GTX 275 - problémy s ovladači
Moderátoři: morke, Walker1134
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
GTX 275 - problémy s ovladači
Tak už musim psát sem protože jsem zoufalej. Do nedávna jsem jel na sestavě v podpisu s 8800GTX, před týdnem jsem koupil GTX275. Staré ovladače s kartou jsem odinstaloval a vypnul pc, vyndal kartu, spsutil pc, nainstaloval jsem ovladače. když sjem spustil GTA tak se při otáčení obrazu myší strašne začne sekat (0-3FPS) jakoby se dočitaly objekty (při tomlhe procesu chrousta hardisk) a takhle to je celou hru, pokaždy to co se načítá se projeví takhle. Další věc, nemůžu nahrat jakoukoliv ulozenou pozici ve Fallout 3. Zkusil jsem novejsi ovladace nahrat a najednou Gta slo v pohode, ve Falloutu sli nahrat pozice. K memu uzasu jsem druhy den spustil GTA a vsechno bylo na zacatku, GTA se zaclo skubat tak jak sem popsal a Fallout nechce nacistat pozice )pokazde to hodi chybu do windows jako predtim). Ted jsem zkusil nahrat dalsi jine ovaldace a zase to vsechno jde, ale pocitam ze zitra to zase nepujde nebo pri dalsim spusteni PC. Je jedno jaky davam ovaldace (verzi) pokazde to dela tohle.
Nez nainstaluju nove drivery tak stare odinstaluju. Jinak pokazdy kdyz nainstaluju jedny nove ovaldace tak mi v panelech pro odinstalovani programu ukazuje velikost nvidia driveru 3,5GB. Jak je to mozne, kdyz kamaradovi to ukazuje asi 800mb.
//Krteq - úprava názvu vlákna
Nez nainstaluju nove drivery tak stare odinstaluju. Jinak pokazdy kdyz nainstaluju jedny nove ovaldace tak mi v panelech pro odinstalovani programu ukazuje velikost nvidia driveru 3,5GB. Jak je to mozne, kdyz kamaradovi to ukazuje asi 800mb.
//Krteq - úprava názvu vlákna
- barco
- Středně pokročilý

Re: Nová grafická karta - nové problémy
Pre začiatok doporučujem:
- odinštalovať nV ovládače
- stiahnuť utilitu DriverSweeper a odstrániť zo systému zbytky (nVidia driver + PhysX driver)
- nainštalovať najnovšie ovládače z http://www.nvidia.com
.
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
barco píše:Pre začiatok doporučujem:
- odinštalovať nV ovládače
- stiahnuť utilitu DriverSweeper a odstrániť zo systému zbytky (nVidia driver + PhysX driver)
- nainštalovať najnovšie ovládače z http://www.nvidia.com
Tak presne jak sem psal uz mam problem zase po novem spusteni. Zkusim teda ten postup co jsi napsal
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak odinstaloval jsem drivery, pres DriverSweeper jsem odstranil vsechny zbytky, stahnul nejnovejsi ovladace. GTA na nove maismtalovanych ovladacich jelo normalne a fallout taky. potom jsem vypnul PC nasladne zapnul a uz mam zase ten samy problem, GTA se trha a Fallout opet nenacita ulozene pozice 
- barco
- Středně pokročilý

Zaujímavý problém, hmm. Vyskúšal by som ešte vyčistiť PC - prebehnúť antivírom, prečistiť registre apod., ale pokiaľ sa to ani potom nevyrieši, tak jedine reinstall Win.
//ešte môžem pozrieť, či Ti grafika nebeží na 1 linku PCI-E (PCI-E@x1), cez GPU-Z alebo CPU-Z.
//ešte môžem pozrieť, či Ti grafika nebeží na 1 linku PCI-E (PCI-E@x1), cez GPU-Z alebo CPU-Z.
.
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No ted sem se koukal a v GPU-Z u polozky BUS INTERFACE je napsano PCI-E 16x@16xbarco píše:Zaujímavý problém, hmm. Vyskúšal by som ešte vyčistiť PC - prebehnúť antivírom, prečistiť registre apod., ale pokiaľ sa to ani potom nevyrieši, tak jedine reinstall Win.
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Registry uz jsem prosel nekolikrat, antivirus nic nenasel ani Spybot. A reinstall se mi fakt nechce
neni mozne ze to je grafickou kakrtou?
- barco
- Středně pokročilý

Re: GTX 275 - problémy s ovladači
To zistíš jedine tak, že ju vyskúšaš v inej konfigurácii, v inom PC.
.
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jasny no.....a jak si mam vysvetlit ze drivery ktery maji 200mb tak nakonec maji 3,5GB v systemu?! Nbeo to je jen chyba ukazatele?barco píše:To zistíš jedine tak, že ju vyskúšaš v inej konfigurácii, v inom PC.
- barco
- Středně pokročilý

Netreba sa znepokojovať, aj u mňa ukazuje 3,15GB. Pravdepodobne je to chyba, keďže C:/NVIDIA má u mňa 138MB. 

.
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
barco: tak to je oka
díky .... no zkusim se ještě chvíli rejpat v pc jestli něco nepomůže, ale mám blbej pocit že mě ten reinstal nemine
- Shit
- Odborník PCT

Rozhodně bych s ohledem na grafiku s PCIE 2.0 updatoval BIOS mainboardu.
Dále bych vyzkoušel i jiný (silnější) zdroj - sice by zdroj 500W měl v pohodě stačit, ale...
Dále bych vyzkoušel i jiný (silnější) zdroj - sice by zdroj 500W měl v pohodě stačit, ale...
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ten update zkusim.....zdroj by mel stacit, ale clove knidky nevim..kazdopadne proste v tom gta strasne hrabe ahrdis ka nacita jakoby okoli a desne se to seka......nevim ejstli je zrovna na vine zdroj.....ale di kza tip ...vyzkousim.Shit píše:Rozhodně bych s ohledem na grafiku s PCIE 2.0 updatoval BIOS mainboardu.
- barco
- Středně pokročilý

Mne to skôr pripadá ako SW problém, nie HW. Preinštaluje ovládače, všetko ide v poriadku, reštart PC a bum, už to nieje v poriadku. Ale za skúšku to stojí, minimálne ten update BIOSu. 
Ešte ma napadlo, nepýtal som sa, benchmarcky a iné hry idú v poriadku ?
.
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Bios byl updatovan na nejnovejsi verzi F13 a vysledek zadny. Zkusilm jsem Sata ovladace novy, taky nic.barco píše:Mne to skôr pripadá ako SW problém, nie HW. Preinštaluje ovládače, všetko ide v poriadku, reštart PC a bum, už to nieje v poriadku. Ale za skúšku to stojí, minimálne ten update BIOSu.
taky mi pripada jako problem SW..jak kdyby bylo neco spatne mezi hardiskem operacni pameti ...nebo tak neco...tak bych si vysvetloval to skubani.....tak treba The sims 3 se zda ze jede ok, arma taky...fallout nejde nacitat jak uz sem psal..spustil jsem BF2 a upozornil me ze mam stary ovladace (momentalne mam 182.50) , ale beh hry mi pripada v pohode. 3DMark 06 me probehne v pohode cely. Dnes jsem nechal FurMARK hodinku zaply s 8xMSAA a bez problemu.
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
asi to mozna bude kravina , ale nemuze na to mit vliv .net framework?
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
udělal sem tes 3DMarku 2006.. a výsledné score je 16 299 bodů. Takže to by mělo být asi v pořádku
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Problém o kterém jsem tu psal, tak je vyřešen. Na vině byl prográmek, ke grafické kartě ASUS GamerOSD.....program jsem odinstaloval a všechno šlape jak má.