Zaheslovaný HDD

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
cabic
Nováček
Nováček

Zaheslovaný HDD

Příspěvek od cabic »

Zdravím všechny na fóru. Stal se mi nemilý problém a to, že mi kolega dal na reinstal stařičký notebook HP OMNIBOOK 900. Měl tam vložené hesla asi už od výrobce. Když jsem se pokusil o reinstal OS (měl tam win 98SE) ta se to notebooku přestalo líbit a sekl se. Po restartu jsem chtěl jít do biosu a naskočila mi tabulka jak je na obrázku. Poté mi naskočilo okno, že mám vložit heslo HDD. Když jsem tam vložil to co tam kolega měl nahlásilo mi to "Iincorrect" a po třetím neúspěšném vložení hesla se notebook vypne. Říkám si vymažu bios odpojením baterky, protože mě to do biosu už nepustilo. Ale ani toto nepomohlo. Vyndal jsem disk a dal do jiného noteboku co mám doma. Na něm se do biosu sice dostanu, ale SET HDD Passworrd tam zůstal a nedostanu se na zrušení hesla. Když nechám najet systém stejný problém : Enter HDD Password a po třetím zadání konec. Tak jsem si řekl, že nebudu strácet čas a dám do notebooku jiný disk na otestování. Vyndal jsem z mého notebooku HDD 80GB ATA, na kterém jsem měl nainstalován Windows7, dal jsem ho do notebooku a k mé smůle mi toto okno vyskočilo znovu a zahesloval se mi i druhý disk. Zkoušel jsem je dát do stolního PC, s tím výsledkem že ve správci zařízení disky vidím, ovladače se nainstalovaly, ale ve správě disků vidět nejsou. Neexistuje nějaký soft na likvidaci hesla? Procházel jsem trochu fóra a nic moc. Ve většině případů odkaz na servisní středisko s nevalným výsledkem.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zaheslovaný HDD

Příspěvek od -- DiL -- »

s Omnibookem jsem jeste nemel tu cest, ale uz jsem "hackoval" nekolik IBM-ek a neni to nic jednoduchyho. obtiz je v tom, ze heslo neni ulozeny v CMOS chipu, ale v samostatnym bezpecnostnim EEPROM chipu, kterej nelze jen tak "vymazat" odpojenim CMOS baterie ci zkratovanim nejakych vyvodu. vicemene mas dve moznosti - bud EEPROM chip vymenit a nebo pomoci programatoru precist ulozeny heslo respektive ho vymazat..

kuprikladu u IBM X31 jsou hesla ulozeny v ATMEL chipu, ke kterymu se musi udelat jednoduchej prevodnik, pripajet ho k chipu, pripojit pres COM do druhyho kompa, nainstalovat programek pro vypis dat z chipu, vypsat data do souboru, nainstalovat programek pro editaci dat, soubor otevrit a na urcity adrese precist ulozeny heslo..

nejaky info - http://www.techspot.com/vb/post610782-4.html , jinak holt googlovat a googlovat..

s tema diskama se mi to nejak nezda, ty by ve sprave disku mely byt normalne videt..
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
cabic
Nováček
Nováček

Příspěvek od cabic »

To už jsem googolu zjistil že se ta potvora ukládá v EEPROM chipu a paměti a nejde vymazat ani odpojením baterky. Jinak jak jsem psal oba disky jsem zkoušel dát do svého stolního PC a oba jsou vidět ve správci hardware, ale ve správci disků ne. Bios mi je načte když do něj vlezu tak u těch disků to chse heslo. Pokoušel jsem se dostat se na partition toho 80GB disku kde jsem měl nainstalovaný Windows7 a jinak na sačátku měl uložen od výrobce instalaci WIN XP asi 7GB pak byl rozdělen na 2 oddíly systém a data. Použil jsem program GHOST 8.2 a vůbes mi ten disk nenašel v DOSU ze spoštěcí diskety FDISK mi udělal to samé.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

co zkusit neco a la http://www.hddunlock.com/ ? nebo dat do googlu "how to unlock HDD"? :wink:
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“