AMD/ATI - Editace BIOSů, flashování

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování

Příspěvek od Krteq »

QENTEX píše:Ja jsem myslel ze v rbe bych nacetl bios z moji karty a zmenil tam v te kolonce to zmenil na hd4870x2 ulozil a nafleshoval
Pořád nevím, v čem je pointa. Chceš z normální HD4870 udělat HD 4870 X2 změnou řetězce v BIOSu? Nebo chceš naflashovat do jednojádrové HD 4870 Master BIOS z HD 4870 X2?

Obě možnosti jsou nesmysly.
lucaso90
Nováček
Nováček

Příspěvek od lucaso90 »

Zdarec,mam sapphire hd4830 a chtel bych skuskit flashnout bios,pac mam ve hrach v nejakych spatny vyhlazovani,ale pri flash to pise SSid mismatched ,error 0fl01,tak nevim jestli mam risknout ten force prikaz(nasilne) nebo ne,pls poradte!! :idea:
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Error kód 0FL01 znamená nepodporovaný HW. Stáhni si novější ATiFlash 3.60, ten by měl tvou kartu podporovat.
lucaso90
Nováček
Nováček

Příspěvek od lucaso90 »

Jasne ,ten taky mam ,tak nevim ! :angry2:
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Flashuješ pod "čistým" DOSem? (viz. návod v podpisu)
lucaso90
Nováček
Nováček

Příspěvek od lucaso90 »

ano flashuju v DOSu,vse de podle navodu az na to jak se pak vyskytne problem : pokud program vypíše chybu např. checksum, ID mismatch apod., můžete použít parametr force - "atiflash -f -p 0 biosname.bin"
!!! parametr force používejte pouze v případě, že jste si jisti tím co děláte !!!
,no a prave mi to napise neco new ssd :...,old ssd:.... ,ssid mismatched a ten error co jsem z minoval,kdyz jsem to zkusil prez winflash tak se to pak po prvnim potvrzenim PROGRAM zamrzne a ukaze tabulka ID mismatche
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jsi si jistý, že máš správný BIOS?

Zkus napsat toto:

Kód: Vybrat vše

atiflash -ai
Pokud ti to vypíše tvou kartu, podívej se jaká ID má přidělené. Mělo by vypsat "Adapter 0 ...".

Potom můžeš zkusit naflashovat s force parametrem.
lucaso90
Nováček
Nováček

Příspěvek od lucaso90 »

tak adapter to ma 0 a bios je spravny,pac je od tud ta nejnovejsi verze a ja tam tedkon mam tu nejstarsi http://www.techpowerup.com/vgabios/4351 ... 90218.html -new
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Pokud to opravdu sedí, zkus flashovat s force parametrem "-f".
lucaso90
Nováček
Nováček

Příspěvek od lucaso90 »

Diky za rady,flash vcera ve 3 h rano :D probehl v poradku ! dekuji
hladik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hladik »

Ahoj chci se zeptat,
když my grafika nejdříve menila barvy a ruzny čtverečky a pak přestala po zapnutí pc uplně zapínat monitor tak je toi spíše na reklamaci nebo mám zkusit ten flash na slepo ??

a za 2) nepřijdu flashnutím o záruku ??
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Reklamace
hladik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hladik »

ok díky
houmer56
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od houmer56 »

Zdravim.
Mám GK MSI HD4830 OC 512MB, voltomodem jsem se dostal na 800/2280 a chtěl bych ještě zkusit odemknout zbylé SP. Objevily se dokonce přímo MSI karty s 800sp (http://i183.photobucket.com/albums/x83/ ... _3dm06.jpg) jenže sehnat bios z nich se mi zatím nepodařilo.

Napadlo mě tedy flashnout bios z MSI HD4850, která je fyzicky (až na chladič) evidentně úplně stejná.
http://www.msi.com/index.php?func=prodd ... od_no=1665
http://www.msi.com/index.php?func=prodd ... od_no=1659

Je to vůbec teoreticky možné? Je třeba změnit device ID na to z HD4830? Někde jsem četl, že alespoň boot takty by měly být zachovány, je to pravda? Je možné tímto GK nevratně zničit? Který z těchto biosů použít? (http://www.techpowerup.com/vgabios/inde ... emSize=512)

Ve druhém PC mám 780g, takže špatně flashlou kartu bych měl být schopen obnovit (ale vážně se mi do toho nechce :) )

Každou radu ocením.
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Koukal jsi na tehle bios?? Ma stejny cislo jako ten na tom obrazku s 800sp a kdyz jsem ho otevrel v RBE, tak je u nej v Hardware specs string RV770PRO a jeste ma vyssi napeti nez normalni verze, tohle vsechno by mohlo znacit ten pravej bios.

// Dulezitejsi spis bude mit to spravny jadro.
houmer56
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od houmer56 »

To vyšší napětí je asi v pořádku, to je záležitost MSI karty (proto jde tak dobře taktovat), ale flashnout ho zkusit můžu. Nenapadlo mě ho víc zkoumat, protože má celkem staré datum kompilace. Další věc je to, že ten screen může být také fake nebo je verze biosu opravdu stejná a zbylé SP jsou odemčeny jiným způsobem/upraveným původním biosem vydaným pod stejným číslem. Zkusil jsem napsat na podporu MSI, tak možná se dozvím něco bližšího. Na Expreview se momentálně nedostanu jinam než na home page, tak to pročtu a ten BIOS prozkoumám a porovnám zítra. Díky za upozornění.
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Myslel jsem spis vyssi napeti nez u toho druhyho biosu MSI 4830 co tam jeste je, ale napeti si taky muzes porovnat se svym biosem pres rivatuner, jinak kodovy oznaceni 4830 je RV770LE. Jak rikas, zbylé SP muzou byt odemceny jinym zpusobem, osobne si myslim, ze to nepujde.
houmer56
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od houmer56 »

Mrknul jsem na ten BIOS a je identický s tím z mé karty. Vyšší napětí, označení RV770PRO a stejné PCB by mohly znamenat, že je to vlastně fyzicky stejná karta jako MSI HD4850 jen se změněným BIOSem. Teď si ještě troufnout ho tam naflashovat... Teoreticky by mohlo stačit vzít BIOS z MSI HD4850, změnit takty a device ID na to moje a mohlo by to klapnout. Nebo mi něco uniká?
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Teoreticky by tam asi mohl jit i ten bios z 4850, ale spis bych se snazil tam dostat ten o kterym sem ti napsal, jestli jsem dobre pochopil, ze tvuj bios ma mensi napeti. Jestli do toho pujdes, tak dej vedet jak to dopadlo, mam totiz taky 4830 a nasel jsem si taky bios ze zvysenym napetim nez je standartni, jenze nema stejny cislo verze biosu jako jsem nasel fotky s biosem s 800sp. Taky je mozny, ze ty biosy jsou modnuty a zvyseny napeti maji jen z duvodu lepsiho taktovani.
houmer56
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od houmer56 »

Tak tomu BIOSu z HD4850 se tam nechce. atiwinflash při flashi vyplivne "subdeviceID mismatch" i když v RBE upravím deviceID karty. Na -f flash z dosu se mi nechce, protože pokud nějaké ID nesouhlasí nemůže to dělat po flashi dobrotu :( Ten bios co jsi postoval je identický s tím co mám v kartě, takže nemá smysl ho tam flashovat.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“