Tepelna Izolace ?
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- UncleCz
- Začátečník

Tepelna Izolace ?
Dobry den.
Skladam HTPC a vcera mi prisla vetsina komponentu. Jiz jsem narazil na 1 problem:
Na desce http://www.alza.cz/asus-m4a78-d115197.htm jsou klasicky pod sebou PCIex x1, PCIex x16, PCIex x1. Presne v tomto poradi.
Do PCIex x16 davam http://www1.sapphiretech.com/us/product ... p?gpid=280
jenze do PCIex x1 potrebuji dostat, a vleze se tam http://www.alza.cz/zvukova-karta-creati ... d97867.htm. Ta se vleze jen do jednoho PCIex x1 , protoze to 2. je zablokovane chladicem GPU.
Problem je jen v tom, ze mezi GPU a Zvukovkou neni v podstate zadna mezera a pasivni chladic GPU se v podstate primo dotyka PCB zvukovky (ne primo, spise tesne).
Predpokladam, ze by nebyl dobry napad, nechat to takto a proto se ptam : co navrhujete?
Nejradsi bych slysel nejake reseni izolaci mezi komponentama (radsi nez porizovat jiny chladic na GPU).
Predem dekuji za vsechny navrhy...
Skladam HTPC a vcera mi prisla vetsina komponentu. Jiz jsem narazil na 1 problem:
Na desce http://www.alza.cz/asus-m4a78-d115197.htm jsou klasicky pod sebou PCIex x1, PCIex x16, PCIex x1. Presne v tomto poradi.
Do PCIex x16 davam http://www1.sapphiretech.com/us/product ... p?gpid=280
jenze do PCIex x1 potrebuji dostat, a vleze se tam http://www.alza.cz/zvukova-karta-creati ... d97867.htm. Ta se vleze jen do jednoho PCIex x1 , protoze to 2. je zablokovane chladicem GPU.
Problem je jen v tom, ze mezi GPU a Zvukovkou neni v podstate zadna mezera a pasivni chladic GPU se v podstate primo dotyka PCB zvukovky (ne primo, spise tesne).
Predpokladam, ze by nebyl dobry napad, nechat to takto a proto se ptam : co navrhujete?
Nejradsi bych slysel nejake reseni izolaci mezi komponentama (radsi nez porizovat jiny chladic na GPU).
Predem dekuji za vsechny navrhy...

- Mirek E.
- Začátečník

-
Re: Tepelna Izolace ?
Ten kryt zvukovky je z plechu, viď?
Zkusil bych přes celou tu jednu stranu zvukovky nalepit izolační pásku. Tím by jsi zamezil možný zkrat. Pokud by se součástky na grafice pod zvukovkou zahřívaly, nezbyde ti nic jiného, než aktivně chladit.
Zkusil bych přes celou tu jednu stranu zvukovky nalepit izolační pásku. Tím by jsi zamezil možný zkrat. Pokud by se součástky na grafice pod zvukovkou zahřívaly, nezbyde ti nic jiného, než aktivně chladit.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- UncleCz
- Začátečník

Kryt zvukovky je z plechu, problem je v tom, ze ten plech je prave presne na druhe strane, nez by se mi hodilo. Zkrat bych samozrejme izolackou vyresil..jen me napadlo, nejaky molitan nebo tak by asi nesel, ze? Ten by mohl roztat, ze?

- Mirek E.
- Začátečník

-
Molitan by teoreticky, při vyšších teplotách SMD součástek, mohl roztát, ale je to docela nepravděpodobné, nicméně bych molitan úplně vypustil a nalepil jen tu izolačku. Jinak jak jsem psal, pokud by to topilo hodně, ofukoval bych to nějakým fanem.
EDIT: Co zkusit ten plech sundat? Nebo něco chladí?
EDIT: Co zkusit ten plech sundat? Nebo něco chladí?
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
- UncleCz
- Začátečník

Jde prave o to, ze je to HTPC, mista tam neni nazbyt a snazil jsem se vse resit pasivne...
aby byl pokud mozno co nejtissi...
aby byl pokud mozno co nejtissi...

- Mirek E.
- Začátečník

-
Jasný, ale nějaká pomaloběžná 120 zhruba na 600 otáčkách by mohla vyřešit tvůj problém.
A co teda zkusit sundat ten plech ze zvukovky?
A co teda zkusit sundat ten plech ze zvukovky?
- UncleCz
- Začátečník

To nicemu nepomuze. Kdybych to udelal, tak ziskam misto presne na druhe strane, nez ho potrebuji... 

- Mirek E.
- Začátečník

-
Ahá, já to pochopil tak, že plech na zvukovce se ti dotýká PCB karty...
Teď už to vidím, takže zvukovka se dotýká pasivu na kartě, že? V tom příadě bude stačit ta izolačka a nebo grafiku vrátit a vzít nějakou bez pasivu na druhé straně karty.
EDIT: A nebo na kartu hodit Accelero S2.
Teď už to vidím, takže zvukovka se dotýká pasivu na kartě, že? V tom příadě bude stačit ta izolačka a nebo grafiku vrátit a vzít nějakou bez pasivu na druhé straně karty.
EDIT: A nebo na kartu hodit Accelero S2.
- UncleCz
- Začátečník

S tim accelerem tak pomalu ale jiste zacinam pocitat.... Ale stejne bych nejradsi na to misto, kde se dotykaji akorat neco malo strcil a hotovo....
Jsem ted v praci a nemuzu to vyfotit.. az zena dojde domu kolem obeda, tak to vyfoti a ja semka hodim fotecku...
Jsem ted v praci a nemuzu to vyfotit.. az zena dojde domu kolem obeda, tak to vyfoti a ja semka hodim fotecku...

- UncleCz
- Začátečník

- Atapi
- Začátečník

Já bych tam radši dal nějakej jinej pasiv no. (třeba to accelero jestli se vejde)
Ono i když tam dáš nějakou tepelnou izolaci, tak se ti dost možná ta karta upeče (už takhle má podle testů 86°C v dobře větraný skříni)
Ono i když tam dáš nějakou tepelnou izolaci, tak se ti dost možná ta karta upeče (už takhle má podle testů 86°C v dobře větraný skříni)
Naposledy upravil(a) Atapi dne stř 22. črc 2009, 16:06, celkem upraveno 1 x.
- UncleCz
- Začátečník

no....udelam par testiku, HTPC si vezmu na LanParty na vikend ... a uvidim....