-!- ATi CrossFire - problémy a jejich řešení -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Mr.Yodaaaa
- Nováček

-
Re: -!- ATi CrossFire - problémy a jejich řešení -!-
Děkuji za odpověd. Jen jeste jeden dotaz... Nebude při té synchronizaci dvou ruzně taktovaných jader docházet k těm nechvalně známym grafickým problémům u CF v podobě microstutteringu a podobně?
- Krteq
- Čestný člen

-
- no-X
- Středně pokročilý

Mr.Yodaaaa: MS není záležitostí odlišně taktovaných jader - bylo by příjemné, kdyby se týkal pouze těch. Ale ve skutečnosti ovlivňuje všechny X2/CF/SLI konfigurace využívající AFR. Nedá se předpovědět, jestli s ním budeš mít problémy - záleží na konkrétní hardwarové konfiguraci a konkrétních programech. Zkusíš-uvidíš 

Občas se trefím… ale na tlačítko "edit" u cizích postů to bohužel nemáKrteq píše:Nj, máš pravdu
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- ktt0jirka
- Nováček

-
zdravim vsechny, mel bych malej dotaz....jde zapojit do crossfire ATI x1900xt a ATI HD 4850 ?
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Sairait
- Nováček

-
Netusite nekdo, kde se v Cechach daji sehnat crossfire kabliky delsi nez standartnich 7cm ?
Poridil jsem si mobo ASUS P6T6 se tremi PCIE16x sloty (pozice 1,3 a 5). Podle manualu lze ATI Crossfire zapojit nad sloty 1+3, 1+5 i 3+5. Vcelku logicky bych mezi kartami nechal co nejvic mista, aby lepe odvetravaly. Nicmene kabliky od boardu i od grafaren jsou proste kratke a na preklenuti dvou prazdnych pozic (mezi sloty 1 a 5) nestaci.
Zjistil jsem, ze delsi (10-12cm) Crossfire bridge vyrabi jak ASUS, tak MSI, ale nebyl jsem schopen najit obchod, kde by byly k dostani. Varianta eBay me moc nelaka.
Budu vdecny za jakykoliv tip.
Diky,
/Sairait
Poridil jsem si mobo ASUS P6T6 se tremi PCIE16x sloty (pozice 1,3 a 5). Podle manualu lze ATI Crossfire zapojit nad sloty 1+3, 1+5 i 3+5. Vcelku logicky bych mezi kartami nechal co nejvic mista, aby lepe odvetravaly. Nicmene kabliky od boardu i od grafaren jsou proste kratke a na preklenuti dvou prazdnych pozic (mezi sloty 1 a 5) nestaci.
Zjistil jsem, ze delsi (10-12cm) Crossfire bridge vyrabi jak ASUS, tak MSI, ale nebyl jsem schopen najit obchod, kde by byly k dostani. Varianta eBay me moc nelaka.
Budu vdecny za jakykoliv tip.
Diky,
/Sairait
- gigabite
- Nováček

-
tento tyden jsem si koupil druhou ATI 4850 512MB. ta novejsi ma jinej bios, takty 650/1000 oproti puvodni ktera ma 625/993. Catalysty 9.9. Prvne jsem ji zkousel na win 7, ale pak jsem zjistil ze jeste neni podpora pro CF, tak sem nainstaloval winy s jednou grafikou, restart, pak zapojil druhou, spojil mustkama, v poho se vsechno ve winech naslo, v catalystech jsem CF zapl a stale se to po vykonove strance tvari jako ze nefunguje. Zkousel jsem v World in Conflict - vykon s jednou grafikou s vyplym CF je stejny jak s zaplym CF
nevi nekdo co s tim?? kde delam chybu?
nevi nekdo co s tim?? kde delam chybu?
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Jaky mas procesor? Podle mne mas neco slabeho, coz bude jadro problemu.
Prave tu testuji HD 4870 X2 a GTX 295 pro recenzi HD 5870 a testy delam na procesoru Core i7 920 @ 3,6 GHz, kde oba MultiGPU systemy jedou vyborne. Driv jsem si ale hral s MultiGPU na procesoru Core 2 Quad 3 GHz, kde jsem mel se SLI/CF problemy. Proste ten procesor je na to moc slaby.
Prave tu testuji HD 4870 X2 a GTX 295 pro recenzi HD 5870 a testy delam na procesoru Core i7 920 @ 3,6 GHz, kde oba MultiGPU systemy jedou vyborne. Driv jsem si ale hral s MultiGPU na procesoru Core 2 Quad 3 GHz, kde jsem mel se SLI/CF problemy. Proste ten procesor je na to moc slaby.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- xeq
- Začátečník

-
Ja uz si nepamatam kde som cital ten test, ale vyslo tam ze pre SLI/CF konci obmedzovanie procesorom az za 3,8ghz, ideal 4ghz. Testovalo sa to s I7, skusim to najst nekedy.
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
- gigabite
- Nováček

-
mam AMD X3 720 3,4GHz
u me se ale crossfire vubec neprojevuje..sem projizdel ruzna fora a vetsinou maji lidi i jen dvoujadro a rozdil ve vykonu jde poznat..u me je vykon totozny v obou variantach:(
u me se ale crossfire vubec neprojevuje..sem projizdel ruzna fora a vetsinou maji lidi i jen dvoujadro a rozdil ve vykonu jde poznat..u me je vykon totozny v obou variantach:(
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
a mas CF vubec zaply? co ti treba hlasi GPU-Z?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- lazar
- Nováček

-
Neni World in Conflict procesorove zavisly? Pro overeni funkcnosti CF jsou lepsi volby, napriklad Call of Juarez DX10 Benchmark. Tam CF skaluje prikladne (samozrejme to nechce trapit nizka rozliseni).
- gigabite
- Nováček

-
bohuzel sem zrovna po reinstallu systemu tak trapim jen to co mi zustalo na hdd a jde spustit
rozliseni mam 1920*1080
zatim to neresim, nainstalil sem z5 win 7 a cekam na nove ovladace kde by to melo byt pod nema v pohode, tak uvidim
rozliseni mam 1920*1080
zatim to neresim, nainstalil sem z5 win 7 a cekam na nove ovladace kde by to melo byt pod nema v pohode, tak uvidim
- Nimbus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se konečně dostal k tomu si pohrát se dvěma 5870 a narazil jsem na problém...Vytížení obou gpu je vždy okolo 55% a výsledné score v 3Dmarcích odpovídá +- jedné kartě...nebo hůře
Zapojení jednoho,či dvou crossfire můstků nic neřeší...
3DMARK Vantage extreme test 6400 bodů,nic moc
Může mi někdo poradit,co s tím?
Zapojení jednoho,či dvou crossfire můstků nic neřeší...
3DMARK Vantage extreme test 6400 bodů,nic moc
Může mi někdo poradit,co s tím?
PC: Nejnadupanější stroj ze všech nadupaných strojů!
NTB: -//-
Mobil: -//-
- xeq
- Začátečník

-
Tak ako prvu vec sa spytam, mas v catalyste zapnute crossfire ?
Ak ano tak aku verziu ovladacov mas.
Ak ano tak aku verziu ovladacov mas.
- Nimbus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Crossfire mám zapnutý a ovladače byly 9.10....Nahodil jsem 9.11 beta a žádná změna...Obě karty fungují,ale velmi mizerně...
PC: Nejnadupanější stroj ze všech nadupaných strojů!
- xeq
- Začátečník

-
No crossfire ti nefunguje to by si nemal vykon aky mas, niekde musi byt problem. Napada ma este napriklad to ci si mal obidve karty namontovane a prepojene este pred instalaciou ovladacov?Nimbus píše:Crossfire mám zapnutý a ovladače byly 9.10....Nahodil jsem 9.11 beta a žádná změna...Obě karty fungují,ale velmi mizerně...
Niekde som cital, ze moze byt problem s crossfire ak sa karty prepoja az po nainstalovani ovladacov. Sam s tym skusenost nemam ale tak lepsie jak nic.
- Ondra62
- Nováček

-
Ahoj kluci,tak jsem tu zase...
Mám problém s CF dvou ASUS 3850 X2,karty namontovány,můstek propojen,CF v catalystech zapnut,všude se zobrazujou 4 karty ale žádný velký zlepšení se nekoná
.
Rozdíl v 3DMarku 06 je nějakých 300b (12200 na jedné kartě oproti 12500 na dvouch...) a v 3DMarku Vantage je to nějakých cca. 1000b (7000b u jedný oproti 8000b u dvouch...).
Catalysty jsem zkoušel 9.2 a 9.12
Záleží hodně na procesoru?Mám jen dvoujádro AMD 7750BE a 2gb RAM,ale podle grafu ani jedno nejede při tom 3DMarku na 100%,tak tam by být problém neměl.
Je to normální?Jsem z toho docela znechucenej,žere to jako kráva,topí to jako kráva a výkon nikde...Předtím jsem měl 2x X1600XT a při CF byl nárůst výkonu přes 70% oproti jedné kartě a znát to bylo v každém testu,v každé hře.Člověk by řekl že za těch pár let by se CrossFire měl ještě trošku pohnout dopředu k lepšímu,bohužel se to zatím moc nezdá
.
Nevíte nědo kde dělám chybu?Pokud by to mělo být takto správně tak tu druhou kartu radši prodám,protože tohle nemá žádnej význam.
Mám problém s CF dvou ASUS 3850 X2,karty namontovány,můstek propojen,CF v catalystech zapnut,všude se zobrazujou 4 karty ale žádný velký zlepšení se nekoná
Rozdíl v 3DMarku 06 je nějakých 300b (12200 na jedné kartě oproti 12500 na dvouch...) a v 3DMarku Vantage je to nějakých cca. 1000b (7000b u jedný oproti 8000b u dvouch...).
Catalysty jsem zkoušel 9.2 a 9.12
Záleží hodně na procesoru?Mám jen dvoujádro AMD 7750BE a 2gb RAM,ale podle grafu ani jedno nejede při tom 3DMarku na 100%,tak tam by být problém neměl.
Je to normální?Jsem z toho docela znechucenej,žere to jako kráva,topí to jako kráva a výkon nikde...Předtím jsem měl 2x X1600XT a při CF byl nárůst výkonu přes 70% oproti jedné kartě a znát to bylo v každém testu,v každé hře.Člověk by řekl že za těch pár let by se CrossFire měl ještě trošku pohnout dopředu k lepšímu,bohužel se to zatím moc nezdá
Nevíte nědo kde dělám chybu?Pokud by to mělo být takto správně tak tu druhou kartu radši prodám,protože tohle nemá žádnej význam.
AMD Athlon 7750 Black Edition - 2,7@3,2GHz = ASUS M3A32MVP Deluxe/Wifi - 790FX = Kingston 2x1GB PC6400 CL4 Dual Channel = 2x ASUS HD3850x2 1GB CrossFire = CollerMaster 750w = Cooler Master Hyper 212 = HPw2408h
- Mayhem(cz)
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ondra62 :Tvá sestava je pro dvě 3850x2 naprosto nedostatečná a budeš mít více problémů než užitku.Doporučuji prodat.
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
- Ondra62
- Nováček

-
Co to znamená nedostatečná?Chce to čtyřjádro?Deska je slušná (s tímto socketem jedna z nejlepších) a dokoupit RAMky je to nejmenší,neudělal jsem to jen protože jsem zatím nikdy neměl potřebu mít jich víc...
Je to tedy na tom procesoru?
Je to tedy na tom procesoru?
AMD Athlon 7750 Black Edition - 2,7@3,2GHz = ASUS M3A32MVP Deluxe/Wifi - 790FX = Kingston 2x1GB PC6400 CL4 Dual Channel = 2x ASUS HD3850x2 1GB CrossFire = CollerMaster 750w = Cooler Master Hyper 212 = HPw2408h