Pomoc s chlazením

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Pomoc s chlazením

Příspěvek od PcBuh »

Ahoj , mam tuhle sestavu a problém s chlazením , CPU na základních taktech má vždy kolem 40-45C v klidu , při zátěži má 60C až 75C

Aktuální fotka + popis
Obrázek

Napadají mě tyto věci :

Málo pasty na CPU
V biosu nastavené napájení CPU na Auto
Nedoléhající chladič jak má
A pak moje představa o teplotách z předchozího CPU ( Q6600 )

Díky za pomoc
MasterKing
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s chlazením

Příspěvek od MasterKing »

Podle mně je to naprosto v pořádku jedině zkus vyměnit pastu nic jiného. Ještě pžihoď 80mm FAN
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Četl jsem, že tento chladič má malý přítlak na cpu a proto se předělává backplate. Určitě o tom najdeš více informací, zkus hledat.

V celé skříni vyřízni perforace před a za ventilátory, aby byl průtok vzduchu co největší a nic mu v tom nebránilo. Tyto perforace jsou a la Eurocase. Potom všude osaď co největší ventilátory, v tvém případě to jsou asi jen 80mm. Pokud by jsi se pustil do větších úprav, stálo by za to zkusit dozadu napsasovat třeba dvě 92mm nebo jednu 120mm. Samozřejmě by jsi musel ozpůsobit i uchycovací otvory.

Pokus se zachovat přirozené airflow. V předu nasává a vzadu vyfukuje. Případné díry v bočnici zaslep.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Také jsem to četl a tak zvažuji udělat tohle , pod sponu dám podložky ( zřejmě gumové 2 3mm ) a tak by to mohlo lépe tlačit chladič na CPU , bylo by to nějak takto

Obrázek

Jinak mřížky co jsou na bedně od výrobce jsem už vyřezal , až na jednu u které je to celkem na nic když je tam ten 120x120 na výfuk ven

Obrázek

jinak mně pěkně štve že bedna nemá místo dvou 80 jednu 120 , bylo by to lepší :(

jinak mam to jak píšeš , zepředu nasává a vzadu vyfukuje a boky jsou bez děr :)
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

V té bedně tedy vyřízni i tu druhou mřížku na outtake a osaď do ní také 80mm ventilátor. Nejlepší by bylo, koupit i nějaké kvalitnější ventilátory, např. Nexus. Mají lepší průtok a jsou tišší. Cena také není moc vysoká.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Obrázek

Takhle to tam mam a řekl bych že další větrák by už v tomto místě byl na nic , zapomněl jsem napsal že na té fotce je to otočené jak to mam já ( zdroj je nahoře a větráky dole ) tak už jich tam je dost , alespoň podle mého.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“