chci se zeptat zkušených uživatelů, jestli by mi mohli poradit se zlepšením mé aktuální sestavy, která je následující:
- Procesor Intel Core duo 2 E6700, základní deska MSI P6N Sli-Platinum, nF650i SLI, Paměť: DDR II 800+ 2x1024 MB + 2x512 MB, grafická karta Gigabite Nvidia 8800 GT 512 MB a zdroj ATX 560W CHIEFTEC, dále mechanika DVD-RW, zvuková karta Audigy 2 ZS, 2x HDD (v IDE).
Můj tip je následující:
Jako grafickou kartu bych dal ASUS VGA nVIDIA ENGTX295/2DI/1792 nebo GIGABYTE VGA nVIDIA 285GTX OVERCLOCKING 2GB, ale spíše bych chtěl GTX295, ale bojím se, aby ji utáhl můj zdroj. Tak si laicky myslím, že kdybych zrušil má dva hdd v IDE a nahradil je jedním Samsungem 1TB SATA II RPM, tak bych mohl trochu výkonu uspořit pro tuto jistě nenasytnou grafiku
Procesor: Z důvodu, že má základní deska zvládne max. Intel Core Duo E8600, tak bych zde spíše volil E8500, který je o dost levnější a výkonově není zas tak horší, než E8600.
Dále netuším, jestli mi operační paměť 3 GB bude stačit nebo koupit místo ní A-DATA DIM DDR3 6GB Gaming Edition nebo Kingston DIMM DDR3 4 GB HyperX.
Myslíte, že jsem zvolil dobře a že by mi to zdroj utáhl? Moc děkuji všem za případnou chuť odpovědět a za názor. Cenově by to mělo být tak do 16000 bez DPH, což by zde uvedené komponenty dohromady měli dát.
//Krteq - přesun do správné podsekce