Nvidia GTX 295 nebo Nvidia GTX 285?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Nvidia GTX 295 nebo Nvidia GTX 285?

Příspěvek od MaximusCZECH »

Dobrý den,
chci se zeptat zkušených uživatelů, jestli by mi mohli poradit se zlepšením mé aktuální sestavy, která je následující:
- Procesor Intel Core duo 2 E6700, základní deska MSI P6N Sli­-Platinum, nF650i SLI, Paměť: DDR II 800+ 2x1024 MB + 2x512 MB, grafická karta Gigabite Nvidia 8800 GT 512 MB a zdroj ATX 560W CHIEFTEC, dále mechanika DVD­-RW, zvuková karta Audigy 2 ZS, 2x HDD (v IDE).
Můj tip je následující:
Jako grafickou kartu bych dal ASUS VGA nVIDIA ENGTX295/2DI/1792 nebo GIGABYTE VGA nVIDIA 285GTX OVERCLOCKING 2GB, ale spíše bych chtěl GTX295, ale bojím se, aby ji utáhl můj zdroj. Tak si laicky myslím, že kdybych zrušil má dva hdd v IDE a nahradil je jedním Samsungem 1TB SATA II RPM, tak bych mohl trochu výkonu uspořit pro tuto jistě nenasytnou grafiku :-)
Procesor: Z důvodu, že má základní deska zvládne max. Intel Core Duo E8600, tak bych zde spíše volil E8500, který je o dost levnější a výkonově není zas tak horší, než E8600.
Dále netuším, jestli mi operační paměť 3 GB bude stačit nebo koupit místo ní A-DATA DIM DDR3 6GB Gaming Edition nebo Kingston DIMM DDR3 4 GB HyperX.
Myslíte, že jsem zvolil dobře a že by mi to zdroj utáhl? Moc děkuji všem za případnou chuť odpovědět a za názor. Cenově by to mělo být tak do 16000 bez DPH, což by zde uvedené komponenty dohromady měli dát.

//Krteq - přesun do správné podsekce
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nvidia GTX 295 nebo Nvidia GTX 285?

Příspěvek od beardie »

1. E6700 ma 2.66GHz, E8500 ma 3.16GHz, tolko si aj dotaktujes
2. disk ma spotrebu max. 20W, jeden hore dole, nicomu nepomozes ak ho vymenis
3. 2GB na GTX285 pridaju asi 1% vykonu
4. do tvojej dosky nedas DDR3 pamate
5. na dvojjadre pod/okolo 3GHz by bola GTX295 zbytocne brzdena
6. zdroj by to utiahnut mal
7. za 16k by si vedel vymenit pol zostavy

=> vymenit grafiku za GTX285 1G a zvysok odlozit do buducnosti
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Děkuji za radu!
Můžu se zeptat, jakou z grafických karet GTX 285 doporučujete? Kdybych investoval jen do té grafické karty a zkusil přetaktovat ten procesor, tak by se měl výkon rapidně zvýšit, že? O kolik mysíte, že je rozumné ten procesor taktnout? Nechci jít přes limit, takže by mi vyhovovalo takové taktnutí, které by procesor v klidu utáhl a moc se nezahříval. Samozřejmě bych musel koupit i nový kvalitní chladič. Díky tomu, že bych dál neinvestoval, tak bych si mohl dovolit klidně tu nejlepší GTX 285. Myslíte, že má dneska smysl investovat do paměti, když mám momentálně 3 GB operační paměti? Tak do půl roku plánuji investici do Win 7.
Děkuji za rady a mějte se!
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

- nejaka OC edicia by bola vhodna, ale napr ASUS aj GB ma takty zvysene len o 20-30MHz, to sa velmi neoplati, ked tak BFG, ta ma uz aj nad 50MHz (link)
- pretaktovat kolko pojde s kvalitnym chladicom Noctua/Scythe/..., 3.5GHz by mohol dat
- ak budes pouzivat 32bit Win7, tak viac ako 3GB realne nebudes moct vyuzit
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Se vsim co napsal beardie naprosto souhlasim az na ten zdroj....kdyby to byl treba Corsair, tak by to s odretyma usama utah....u Chieftecu silne pochybuju a priprav se, ze s urcitosti pude ven i zdroj pokud se nakonec rozhodnes pro 295 GTX.

Znamy ma Chieftec 620W, k tomu 295GTX a c2d na 4,3 Ghz... jde mu to ale imho na hrane.

Pokud vemes 285GTX a E8500 tak na 4Ghz natahnout to pude bez problemu s lepsim chladicem a mas vystarano. Ja mel E8500 jeste v stare revizi a s Noctua chladicem sem ho bez problemu provozoval na 4Ghz. Ted sou uz jen nove revize a tam de na 4Ghz temer kazdy procik.

Co se tyce OC edici u 285GTX, tak bych vzal ty 702 Mhz a ty dela jak se nepletu Zotac tzv. AMP! edice, pak EVGA delala FTW dokonce na 720Mhz, ale ta se uz myslim neprodava.... je jenom SSC na 702 Mhz no a jeste me napada Inno3D.... ta dela taky myslim 702 OC edici.
Tu od Asusu bych nebral sem mirne s nima sklaman. Dyz je popotahnu na 700 tak mi sekne Crysis Warhead, na 720 uz i Vantage..... na factory 670 Mhz dou ale samozrejme bez problemu.
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Moc děkuji za odpovědi. Vypadá to, že půjdu do grafiky GTX 285 a možná i do toho procesoru E8500. Přetaktovávat neumím, tak nevím, jestli bych něco nepokazil. Hraji hry na 22" monitoru, takže nemusím hnát hry do extremního rozlišení a snad tato sestava bude nějakou dobu aktuální. Ještě jednou děkuji, ulehčili jste mi výběr z nepřeberného množství komponetů.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

sel bych do GTX275 na GTX285 ztraci malo a stoji nepomerne mene (od 5000. s DPH)
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Jak pise stratos, GTX285 jsou vyhozene penize, lepsi je vzit GTX275 a pretaktovat, pak bude na tom vykonove stejne jako GTX285 +- par procent max rozdil.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“