MSI GX623x-026CZ oplattí sa? + váš názor

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

otaZZZniK
Nováček
Nováček

MSI GX623x-026CZ oplattí sa? + váš názor

Příspěvek od otaZZZniK »

MSI GX23x-026CZ:
http://www.alza.sk/msi-gx623x-026cz-d129248.htm

Ak ho niektomáte pls napíšte sem svoj názor naň + foto ak sa dá.

Ďakujem
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: MSI GX623x-026CZ oplattí sa? + váš názor

Příspěvek od -- DiL -- »

pro tenhle book plati to, co pro vsechny ostatni MSI-cka:

- nejlepsi pomer cena / vykon
- mizerna odolnost, nekvalitni chassis, nespolehlivy hardware a spatny servis

kdo si mysli neco jinyho, at si nejdriv osaha nejakyho poradnyho Dell-a ci HP-cko - nepopiram vsak, ze budou klidne za dvojnasobnou cenu...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
otaZZZniK
Nováček
Nováček

Příspěvek od otaZZZniK »

-- DiL -- píše:pro tenhle book plati to, co pro vsechny ostatni MSI-cka:

- nejlepsi pomer cena / vykon
- mizerna odolnost, nekvalitni chassis, nespolehlivy hardware a spatny servis

kdo si mysli neco jinyho, at si nejdriv osaha nejakyho poradnyho Dell-a ci HP-cko - nepopiram vsak, ze budou klidne za dvojnasobnou cenu...
Dell ma oco, kvalita je dobrá to nehovorím a aj servis, no momentálne nemajú taký notebook čo by sa vyrovnal tomuto a bol pod 1000€. A HP nenávidím z celého srdca (servis len v poľsku, lesklé a teda aj uchytané, mám s ním skúsenosť, že po pár mesiacoch začal mrznúť)

BTW: nikto kto by mal tento notebook?
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

otaZZZniK píše:A HP nenávidím z celého srdca (servis len v poľsku, lesklé a teda aj uchytané, mám s ním skúsenosť, že po pár mesiacoch začal mrznúť)
to plati POUZE pro Paviliony, coz jsou konzumni multimedialni plastaky. takova "p" ci "w" rada, to je uplne jiny kafe...
otaZZZniK píše:Dell ma oco, kvalita je dobrá to nehovorím a aj servis, no momentálne nemajú taký notebook čo by sa vyrovnal tomuto a bol pod 1000€
jedine zkusit e-bay a nebo nejakyho prodejce "refurbished" Dell-u a podivat se po nejaky M4400 a nebo XPS-ku.
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

Zdravim,

dneska si pro něj jedu - MSI GX623x-026CZ. Právě do Alzy, tak dám pak vědět první dojmy apod.. klidně i fotky. Když bych sem nic nepostnul, tak se mi připomeň na mějl.
Asus P8Z68-V/Gen3 ||| I7 2600k ||| Asus HD4870x2 + Accelero Xtreme ||| Kingston 2x4Gb HyperX 1333Mhz ||| WD 640Gb + WD 500Gb + WD 300GB + SG 300GB ||| Corsair WX550 550W

Dell Vostro 3450 + Fujitsu Siemens Lifebook E4010D
otaZZZniK
Nováček
Nováček

Příspěvek od otaZZZniK »

mir3kj píše:Zdravim,

dneska si pro něj jedu - MSI GX623x-026CZ. Právě do Alzy, tak dám pak vědět první dojmy apod.. klidně i fotky. Když bych sem nic nepostnul, tak se mi připomeň na mějl.
j dikes moc za ochotu
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polo »

Je to smejd(najednoduchsie oznacenie mozete ma zan preklinat ale ja momentalne svoj nazor nezmenim)

A vykon mozes mat aj u aceru ci asusu a ti su na tom stale podstatne lepsie prevedenim ci servisom...
'Cause life is like a game sometimes
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

polo píše:Je to smejd(najednoduchsie oznacenie mozete ma zan preklinat ale ja momentalne svoj nazor nezmenim)

A vykon mozes mat aj u aceru ci asusu a ti su na tom stale podstatne lepsie prevedenim ci servisom...
No, zkus mi najít něco, co je na tom s výkonem a cenou podobně jak MSI GX623x-026cz ;)
Asus P8Z68-V/Gen3 ||| I7 2600k ||| Asus HD4870x2 + Accelero Xtreme ||| Kingston 2x4Gb HyperX 1333Mhz ||| WD 640Gb + WD 500Gb + WD 300GB + SG 300GB ||| Corsair WX550 550W

-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

mir3kj píše: No, zkus mi najít něco, co je na tom s výkonem a cenou podobně jak MSI GX623x-026cz ;)
hale, tohle nikdo nepopira. je nutny si ale uvedomit, ze NOTEBOOK neni DESKTOP. v pripade desktopa muzes mit komponenty poskladany klidne v krabici od bot a nebude to vadit. pak muzes logicky resit jen to, kolik bodu v 3D marku ti udela grafika a na kolika GHz ti tika CPU. u notebooka je situace uplne jina. tam je design, kvalita zpracovani chassis a servis na prvnich, ne-li na uplne prvnim miste v zebricku dulezitosti. k cemu ti totiz bude naslapanej hardware ve vrzajicim, praskajicim a vecne rozhavenym chassis? o soustavne mechanicky a tepelne namahanych komponentech a z toho vznikajicich poruchach ani nemluve.

spousta lidi namitne, ze "..nebudou booka temer vubec prenaset..". pak je ale jeho koupe totalni pitomost, jelikoz za stejny penize muzes mit temer nekolikanasobne vykonnejsiho desktopa.
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

-- DiL -- píše:
mir3kj píše: No, zkus mi najít něco, co je na tom s výkonem a cenou podobně jak MSI GX623x-026cz ;)
hale, tohle nikdo nepopira. je nutny si ale uvedomit, ze NOTEBOOK neni DESKTOP. v pripade desktopa muzes mit komponenty poskladany klidne v krabici od bot a nebude to vadit. pak muzes logicky resit jen to, kolik bodu v 3D marku ti udela grafika a na kolika GHz ti tika CPU. u notebooka je situace uplne jina. tam je design, kvalita zpracovani chassis a servis na prvnich, ne-li na uplne prvnim miste v zebricku dulezitosti. k cemu ti totiz bude naslapanej hardware ve vrzajicim, praskajicim a vecne rozhavenym chassis? o soustavne mechanicky a tepelne namahanych komponentech a z toho vznikajicich poruchach ani nemluve.

spousta lidi namitne, ze "..nebudou booka temer vubec prenaset..". pak je ale jeho koupe totalni pitomost, jelikoz za stejny penize muzes mit temer nekolikanasobne vykonnejsiho desktopa.
Ohledně rozdílu mezi ntb a desktopem souhlasim. Co se týče mě, já ten ntb přenášet budu denně, ale rád bych ho doma měl i na hraní. PC mam silnější jak ten ntb, ale když tu budu mít přítelkyni, je to lepší, než aby hrála na staršim pc co tu mam.. tam se nevyřádí..

A design ? jo, to souhlasim, že by to MSI mohlo vypadat líp, bohužel, ASUS X61 co jsem měl vyhlídnutý se zdražil na 24k... a jediné co je na něm lepší je HDD a chassis.. no, tak jsem si vybral to MSI. Zkusim ho pořádně testnout a řeknu, jak na tom je. Klidně ho budu kritizovat, nic není dokonalé ;)

mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

Takže, mám ho doma. Spokojenost veliká. Jako jediné dvě věci, co mi moc nevyhovují je malý Enter a prohozené tlačítka Ctrl a Fn.

Nainstaloval jsem Win 7 32-bit RC1 7100. Jedou bez problému všechny dodané aplikace a ovladače, co byly na dodaných CD/DVD s notebookem. Ještě jsem nenainstaloval software pro Turbo a Eco. Také jsem zkoušel jak funguje HDMI propojení s LCD TV 32" Philips (HD ready 1366x768). Obraz byl pěkný, ale zkoušel jsem jen režim "Clone" (Clonování obrazovky). Při pouštění filmů v 720p kvalitě je obraz skvělý jak na monitoru u notebooku tak i na TV. Co se týče zpracování - Klávesnice se prohýbá jen když na ni opravdu zatlačíte, což pochybuju, že při psaní ji někdo prohýbá.. šasi nepálí pokud je notebook v zátěži (hřeje, ale nepálí a není to nepříjemné). Je tu prohozená CD/DVD romka s chlazením. Co se týše toho hliníku někde na šasi - na téhle verze jsem ho nenašel. V ruce jsem měl GX630 a vím, kde ten hliník je, ale tady mi fakt nepřijde, že by to byl hliník. A chválím touchpad, ten je perfektní (nebo alespoň mě vyhovuje maximálně), neni tak hladký jako u Asus N10JC, ale jsou na něm jemné třpitky, a na dotek je přijemný a lehce se používá. Dotyková tlačítka nad klávesníci jsou pěkně vymyšlená a fuknční. Dál, co se týče Wifi - po přejetí dotyk. tlačítka se mi systém připojí okamžitě. Také probouzení z režimu spánku i hibernace mě překvapil. Taky okamžitě. Startování systému je také poměrně rychlé (uvidíme, jak to bude až nainstaluji další aplikace). Jinak chod notebooku v prostředí 32-bit Win 7 je bezproblémový a svižný. Tenhle nebo příští týden budu reinstalovat na 64-bit Win 7, tak uvidíme, jak to pojede. Každopádně to sem napíšu.

Zatim nainstalované a plně funkční aplikace a hry:

Deamon Tools 4.30.4.0027
QIP 9030 Infium
Total Commander 7.50 Public beta
SpeedFan
VLC player
+ všechen software jak jsem již napsal (kromě Turba a Eco)
System Control Manager - 23.7 nainstalováno ah vyzkoušeno, funnguje bez problémů

Call of Duty 1, 2 (oboje patchnuty na nejnovější verze - funkční MP bez problému)
Lineage 2 (z GamePark.cz verze Chaotic Chronicle 4 (bez problému funkční)
Call of Duty 4 a 5 - oboje opatchované na poslední verzi - oboje funkční i MP bez problému.

Další aplikace a hry budu ještě instalovat, budu instalovat. Všechno co nainstaluju a rozjedu nebo nerozjedu sem postnu. Pokud někdo bude mít nějakou hru nebo aplikaci, která se tu neobjeví a chce tady nějaký test, ať napíše sem, nebo na icq či mejl.
Naposledy upravil(a) mir3kj dne čtv 23. črc 2009, 18:46, celkem upraveno 2 x.

CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

Ja nevim proc vsichni jsou tak proti MSI ... kvalita zpracovani je lepsi nez byla u Aceru pred tim nez presel na GremStone a kompletne zlepsil zpracovani (i po 2letech tento Acer nikde nezkripe a nevrze ma pevne panty atd .. coz se o predesle generaci rict nedalo) a jak se ta predesla generace aceru prodavala ... MSI jen tet castecne nastoupil na pozici Aceru (castecne proto ze Ani acer nenabizel takovy pomer Cena/vykon/vybava)
Tiger Lake ES 0000 8c/16t 4.7Ghz, Erying H570, 64GB DDR4 3200 CL22 Samsung, Asus A21, SST-ET700-MG, 2TB Faxiang S790
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM
Building - 7945hx+48gb RAM+7800XT , ITX all on Air
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

CyberDeath píše:MSI jen tet castecne nastoupil na pozici Aceru...
No, osobně si myslim, že MSI a Acer nejde srovnávat.. Jsem docela dost odpůrce Aceru, co se týče notebooku..

CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Momentalne nejde vzhledem ktomu ze ma acer lepsi kvalitu zpracovani a MSI je asi nekde tam kde acer pred cca dvemi a pul roky . A muzu rict z vlasni zkusenosti ze GX serie (v mem pripade GX720) ma povrchove zpracovnai cca stejne jako Acer s Gremsotene 1 (v mem pripade 5520G) + navic ma MSI nejake ty veci z hliniku ovsem nevim jestli se to da povazovat za plus ,a take pevnost cele konstrukce je v pripade MSI vyrazne horsi . Ale zase ma momentalne ... jak uz sem psal vys ... lepsi pomer Cena/vykon,vybava.
Tiger Lake ES 0000 8c/16t 4.7Ghz, Erying H570, 64GB DDR4 3200 CL22 Samsung, Asus A21, SST-ET700-MG, 2TB Faxiang S790
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

Hmm :) co na to říct?

Jen mam dotaz, trošku OT.... ty si v té GX720 měl už z výroby 2x HDD? nebo sis ho tam přidal? teda pokud ho nemáš v popisu uvedený jako jeden interní a druhý externí.. By mě zajímalo, jestli by se mi sem taky vešli dva hdd.. :oops:

CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Nejdou tam dat dva HDD ja koupil jeden 7200rpm ktery jsem si dal do notebooku a ten co byl vevnitr sem hodil do externiho Boxu
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

ahá.

RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Zdravím, chcel by som sa spýtať uživateľa mir3kj, či dostal k notebooku príslušenstvo, ako taška MIS a myška.

Ďakujem,
RiCK
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

RiCK píše:Zdravím, chcel by som sa spýtať uživateľa mir3kj, či dostal k notebooku príslušenstvo, ako taška MIS a myška.

Ďakujem,
RiCK
Zdravim tě,

nene, nedostal jsem k tomu bohužel nic. Jen jsem dostal hru - Tomb Rider Underworld.. pak 2 dvd s driverama, napájení a manuály.. jinak nic..

Palmr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Palmr »

mizerna odolnost, nekvalitni chassis, nespolehlivy hardware a spatny servis
Vezmu to od konce. Špatný servis, nevím co tím je přesně myšleno, ale servis je takový jako u 80% zbylých výrobců. Nevím o tom, že by každej druhý výrobce měl podmínky jako DELL (servis u zákazníka apod.), ba naopak a na tom není nic nenormálního. To asi normální spotřebitel nikterak neovlivní.
Nespolehlivý HW :lol: , to je fakt dobrej hlod. Jak můžeš hanit MSI z nespolehlivého HW, když to jsou produkty firem Intel, AMD/ATI, WesternDigital,... Nebo myslíš, že přímo pro DELL z výroby ulejvaj nějaký spešl prvotřídní kousky? Vždyť je to absurdní, ty samé součástky se montují do X dalších notebooků všech značek od ACERů až po Lenova, DELLy apod.
Nekvalitní šasi souhlasím, že nelze srovnávat MSI s DELL, Lenovo či HP (krom řady Pavilion). Na druhou stranu, MSI GX623X má kvalitnější šasi a celkové zpracování je trochu lepší než u řady GX620X. Jinak co si budeme povídat, na trhu jsou převážně plasťáci (plast a zase jenom plast).
Mizerná odolnost, nevím. Myslím, že zodpovědný uživatel, který dá za něco 20 000,- Kč si toho výrobku bude trochu vážit. Tím se chci dostat k faktu, že pokud mám už takhle drahý notebook, tak je jasné, že si na něj pořídím minimálně pouzdro za 450Kč, v lepším případě rovnou vypolstrovanou brašnu, nebo specializovaný bágl. Pak není řeč o mizerné odolnosti vůbec na místě. Odolnost se odvíjí od zacházení uživatelem.
Zamčeno

Zpět na „Notebooky a netbooky“