NEC p221w vs NEC 24wmgx3

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

hanslama
Nováček
Nováček

Re: NEC p221w vs NEC 24wmgx3

Příspěvek od hanslama »

Hřeje taky, ale nijak extrémně. Spotřebu má podle testů o něco vetší než TN LCD panely, takže beru, že to je normální. Já mám stahlé brightness na minimum a to by mělo odbírat 44W.
Z těch otvorů nahoře mám trauma, ať se mi tam nedostane nějaký brouček, jak jsem tady ve fóru četl. Tak ho vždy při vypnutí, zakrývám hadrou :)
Mám taky trochu jiný dotaz. Měl jsem radost z toho, že má monitor repráky, takže bych nemusel pro videa na youtube apod blbosti zapínat moji aparaturu. Po propojení zvukovka-monitor, repro od monitoru funguje, ale v momentě kdy připojím kabel do zdířky u monitoru (line-out, myslím), abych zapojil mou lepší aparaturu, tak se repro u monitoru deaktivuje. Jde nějak přepínat mezi repro v moniru a dalšími repro?
Momentálně jsem to vyřešil tak, že jsem dal rozdvojku hned za zvukovku a mou aparaturu nenapojil přes monitor. Ale takhle jsem si to nepředstavoval. Taky mě štvem že když dám Mute na dalk. ovladači, tak ta ikona Mute na monitoru pořád svítí a nezmizí. Takže když chci zapnout aparaturu, tam místo Mute, musím stáhnout volume u repro na monitoru na minimum.
Není to tak hrozné, ale kdyby mi někdo veděl poradit, tak bych byl vděčný:)
Storm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm »

Vcera som objavil v strede obrazovky dalsi mierne vypaleny subpixel, ktory je nepatrne vidiet na ciernom pozadi.

Len dufam, ze uz casom nebudu pribudat dalsie, lebo zacina mi to celkom vadit, i ked tento druhy pixel je pozorovatelny naozaj len pri pozerani zblizka na monitor a poriadnom sustredeni zraku na inkriminovane miesto.

To hanslama: Ine riesenie ako rozbocovac pravdepodobne nie je, jedine, ze by si pripojil zvuk do jedneho z pristrojov cez digitalny vystup zo zvukovky.
Svietiaca ikonka mute aj mna trochu prekvapila, cakal som , ze zmizne, ale kedze repraky na monitore nepouzivam, tak mi to nevadi. Povodne som chce pre pripad nocneho sledovania filmov zapojit aj repraky od monitora, ale tiez mam problem, ze by som musel pouzit rozocovac alebo to pripojit na monitor z druhej zvukovky, co je dost barbarske riesenie :)
hanslama
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanslama »

Tak po roce spokojenosti se mi ted dostal do monitoru nejaky hmyz 3mm. To je v haji. Par vlaken uz tu na toto tema je, tak jsem si pocetl. Zkousel jsem i nejake tipy co jsou na netu a dostal jsem ho ze stredu na kraj (10cm od ramu vpravo), ale tam zustal. Bud usnul anebo zdechl.
Nezkousel nekdo tento monitor rozebrat? Sice je jeste rok v zaruce, ale koukat rok na toho brouka me nelaka.
Psal jsem i na support, ale odpoved byla, ze pokud nezpusobil nejakou skodu, tak to na reklamaci neni. Aspon kdyby poslali navod jak to rozebrat a vyfouknout.
Nic jdu to zaspat. :sad:
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“