airflow aneb kam dát větrák :razz:
Moderátor: L4mka
- wbali
- Nováček

-
airflow aneb kam dát větrák :razz:
rád bych se zeptal jestli někdo má tuto case hlavně kde má větráky pro co nejlepší větrání skříň je jimi prošpikovaná ale nezdá se mi že by to ve valné většině mělo význam... 100% jsou větráky vpředu a vzadu 140mm s ostatními žádám o pomoc jakoukoli díru na základě doporučení ucpu THX(C)
- James.Sniper
- Začátečník

-
Re: airflow aneb kam dát větrák :razz:
Já mám sice jinou case (o mnoho horší), ale já bych nechal přední intake a zadní outtake a ostatní díry bych zalepil průhlednou lepící páskou. (možná to není nejlepší řešení, ale určitě je to jedno z těch "lepších" řešení)
- wbali
- Nováček

-
lepící pásku vynech nacpu tam an šrouby plexi
takže jen přední a zadní přemýšlel jsem ještě nad tím z druhé strany procesoru jestli je tam něco platný..
- James.Sniper
- Začátečník

-
četl jsem recenzi jedné skříně, taky měla díru pro ventilátor za CPU a výsledek byl myslím nulový (téměř žádný vliv), ale tak každé PC je vlastně jiné, tak u někoho by to vliv mohlo mít...
no já plexi neměl, tak jsem lepil
no já plexi neměl, tak jsem lepil
- wbali
- Nováček

-
njn taky to de
ale mě se válej doma kusy od taty z prace
tak proč to nevyužit 
- HolyMord
- Nováček

-
Ahoj, měl bych pro tebe pár rad:
- 1. Přečti si tento článek (doporučuju, sám jsem si z něho hodně vzal)
2. Napiš víc infa, třeba jako jakej máš chladič a fany.. (název)
3. Pamatuj že čím víc perforace, tím víc prachu (pokud nemáš filtry) a hluku (třeba tady pomůže)
- wbali
- Nováček

-
zajímavej článek no chlazení ninju 2 na procesoru a 2x na výfuk + na nasáváníještě vlastně nic nemám doma... právě že chci poradit kolik těch větráků koupit připdadá mi jako blbost ty dvě boční díry... ta na procaku zezadu je asi taky na prd... takže zbejvá horní a zadní za chladičem procaku což bych asi osadil na outtake a vpředu intake vzadu dole to bude tahat zdroj ze země rovnou ven (ventilatorem dolu)... co vy na to?...
- James.Sniper
- Začátečník

-
Jo ten ventilátor vzadu na hoře v casu je dobrá věc (teplý vzduch stoupá vzhůru). Takže 2 zadní + 1 přední je naprosto OK. S ventilátory ti ale neporadím (vím jen, že nejlepší jsou Noctua, ale ty stojí 400 za kus a to se podle mě nevyplatí kupovat).
- wbali
- Nováček

-
no vzhledem k tomu že na alfacompu jsou 3 140 mm z toho jeden na prd svítící a drhej za 80kc tak to byla jasná volba
ty dva dozadu jsou určeny rimárně ná výfuk (kvůli tý kleci) takže taky jasná volba