GeForce GTX 2xx chlazení
Moderátor: morke
- Varimathras
- Začátečník

-
Re: GeForce GTX 2xx chlazení
Accelero Xtreme GTX280 mě taky pěkně nasr... teploty jádra super, ale VRM s tím původním velkým chladičem po 4 minutách Furmarku šly přes 120 st., tak jsem to típnul. Dal jsem tam malý modrý pasivky primecooler, nahoru na ten velkej plech jsem ještě položil 80mm větráček a teploty nejdou přes 110, i když i to je příšerný. Naštěstí ve hrách jsou do 90, což se dá snést. Kámoš má thermalright HR 03 GTX a je vysmátej. VRM s malýma pasivkama do 80 st. a jádro taky uchladí pod 60 v zátěži u přetočené GTX 260.
- Jakoli
- Nováček

-
Jj. Poslechl jsem recenzi,jak je ten ventoš super a koupil jsem si ho ale teď bych ho nejraději recenzentovi hodil na hlavu. I když v Psku na tento problém upozorňoval,domnívám se ,že recenzent by měl hodnotit zboží po všech stránkách,i těch špatných(pokud se někde vyskytly). 
- Polocz
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Měl bych dotaz, zda by tento chladič šel namontovat na TUTO grafickou kartu od firmy Zotac? Nevím totiž, jestli je to karta už s novým PCB, nebo jedna z prvních 55nm karet na starém PCB.
- Vlastik80
- Začátečník

-
Zeptám se jako lama, předem se omlouvám, mám GTX285 od Gigabyte, teploty v klidu cca 60, v zátěži při hře Bionic Commando stoupnou na cca 85-89´C, což mi nepřijde zrovna málo, je to normální? Mám to řešit přídavným chladičem? Chlazení mám řešeno cca takto:

šipky naznačují směr proudu vzduchu, snad jsem se nespletl hlavně u GPU... Nevím co s tím, možná by to chtělo dát dopředu kde je volný slot na skříni nějaký větrák co by hnal vzduch do skříně...
Děkuji předem za tipy a opravy toho jak to mám, asi to není zrovna nejlepší řešení, nejsem na dané téma žádný profík, proto uvítám rady a pomoc.
EDIT: Ve furmark při testu zátěže stoupne teplota na 93cca a pak klesne za vysokých otáček větráčku ( tuším kolem 90% ) na cca 89-90´C, ale to je furmark, překvapuje mne že podobných teplot dosahuje i ve hře...

šipky naznačují směr proudu vzduchu, snad jsem se nespletl hlavně u GPU... Nevím co s tím, možná by to chtělo dát dopředu kde je volný slot na skříni nějaký větrák co by hnal vzduch do skříně...
Děkuji předem za tipy a opravy toho jak to mám, asi to není zrovna nejlepší řešení, nejsem na dané téma žádný profík, proto uvítám rady a pomoc.
EDIT: Ve furmark při testu zátěže stoupne teplota na 93cca a pak klesne za vysokých otáček větráčku ( tuším kolem 90% ) na cca 89-90´C, ale to je furmark, překvapuje mne že podobných teplot dosahuje i ve hře...
- Mirek E.
- Začátečník

-
Rozhodně bych vyndal tu 120mm v bočnici a dal ji dopředu jako nasávací. Díru v bočnici bych potom zacpal, protože to narušuje flow.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- Vlastik80
- Začátečník

-
Zatím jsem to udělal tak že jsem předek slotů co jsem měl volné opět zaslepil, dal vpředu do bedny dolů místo LCD větrák 80mm, který žene vzduch do bedny, přičemž jsem testoval vypnutí větráku 120mm na bočnici a výsledky jsou teplotně podobné, ale bez běžícího 120mm větráku teplota ve furmarku skáče mezi 91-92´C a větrák GPU se točí na 71% přičemž se zapnutým 120mm na bočnici je teplota stabilní 91´C a větrák GPU se točí na 67%... Myslím že nejlepší by bylo kdyby byl další větrák nějak v bedně tak aby foukal na spodní stranu tištěného spoje GPU a tím jí chladil, ovšem mám v bedně dosti nedostatku místa což demonstrují i následující snímky:
Větrák z bočnice zapnutý:

Větrák z bočnice vypnutý:

Osazení bedny:

Bočnice se 120mm větrákem: (do horního nechci nic dávat, foukalo by přímo na chladič cpu a to je mi k ničemu)

Takže teď mám předek řešený takto: (dole je uvnitř větrák 80mm)

Podle mne by ideální pro snížení teplot byl větrák nějak takto umístěný: (naznačen i proud vzduchu)

Teploty v klidu jsou teď 44-45´C což je skvělé, protože bez předního větráku byla karta v klidu kolem 60´C... Ale lehce to holt hučí...
EDIT: Tak v Bionic Commando teplota stoupne cca na 83-85´C, při tasku do OS klesá rychle díky proudu vzduchu dolů....
Větrák z bočnice zapnutý:

Větrák z bočnice vypnutý:

Osazení bedny:

Bočnice se 120mm větrákem: (do horního nechci nic dávat, foukalo by přímo na chladič cpu a to je mi k ničemu)

Takže teď mám předek řešený takto: (dole je uvnitř větrák 80mm)

Podle mne by ideální pro snížení teplot byl větrák nějak takto umístěný: (naznačen i proud vzduchu)

Teploty v klidu jsou teď 44-45´C což je skvělé, protože bez předního větráku byla karta v klidu kolem 60´C... Ale lehce to holt hučí...
EDIT: Tak v Bionic Commando teplota stoupne cca na 83-85´C, při tasku do OS klesá rychle díky proudu vzduchu dolů....
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle me by bylo idealni, kdyby sis tam udelal poradek v usporadani kabelaze, mas tam pekny bordel 
To derovani vepredu by chtelo cele vyrezat, uz jenom tam se ztraci pulka nasavaci efektivity vetraku .
To derovani vepredu by chtelo cele vyrezat, uz jenom tam se ztraci pulka nasavaci efektivity vetraku .
- Mirek E.
- Začátečník

-
Já bych tu case celou zahodil a koupil něco lepšího co má už připravené pozice pro 120mm větráky a ne nějaké 80mm zmetky...
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
- Vlastik80
- Začátečník

-
Bordel tam je, to je fakt, ty kabely jsou hrozné, asi udělám menší pořádek (raději větší) a s tím děrováním je to také pravda, dal bych nejraději ten 120mm větrák dopředu místo záslepek slotů aby nasával vzduch do bedny horem, spodní možná také nechám aby tam byla větší cirkulace vzduchu, zadní větráky (zdroj + 80mm pod ním) to snad zvládne vyfoukat ven, boční děrování bych asi zaslepil pro lepší proud vzduchu bez úniků.... Radikální snížení teploty GPU sice nečekám, ale mohlo by to pomoci. Objednal jsem toto a nevím ale zda by to teploty GPU radikálně vyřešilo, resp. nevím zda to jde na GTX285 a jaká jsou rizika? (chladí dobře napájecí regulátory???)
PS: Změna case by nebyl problém, když mi něco doporučíte budu rád abych zase nekoupil nějakou pitomost nepraktickou, děkuji - nejlépe bych vzal něco z nabídky ALZA
PS: Změna case by nebyl problém, když mi něco doporučíte budu rád abych zase nekoupil nějakou pitomost nepraktickou, děkuji - nejlépe bych vzal něco z nabídky ALZA
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vzal bych bud Coolermaster HAF 922 nebo pokud chces bigtower tak HAF 932.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A co se tyce toho chladice na GTX285 tak se podivej tady na recenzi
http://hardwarebistro.com/index.php?opt ... EME-GTX280
Nemel by tam byt problem, akorat nevim jestli rozlozeni soucastek na tvoji karte u napajecich obvodu bude stejne.
http://hardwarebistro.com/index.php?opt ... EME-GTX280
Nemel by tam byt problem, akorat nevim jestli rozlozeni soucastek na tvoji karte u napajecich obvodu bude stejne.
- Vlastik80
- Začátečník

-
No ta skříň vypadá dobře, jen nevím zda by mi to vše zdroj utáhl.... 
PS: A k tomu chladiči pro GPU - největší problém je právě to zda vůbec půjde na GXT285 co mám, ta je podle mě normálka standard jen nálepka Gigabyte.... Ale chtělo by to zjistit zda už na tuto GPU někdo onen chladič dal a zda sedí a jde...
PPS: Problém je vlastně jen v GPU která má teď v klidu cca 56´C a v zátěži 85´C cca, jinak mne nic netrápí, CPU v klidu 36´C a v zátěži cca 50´C, to je myslím v pohodě, ale ta GPU prostě na referenční moc nechladí a nevím zda jakákoli kombinace větráků změní teplotu radikálně....
EDIT: Aktuálně vyřešeno takto:

Uvidím jaké budou teploty při hraní Bionic Commando, ale zázrak nečekám.
EDIT: Aktuálně jak to mám dle toho obrázku jsou teploty při hraní Bionic Commando (měřeno na pozadí před GPUz) max 83´C, po přepnutí do OS klesnou na cca 79 a dále klesají.... Má smysl tedy osadit GPU lepším chladičem, nebo řešit skříň či to už je více "v normálu" ?
ED2: Tak stejně jak kde, někde to žhaví pořád GPU do 87´C... Chlazení je jistě teď lepší, ale problém vysoké teploty GPU samozřejmě nevyřešen. Asi to vyřeší jen jiné chlazení na GPU
PS: A k tomu chladiči pro GPU - největší problém je právě to zda vůbec půjde na GXT285 co mám, ta je podle mě normálka standard jen nálepka Gigabyte.... Ale chtělo by to zjistit zda už na tuto GPU někdo onen chladič dal a zda sedí a jde...
PPS: Problém je vlastně jen v GPU která má teď v klidu cca 56´C a v zátěži 85´C cca, jinak mne nic netrápí, CPU v klidu 36´C a v zátěži cca 50´C, to je myslím v pohodě, ale ta GPU prostě na referenční moc nechladí a nevím zda jakákoli kombinace větráků změní teplotu radikálně....
EDIT: Aktuálně vyřešeno takto:

Uvidím jaké budou teploty při hraní Bionic Commando, ale zázrak nečekám.
EDIT: Aktuálně jak to mám dle toho obrázku jsou teploty při hraní Bionic Commando (měřeno na pozadí před GPUz) max 83´C, po přepnutí do OS klesnou na cca 79 a dále klesají.... Má smysl tedy osadit GPU lepším chladičem, nebo řešit skříň či to už je více "v normálu" ?
ED2: Tak stejně jak kde, někde to žhaví pořád GPU do 87´C... Chlazení je jistě teď lepší, ale problém vysoké teploty GPU samozřejmě nevyřešen. Asi to vyřeší jen jiné chlazení na GPU
- Mrtvola
- Začátečník

Tak Tebou udávané teploty jsou v normálu a pokud chceš měnit chlazení jen kvůli teplotáma ne hluk, tak bych se na to vykašlal. Zdroj máš v pohodě. 620W CM Quad a GTX285 utáhne úplně v klidu. Mě tahá 500W Liberty Quad a GTX260 a moc se nezapotil.
Kvalitní skříň se vyplatí, jak kvůli větrání (nepotí se jen grafika), tak kvůli manipulaci s vnitřnostmi atd. Zaleží na Tobě zda jsi ochoten investovat.
Kvalitní skříň se vyplatí, jak kvůli větrání (nepotí se jen grafika), tak kvůli manipulaci s vnitřnostmi atd. Zaleží na Tobě zda jsi ochoten investovat.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku
), Seasonic X560W
- Vlastik80
- Začátečník

-
Zkusím tedy boční větrák odejmout a zaslepit dírky v bočnici abych udělal jen čistý průtok vzduchu z čelního větráku přes kartu a ven pak zdrojem, kartou a pomocným větrákem co je vzadu...
Při průchodu vzduchu z předního větráku skříní se zaslepenou bočnicí (bez větráku) a výstupem vzduchu ze skříně přes GPU, zdroj a pomocný větrák jsou teploty ve Furmarku 90´C, otáčky větráčku GPU ukazují 81%.
Při větráku z bočnice co také přivádí vzduch do case společně s čelním jsou teploty ve furmarku 91´C a rychlost větráčku gpu je cca 72%.
Při otevřené skříni a zapnutém čelním větráku:

(FurMark stability test 800x600 16x FSAA)
Při průchodu vzduchu z předního větráku skříní se zaslepenou bočnicí (bez větráku) a výstupem vzduchu ze skříně přes GPU, zdroj a pomocný větrák jsou teploty ve Furmarku 90´C, otáčky větráčku GPU ukazují 81%.
Při větráku z bočnice co také přivádí vzduch do case společně s čelním jsou teploty ve furmarku 91´C a rychlost větráčku gpu je cca 72%.
Při otevřené skříni a zapnutém čelním větráku:

(FurMark stability test 800x600 16x FSAA)
Naposledy upravil(a) Vlastik80 dne úte 28. črc 2009, 14:53, celkem upraveno 1 x.
- Shit
- Odborník PCT

Vlastik80 píše:Zkusím tedy boční větrák odejmout a zaslepit dírky v bočnici abych udělal jen čistý průtok vzduchu z čelního větráku přes kartu a ven pak zdrojem, kartou a pomocným větrákem co je vzadu...
V této malé kisně zázraky nečekej... Nejvíc by asi pomohlo 2x140mm na bočnici a foukat to na grafiku a nahoře vzadu co největší odtah (vejde se tam 2x120mm?)
Nejlepším řešením stejně bude ten HAF932.
- Vlastik80
- Začátečník

-
- Vlastik80
- Začátečník

-
Asi koupím TENTO case. Snad se něco změní k lepšímu. 
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No zmeni se urcite k lepsimu, aspon co se tyce te kabelaze, ta bude veskera schovana, dale nahore z boku a zepredu 23cm vetraky, 14cm vzadu na odfuk, grafika ti bude chrochtat blahem.
- Vlastik80
- Začátečník

-
- brzda23
- Začátečník

-
Asus gtx260 a AC extreme GTX280
Zdravím.
Koupil sem GK, konkrétně tuhle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Koupil sem též chlazení, konkrétně tohle
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1
Píšou, že by to mělo pasovat na moji GTX260. První zádrhel je v napájení ventilátorů.Na kartě je 3-pin, od ventilatorů na chladiči je 4-pin. Dále pak rozmístění jednotlivých chlazených prvků, je rozmístěno jinak, než popisuje vyrobce v popisu instalace chladiče. Su z toho celkem rozhořčen, chladič za litr, a mužu s ním chladit tak akorat desku stolu na kterým je teď položenej. Kde je prosimvás chyba? Ten typ grafiky kterej mám, je nejakej atyp?
děkuji za poznatky.
Koupil sem GK, konkrétně tuhle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Koupil sem též chlazení, konkrétně tohle
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1
Píšou, že by to mělo pasovat na moji GTX260. První zádrhel je v napájení ventilátorů.Na kartě je 3-pin, od ventilatorů na chladiči je 4-pin. Dále pak rozmístění jednotlivých chlazených prvků, je rozmístěno jinak, než popisuje vyrobce v popisu instalace chladiče. Su z toho celkem rozhořčen, chladič za litr, a mužu s ním chladit tak akorat desku stolu na kterým je teď položenej. Kde je prosimvás chyba? Ten typ grafiky kterej mám, je nejakej atyp?
děkuji za poznatky.
Core i5-2400, ASUS P8P67 LE stepping B3, Kingston HyperX XMP Genesis 4GB (kit 2x 2GB) CL7 1333MHz, MSI N460 Hawk 1GB, Enermax 500W 80+