každý procesor je jedinečný. Dá se říct obecně říct jakých hodnot dosahují ale přesně se to určit nedá.

Mrkni třeba na HWBot, najdi si výsledky co byly dosaženy na vzduchu a zjistíš si +- limity svého CPU.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Poky95
Nováček
Nováček

Příspěvek od Poky95 »

Díky :), zatím jsem si troufnul jen na 3Ghz, jsem v tomhle novej a nechcu si vypálit svoje jedinné PC :D.

Teploty se drží na stejne úrovní jako pře taktem ... takže bych teoreticky mohle ještě přitlačit ... uvidím.
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

ak ho neprepalis vysokym napatim tak teplotou by sa ti to nemalo podarit. Vypne sa...
----
viewtopic.php?t=107883
8ball
Nováček
Nováček

Příspěvek od 8ball »

Zdravim,
chtel bych vyzkouset taktovani s tekutym dusikem/suchym ledem, bohuzel s tim nemam zadne prakticke zkusenosti (se vzduchem ano)... Na svuj prvni pokus bych chtel pouzit starou sestavu (Athlon XP 2500+ Barton, Epox EP-8KRA2l - VIA KT600), kterou kdybych znicil tak by me to nestvalo. Lze vubec tento CPU taktovat (tekutym dusikem) s nejakym uspechem? Date mi nejake rady?
(precetl jsem uz hodne clanku o tomto tematu, ale vsechny byli psane s pouzitim novych CPU - jde vubec stare CPU takto taktovat?)

dik 8ball
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Taktovat se to dá, ale zázraky od toho nečekej. Ale na vyzkoušení proč ne.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

myslim ze nic lepsie v architekture K7 nebolo. Aj ked na taktovanie bol thoroughbred asi lepsi.
Skoda ze ta epoxa nema nforce...
prezentuj vysledky :wink:
----
viewtopic.php?t=107883
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
8ball
Nováček
Nováček

Příspěvek od 8ball »

Diky za rady - ujistili ste me, ze to de taktovat.
Premejslel jsem nad tim, ze bych koupil nejakou desku s nForcem (AGP/PCI lock by se hodil :) ), ale nemuzu ji sehnat za rozumny peniz (nabidnete jestli nekdo mate)... Nakonec jsem se rozhod pro DICE (sice bych radsi chtel LN2, ale cena Dewar nadob me odradila :( ). Pocitam, ze natocim noobOCvideo, takze sem pak hodim odkaz :-D .
EDIT: Tak me tak napade nevite kde v Paze DICE sehnat? (psali v Lindegas-u, ale ten nema pobocku v praze ne?

dik 8ball
Pracuju na modu "Decent flames". Hotovo na 91%.
8ball
Nováček
Nováček

Příspěvek od 8ball »

Odpovim si sam a tim i pro dalsi overclockery -> seznam prodejen http://www.linde-gas.cz/web/cz/depa4.ns ... rtregion=0
Pracuju na modu "Decent flames". Hotovo na 91%.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“