airflow aneb kam dát větrák :razz:

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
wbali
Nováček
Nováček

airflow aneb kam dát větrák :razz:

Příspěvek od wbali »

rád bych se zeptal jestli někdo má tuto case hlavně kde má větráky pro co nejlepší větrání skříň je jimi prošpikovaná ale nezdá se mi že by to ve valné většině mělo význam... 100% jsou větráky vpředu a vzadu 140mm s ostatními žádám o pomoc jakoukoli díru na základě doporučení ucpu THX(C)
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Re: airflow aneb kam dát větrák :razz:

Příspěvek od James.Sniper »

Já mám sice jinou case (o mnoho horší), ale já bych nechal přední intake a zadní outtake a ostatní díry bych zalepil průhlednou lepící páskou. (možná to není nejlepší řešení, ale určitě je to jedno z těch "lepších" řešení)
wbali
Nováček
Nováček

Příspěvek od wbali »

lepící pásku vynech nacpu tam an šrouby plexi :-D takže jen přední a zadní přemýšlel jsem ještě nad tím z druhé strany procesoru jestli je tam něco platný..
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

četl jsem recenzi jedné skříně, taky měla díru pro ventilátor za CPU a výsledek byl myslím nulový (téměř žádný vliv), ale tak každé PC je vlastně jiné, tak u někoho by to vliv mohlo mít...
no já plexi neměl, tak jsem lepil :-D
wbali
Nováček
Nováček

Příspěvek od wbali »

njn taky to de :-D ale mě se válej doma kusy od taty z prace :-D tak proč to nevyužit :-D
HolyMord
Nováček
Nováček

Příspěvek od HolyMord »

Ahoj, měl bych pro tebe pár rad:
  • 1. Přečti si tento článek (doporučuju, sám jsem si z něho hodně vzal)
    2. Napiš víc infa, třeba jako jakej máš chladič a fany.. (název)
    3. Pamatuj že čím víc perforace, tím víc prachu (pokud nemáš filtry) a hluku (třeba tady pomůže)
wbali
Nováček
Nováček

Příspěvek od wbali »

zajímavej článek no chlazení ninju 2 na procesoru a 2x na výfuk + na nasáváníještě vlastně nic nemám doma... právě že chci poradit kolik těch větráků koupit připdadá mi jako blbost ty dvě boční díry... ta na procaku zezadu je asi taky na prd... takže zbejvá horní a zadní za chladičem procaku což bych asi osadil na outtake a vpředu intake vzadu dole to bude tahat zdroj ze země rovnou ven (ventilatorem dolu)... co vy na to?...
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Jo ten ventilátor vzadu na hoře v casu je dobrá věc (teplý vzduch stoupá vzhůru). Takže 2 zadní + 1 přední je naprosto OK. S ventilátory ti ale neporadím (vím jen, že nejlepší jsou Noctua, ale ty stojí 400 za kus a to se podle mě nevyplatí kupovat).
wbali
Nováček
Nováček

Příspěvek od wbali »

no vzhledem k tomu že na alfacompu jsou 3 140 mm z toho jeden na prd svítící a drhej za 80kc tak to byla jasná volba :-D ty dva dozadu jsou určeny rimárně ná výfuk (kvůli tý kleci) takže taky jasná volba :mrgreen: :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“