Takze problem je nasledujici:
Asi pred rokem se mi obcas zacal samovolne vypinat muj monitor (HP LP1965), proste se sam vypnul, musel jsem vypnout cele PC a spustit znovu. Jakoby grafika prestala vysilat do monitoru signal. To vse na sestave:
Asus M2R32-MVP
Athlon X2 5200+
2x2Gb Corsair 800 Mhz Ram
WD7500AACS
ZOTAC 8800 GT
Sound Blaster Audigy 1 ES
Seasonic S12-430
DVD palirna, nejaky fany, par USBcek
nejak jsem to neresil, nestavalo se to tak casto, v nedavne dobe jsem upgradoval a myslel jsem si, ze to zmizi, ale nezmizelo.
Muj soucasny hardware:
Gigabyte EP35-DS4
C2D E7200
2x2Gb Corsair 800 Mhz Ram
Seasonic SS-500ET-T3
Saphire ATI HD4870
WD7500AACS
SB Audigy 1 ES
DVD palirna, nejaky fany, par USBcek
Problem pretrvava dal.
Uz jsem zkousel mnohe, ale bezuspesne.
Zkousel jsem vymenit DVI kabel - nepomohlo.
Vycistit kontakty na desce od prachu (na ktery jsem stejne dost haklivej) - nepomohlo
pak jsem koupi vykonejsi zdroj - taktez to nepomohlo.
Veskere komponenty byly menene, krome pameti (ty jsem testoval GoldMemory - dle nej jsou v poradku) a disku (domnivam se, ze ten to nezapricinuje) - nepomohlo.
Zkusil jsem jiny napajeci kabel do zdroje - nepomohlo
Dale vymenit prepetovou ochranu APC za stejnou od pritulky kompa - nepomohlo.
Jeste jsem zkusil zapojit celyho kompa do jine zasuvky - nepomohlo.
Vymena monitoru taky nepomohla (jeste se starym PC, padalo to u obou)
Jde o to, ze po zakoupeni noveho zdroje (Seasonic SS-500ET-T3) jedu na svem monitoru (HP LP1965) a nespadlo to, vcera jsem zkousel zatezovy test (Furmark stability test 1280x1024 + 8xAA a Orthos Blend test) a cca dvacet minut to jelo v poradku, tak jsem to vypnul. Dneska jsem si pujcil od pritulky jeji monitor (HP LP2465), ktery si chci pujcit na Lan party a zkusil jsem opet zatezovy test (Furmark stability test 1900x1200 + 8xAA a Orthos Blend test) a po trech minutach se monitor samovolne vypnul.
Vyzkousel jsem uz snad vsechno, napada me (mozna hloupy napad, elektrice nerozumim), jestli ta zatez cele sesty s vice zeroucim HP LP2465 oproti HP LP1965 nemuzu byt pro zasuvky u me v pokoji tak velka, ze to proste nezvladnou. Na jedne zasuvce mam pouze svuj PC bez niceho jineho, abych ji zbytecne nepretezoval.
Nevite nekdo, cim by to mohlo byt, docela me to zacina s*at, uz jsem zkusil snad vsechno a nic nepomaha.
Edit: jenom doplnim, ze to pada vylucne vzdycky jen kdyz hraju nejakou hru, nebo zatezuju testama cele PC.
Samovolne se vypinajici monitor (HP LP1965 i HP LP2465)
Moderátor: maXXmilian
- Pitrs82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Samovolne se vypinajici monitor (HP LP1965 i HP LP2465)
Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.
- xxsawer
- Začátečník

-
Re: Samovolne se vypinajici monitor (HP LP1965 i HP LP2465)
Asi ti napomuzu jenom chci napsat, ze se mi stavalo neco podobnyho...
Sestavil jsem si komp (komponenty nejsou dulezity...) vsechno normalne bezelo ale kdyz nabihal system (win xp) tak v momente kdy se prepinalo rozliseni tak se vypnul monitor. Nepomohlo nic, musel sem restartovat a nekdy nekolikrat. Zajimavy bylo, kdyz sem zkusil life distribuci linuxu - knoppix, ten vzdycky nabehnul a co bylo nejlepsi, ze sem casem vypozoroval, ze kdyz se mi vypnul monitor, ja sem nastartoval konppix, pak ho vypnul a znova nastartoval monitor tak to vzdycky nabehlo!!! Zkusil sem pak grafiku u kamose, chovala se obcas trochu divne (uz si nepamatuju co to delalo) tak sem ji dal reklamovat. Reklamace uznana, dostal sem novou, ale problem zustal. Nedelalo to sice uz tak casto, ale stejne. Grafarnu sem znova zkusil u kamose a tam mu slapala v pohode...
Koupil sem potom jeste jinou grafiku a s tou to prestalo...
Neprisel sem na to cim to bylo (tu grafiku sem prodal kamosovi a myslim, ze mu jede v pohode jeste ted), mozna nejaka nekompatibilita hw...
Sestavil jsem si komp (komponenty nejsou dulezity...) vsechno normalne bezelo ale kdyz nabihal system (win xp) tak v momente kdy se prepinalo rozliseni tak se vypnul monitor. Nepomohlo nic, musel sem restartovat a nekdy nekolikrat. Zajimavy bylo, kdyz sem zkusil life distribuci linuxu - knoppix, ten vzdycky nabehnul a co bylo nejlepsi, ze sem casem vypozoroval, ze kdyz se mi vypnul monitor, ja sem nastartoval konppix, pak ho vypnul a znova nastartoval monitor tak to vzdycky nabehlo!!! Zkusil sem pak grafiku u kamose, chovala se obcas trochu divne (uz si nepamatuju co to delalo) tak sem ji dal reklamovat. Reklamace uznana, dostal sem novou, ale problem zustal. Nedelalo to sice uz tak casto, ale stejne. Grafarnu sem znova zkusil u kamose a tam mu slapala v pohode...
Koupil sem potom jeste jinou grafiku a s tou to prestalo...
Neprisel sem na to cim to bylo (tu grafiku sem prodal kamosovi a myslim, ze mu jede v pohode jeste ted), mozna nejaka nekompatibilita hw...
- hanslama
- Nováček

-
Ja bych to viděl na problém ovladačů. Zkusil bych třeba starší Catalyst nebo novější. Nepíšeš jaké máš. Mě u kterési verze Catalystu zase nefungovalo probuzení PC. Respektive PC naběhlo, ale karta se neprobrala. Teď jsem zase řešil, že mi u novější verze Catalystu nefungovalo DVXA.
Určitě bych zkusil jiné ovladače. Co jiného ti zbýva, už z toho popisu jsi vyměnil co jsi mohl.
Určitě bych zkusil jiné ovladače. Co jiného ti zbýva, už z toho popisu jsi vyměnil co jsi mohl.
- Pitrs82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale ono to delalo i na stare grafice 8800 GT s dvema ruznyma verzema ovladacu.hanslama píše:Ja bych to viděl na problém ovladačů. Zkusil bych třeba starší Catalyst nebo novější. Nepíšeš jaké máš. Mě u kterési verze Catalystu zase nefungovalo probuzení PC. Respektive PC naběhlo, ale karta se neprobrala. Teď jsem zase řešil, že mi u novější verze Catalystu nefungovalo DVXA.
Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.