Current pending sector 1
4KB in bad sectors
Něco se s diskem asi děje, možná bude jen 1 vadnej sektor, ale taky je možný že začíná odcházet.
Zálohoval bych důležitá data, a otestoval disk utilitou od výrobce - estool.
Pokud najde chyby, tak zkus erase disk (přijdeš tím o všechna data) a potom znovu otestovat.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Snad nebude vadit když to dám sem a nebudu zakládat novej thread:
Když se mi v event vieweru začaly objevovat tyhle chyby:
ID 7 - Zařízení \Device\Harddisk0\D má chybný blok.
Tak to asi znamená, že jde disk do hajzlu, co? : ) 1TB plnej dat..
Už ty data všechny kopíruju na jinej Samsung 1TB kterej mi slouží jako zálohovací, nicméně mě to štve..
Ten disk zatím funguje relativně bez problému (až na chyby v event vieweru se nijak vadně neprojevuje).Myslíte že ho v Alfě vyreklamujou, když jim ho tam pošlu?
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
ještě jsem si vzpomněl na program, který jsem kdysi používal. Jmenuje se HD Tune a dá se s ním testovat disk a vyhodí tohle
myslím, že když se ti na tom ukáží chyby, tak to vytiskni a pošli společně s diskem a nebude problém s výměnou
k mýmu problému: když přes tu Samsung utilitu udělám LOW FORMAT nebo SET MAX ADDRESS, tak ten chybnej sektor "odříznu" a zbydou ty zdravý? Je jasný, že pokud jich bude přibývat, tak ho zahodím, ale pokud by byl jen jeden tak by to byla škoda.
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Mr.Nigga: jo, tím by měl vadnej blok "deaktivovat", už teď je vlastně deaktivovanej ale jen systémem souborů NTFS který ho označil jako bad, pokud ale odstraníš oddíl a vytvoříš znovu, tak o něm zase nebude vědět. Proto to otestuj tou utilitou od výrobce (nech proběhnout celej powrch, pokud tam bude vadnej sector nahlasí error at LBA xxx), ta to udělá "hardwarově" přímo v diksu(erase). Potom by měla být ve smartu vidět raw hodnota 1 a vyšší u položky rellocated sector count.
Paul: nejlepší je vždy testovat disk utilitou od výrobce, v případě chyb se je pokusit přes ni opravit popř. erase. Pokud to nepomůže poslat na reklamaci s logem testu, nebo alespoň s nějakým závěrečným error status kodem.
Jinak ještě k těm hláškám o vadným bloku - může to být i vadným sata kabelem, nikdy ho nelámat ale jen volně ohýbat. A taky se mi stalo že vadnej řadič na desce mi zničil 2 disky než jsem na to přišel.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650