Jakou GK pro 30" monitor

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
romis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jakou GK pro 30" monitor

Příspěvek od romis »

dobrý den, chystám se koupit 30" LCD monitor LG W3000H-BN s rozlišením 2560x1600px a potřeboval bych k němu grafickou kartu která by zvládala toto nativní rozlišení monitoru bez sebemenších problémů. Podotknul bych, že tento počítač slouží jen k prohlížení internetu, kancelářské práci a je náhradou za televizi. Nezlobil bych se kdybych se mohl podívat i na HD filmy.
Můžete mi doporučit nějakou grafiku s rozumnou cenou, která by zvládala tyto mé požadavky?děkuji za rychlou odpověď :)
AMD Athlon 4000+ jádro san diego,DFI lan party nf4 ultra-D skt939,GeForce 8600GTS,2GB (DUAL 2x1GB) DDR433 Corsair Twinx XMS PRO 2-3-2-6, LED,CoolerMaster FOX Centurion 5 CAC-FX5-UW, černo/stříbrný,NEC DVD±RW ND-3551, 16x8x/8x±R9, LabelFlash, bulk, černá
bukva
Začátečník
Začátečník

Re: Jakou GK pro 30" monitor

Příspěvek od bukva »

Každá, která má dual-link DVI (což mají všechny novější s DVI) nebo každá s Display portem (jednodušší rozlišení) nebo HDMI typ B.
Zjednodušeně řečeno to zvládne asi 99% karet na trhu, pokud se nepletu tak všechny Radeony řady HD4xxx a GF9xxx a 1xx a 2xx.
dEezNN
Nováček
Nováček

Příspěvek od dEezNN »

Na 30" bych bral bud GTX 295 a nebo SLI dvou GTX 285 (dražší) od ATI asi jedině 4870 X2 no a možná 2krát 4890
romis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romis »

dEezNN píše:Na 30" bych bral bud GTX 295 a nebo SLI dvou GTX 285 (dražší) od ATI asi jedině 4870 X2 no a možná 2krát 4890
není to trochu přehnané?? jak jsem psal tak na tomto počítači se nehraje
AMD Athlon 4000+ jádro san diego,DFI lan party nf4 ultra-D skt939,GeForce 8600GTS,2GB (DUAL 2x1GB) DDR433 Corsair Twinx XMS PRO 2-3-2-6, LED,CoolerMaster FOX Centurion 5 CAC-FX5-UW, černo/stříbrný,NEC DVD±RW ND-3551, 16x8x/8x±R9, LabelFlash, bulk, černá
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

Takovej Radeon 4670 by to měl v pohodě zvládnout (pokud nebude háček v ovladačích), dá se lehce chladit pasivně. Na straně nVidie 9600GSO nebo 9600GT.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

romis píše:
dEezNN píše:Na 30" bych bral bud GTX 295 a nebo SLI dvou GTX 285 (dražší) od ATI asi jedině 4870 X2 no a možná 2krát 4890
není to trochu přehnané?? jak jsem psal tak na tomto počítači se nehraje
Áno je to hrozne prehnané! Tvoje požiadavky by mal zvládnuť bukvom navrhnuté karty.
romis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romis »

aha....děkuju moc byl byste mi někdo ochotný poradit typ karty s mými požadavky za dobré peníze? tj.tzv. cena/výkon/požadavky? když sem ten počítač skládal tak sem o tom věděl hodně ale dnes už se o HW moc nezajímám
Syntex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Syntex »

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Nejlépe 4670 s passivním chlazení, pokud se na tom nebude hrát a stačí internet/filmy :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Sapphire HD4670 Ultimate (pasive)

ma HDMI VGA DVI (HDMI verze 1.3 tj 7.1 zvuk primo na karte)
dale HW dekodovani 1080p filmů
Minimalni spotreba 8W v IDLE

podle me idelani karta pro tvoje pozadavky.
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UncleCz »

Plny souhlas se Stratosem . Presne tuto grafiku jsem zvolil do HTPC, ktere prave skladam.
Akorat musim doplnit celkem dulezite info:
Rad bys prehraval FULLHD. Predpokladam vsak, ze nemyslis primo BLU-RAY disky, nybrz soubory s koncovkou mkv, codec x/h264. Toto pak neni pocitane grafickou kartou, ale CPU, az na 1 vyjimku, ktere se Vam nedostane, pokud si koupite ATI grafickou kartu.
Codec CoreAVC dokaze pomoci Nvidia Cuda pocitat x/h264 pomoci graficke karty.
Kdyz si vyberete grafiku ATI, budete o toto ochuzen a Vas procesor 1080p video o kterem jsem mluvil zvladnout nemusi - rekl bych, ze nezvladne...

Pokud se v necem mylim, omlouvam se... Je mozne, ze tyto informace jiz nejsou aktualni...
Obrázek
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

mylis, staci aby bol film v L4.1 a akcelerovat ho moze aj ATi grafika
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

UncleCz píše:Plny souhlas se Stratosem . Presne tuto grafiku jsem zvolil do HTPC, ktere prave skladam.
Akorat musim doplnit celkem dulezite info:
Rad bys prehraval FULLHD. Predpokladam vsak, ze nemyslis primo BLU-RAY disky, nybrz soubory s koncovkou mkv, codec x/h264. Toto pak neni pocitane grafickou kartou, ale CPU, az na 1 vyjimku, ktere se Vam nedostane, pokud si koupite ATI grafickou kartu.
Codec CoreAVC dokaze pomoci Nvidia Cuda pocitat x/h264 pomoci graficke karty.
Kdyz si vyberete grafiku ATI, budete o toto ochuzen a Vas procesor 1080p video o kterem jsem mluvil zvladnout nemusi - rekl bych, ze nezvladne...

Pokud se v necem mylim, omlouvam se... Je mozne, ze tyto informace jiz nejsou aktualni...
hele ja to u ATI v KM playeru rozchodil i pro MKV filmy (1080p ripy stahnute z netu). Staci si stahnout kodek MCP. SKousel sem to v praci na Pentium 4 Prescot + HD3650 a 1080p filmy chodej jak vino s 15% vytizenim CPU (predtim CPU na 100% a filmy byly jak fotky :)
romis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romis »

dobrá tedy, asi pořídím tuto grafiku, jak jsem se díval tak rozlišení pro 30" splňuje, mimochodem blueray mechaniku nemám takže bych spouštěl maximálně riplé filmy, ty už jsou samozřejmě po kompresi takže by to zvládat mělo....defakto mi nejde o nic jiného než o malé domácí kino, budu to mít prostě místo televize takže TV tuner a málokdy si pustím nějaký film, tak když už tak Mpeg2 což by měla tato karta hravě zvládat.....
díky moc za všechny rady, sem vám všem moc vděčný.
ještě jednou děkuji,
s pozdravem Romis
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“