Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC
Moderátor: Loki5567
- zombux
- Odborník PCT

Re: Windows 7; Windows Seven-vše okolo nového připravovaného OS
já bych zkusil odpovědět jinak - pokud a) máš dost paměti (4GB a více), b) nepotřebuješ provozovat 16bit aplikace (což je dneska extrémní rarita) a c) nepoužíváš žádnou aplikaci která pod x64 nechce běžet (obvykle nějaké low level a exotické věci) tak není důvod nejít do 64bit.
co se týče toho notebooku, tam si nejsem moc jistej, na tom notebooku by asi 64bit bylo zbytečné
co se týče toho notebooku, tam si nejsem moc jistej, na tom notebooku by asi 64bit bylo zbytečné
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Stano K.
- Středně pokročilý

Prečo je zbytočné 64bit Os na notebook?
- zombux
- Odborník PCT

64bit systém má o něco větší režii než 32bit, počítám že u notebooku je prioritou co nejvíc ušetřit...sTano11 píše:Prečo je zbytočné 64bit Os na notebook?
- bonavox
- Začátečník

-
Nevíte kolik místa vyžaduje 64bit varianta? Bude 16GB oddíl stačit?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na Intel Atoma je 64bit absolutní zbytečnost.sTano11 píše:Prečo je zbytočné 64bit Os na notebook?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- Stano K.
- Středně pokročilý

To som nejak nezaregistroval že sa jedná o procesor Atom.
- Lokomotiva
- Začátečník

Ve W7 32-bit mám jen složku Windows 10,5 GB velkou.bonavox píše:Nevíte kolik místa vyžaduje 64bit varianta? Bude 16GB oddíl stačit?
Mám sice ve W7 i virtuální XP-čka, ale 16 GB bude asi stačit stěží na instalaci, ne už na provoz.
Zkusila bych 20 GB pro začátek.
Ve Správci disků si můžeš velikost oddílu později zvětšit.
Naposledy upravil(a) Lokomotiva dne pát 31. črc 2009, 11:05, celkem upraveno 1 x.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mluvil o ASUSu 1000HE který má, jestli se nepletu, 1.66GHz Atoma. 
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- Lokomotiva
- Začátečník

Pokud používám noťas nebo PC doma s běžnými 32-bitovými aplikacemi, jsou možné dva přístupy k 64-bitovému OS:zombux píše:64bit systém má o něco větší režii než 32bit, počítám že u notebooku je prioritou co nejvíc ušetřit...
1) "Víc bitů, víc Adidas", tj. aniž mi to něco přinese výkonově, použiji 64-bit.
2) Pokud mě k tomu situace netlačí, zůstávám u 32-bitového OS.
Každý se může rozhodnout sám, ne?
- zombux
- Odborník PCT

64bit systém je stejně drahý jako 32bit, a dovoluje využít 4GB paměti a více - což se rozhodně může hodit. takže bych to neviděl nutně jako "adidas"...
- Lokomotiva
- Začátečník

Nevím, kdo doma spouští databázové a nebo jiné na paměť náročné aplikace, aby potřeboval 4 a více GB paměti.
Faktem zůstává, že použití 64-bitového OS a 32-bitových apliakcí s sebou nese určitou ztrátu výkonu tím, že aplikace běží Windows over Windows. Není to velká ztráta, ale je.
64-bitový OS umožní adresovat a použít i 4 a více GB operační paměti, ale sám jí také víc spolyká - zejména proto, že v paměti musí běžet i 32-bitové jádro a že pointery - používané většinou programů jsou o jeden byte delší (musí, aby bylo možné použít dodatečné registry 64-bitových procesorů) a tím zaberou víc místa v cache a i jejím obrazu v paměti.
Výkonově je to prostě lehké minus.
To ovšem nevadí, protože obvyklý postup je tento:
Koupím nové PC - má, ve srovnání s původním PC, výkonnější procesor, sběrnice, disky atd. a nainstaluji 64-bit OS.
Každému pak s čistým svědomím mohu říct, že je to teda fofr a 64-bit tvrdí muziku.
Jen nesmím udělat to, co stejně nikdo nedělá - nesmím nainstalovat 32-bit a znovu otestovat výkon.
Zjistila bych totiž, že je to fofr ještě větší...
Faktem zůstává, že použití 64-bitového OS a 32-bitových apliakcí s sebou nese určitou ztrátu výkonu tím, že aplikace běží Windows over Windows. Není to velká ztráta, ale je.
64-bitový OS umožní adresovat a použít i 4 a více GB operační paměti, ale sám jí také víc spolyká - zejména proto, že v paměti musí běžet i 32-bitové jádro a že pointery - používané většinou programů jsou o jeden byte delší (musí, aby bylo možné použít dodatečné registry 64-bitových procesorů) a tím zaberou víc místa v cache a i jejím obrazu v paměti.
Výkonově je to prostě lehké minus.
To ovšem nevadí, protože obvyklý postup je tento:
Koupím nové PC - má, ve srovnání s původním PC, výkonnější procesor, sběrnice, disky atd. a nainstaluji 64-bit OS.
Každému pak s čistým svědomím mohu říct, že je to teda fofr a 64-bit tvrdí muziku.
Jen nesmím udělat to, co stejně nikdo nedělá - nesmím nainstalovat 32-bit a znovu otestovat výkon.
Zjistila bych totiž, že je to fofr ještě větší...
- bonavox
- Začátečník

-
Na jednom stolním PC mám Win7 7100 RC 32bit na 16 GB oddílu a je to bez problémů. Je teda pravda, že PC neslouží na "běžné" využití, čili na něm nejsou nainstalovány Office a pod. a nic se neukládá do Dokumentů a podobně. Nicméně i kdyby, tak se to myslím dá ošetřit změnou nastavení složek, aby se to všechno směřovalo na jiný oddíl/disk.Lokomotiva píše:... ale 16 GB bude asi stačit stěží na instalaci, ne už na provoz.
32 bit verze neprotestovala proti instalaci do 16 GB oddílu, proto mě zajímalo jak to má 64 bit verze.
Hm, já si to tak taky trochu říkám. Kamarád mě tu přesvědčuje, že pokud mám 64 bit CPU, tak už nemá smysl uvažovat o 32 bit OS. 16 bit aplikace stejně žádné nepoužívám. Trochu mě ale odrazuje ta "o něco větší režii než 32bit", čili na notebook mi selský rozum říká se držet stále u 32 bit? Na ten stolní asi zkusím dát 64 bit ...Lokomotiva píše:1) "Víc bitů, víc Adidas", tj. aniž mi to něco přinese výkonově, použiji 64-bit.
Aha, tak je to mezi tím pěkně shrnuto v předcházejícím příspěvku ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- Lokomotiva
- Začátečník

Mně se podařila instalace W7 32-bit i na 15GB oddíl, ale na 64-bit bych použila aspoň 20 GB.
Protože ráda přetaktovávám, používám W7 64-bit na samostatném disku jen při testování stability přetaktovaného PC.
Obrovsky to šetří čas - po 5 minutách se v 64-bitovém W7 objevují chyby, zatímco ve 32-bitovém W7 až po cca 2 hodinách testování.
Já si myslím, že máš určitě zkusit oba, i 32-bit i 64-bit.
Ale v každé mašině, ne že použiješ v méně výkonné 32-bit a ve výkonnější 64-bit.
Tím bys nedostal srovnatelné výsledky.
Ať se rozhodneš podle vlastního testování.
Teď je na to ideální doba - oba OS jsou k mání zdarma a na docela dlouhou dobu.
Protože ráda přetaktovávám, používám W7 64-bit na samostatném disku jen při testování stability přetaktovaného PC.
Obrovsky to šetří čas - po 5 minutách se v 64-bitovém W7 objevují chyby, zatímco ve 32-bitovém W7 až po cca 2 hodinách testování.
Já si myslím, že máš určitě zkusit oba, i 32-bit i 64-bit.
Ale v každé mašině, ne že použiješ v méně výkonné 32-bit a ve výkonnější 64-bit.
Tím bys nedostal srovnatelné výsledky.
Ať se rozhodneš podle vlastního testování.
Teď je na to ideální doba - oba OS jsou k mání zdarma a na docela dlouhou dobu.
- Battlefield
- Začátečník

-
Jak vidím tak nejrozumnější řešení bude dát na notebook (asus 1000HE) 32bit a na desktop zkusit 64bit, poněvadž mám 4GB, a nebo možná i na desktop dám normál 32bit, co myslíte?
Jako u toho netbooku je to jasný: 32bit, ale furt nevím jak u toho desktopu....?
Jako u toho netbooku je to jasný: 32bit, ale furt nevím jak u toho desktopu....?
the PC: CPU:Intel i5 4670k OCed at 4,1Ghz//MB: Gigabyte Z87-HD3// CPU cooler: Gelid Tranquillo 2. rev//GPU: GTX 560 OCed// RAM:Kingston 4GB DDR3 // HDD: Samsung 840 EVO 250GB + Samsung HD103SI 1TB + WDC Caviar Green 2TB // ZDROJ: Corsair HX620// CASE:Fractal Design Define R2 black// LCD: Benq G2400WD fullHD// Windows 7 64B
- zombux
- Odborník PCT

na desktop úplně klidně 64bit.
- bonavox
- Začátečník

-
Taky bych to tak viděl ...
- Wilik
- Administrátor

Samozrejme, uz jen proto, ze vsechny Z a N verze jsou jen 32bitoveOndraSter píše:Na Intel Atoma je 64bit absolutní zbytečnost.
Kazdopadne nettopy obvykle nemivaji vic nez 4GB pameti - v kombinaci se slabymi procaky je myslim 32bit varianta to prave. Na notebook bych uvazoval stejne (jak uvadel Zombux), kdy ma pod 4GB RAM = 32bit.
- Zub
- Začátečník

-
nevíte, kde jsou herní zařízení? V ovládacích panelech jsem je nenašel..
Abych si na tento systém také rejpnul mam nějaký první build, netušim zda už to bude ošetřené ale to, že se mě systém stále na něco ptá sem si zvykl, ostatně UAC lze vypnout, ale například nepochopim, proč když chci instalovat ovladače, tak mi je po jejich odstranění a následném restartu systém opětovně narve zpátky!
A druha věc je taková, že kdyz jsem nedávno chtěl vytvořit zástupce Program files a omylem jsem dal delete, začlo se ihned mazat a to pekelnou rychlostí.. žádný potvrzovací výběr ANO nebo NE, prostě hned se mi smázla pulka Program Files.. Stejně jako když se dá vypnout - také bez dalších otázek.
Abych si na tento systém také rejpnul mam nějaký první build, netušim zda už to bude ošetřené ale to, že se mě systém stále na něco ptá sem si zvykl, ostatně UAC lze vypnout, ale například nepochopim, proč když chci instalovat ovladače, tak mi je po jejich odstranění a následném restartu systém opětovně narve zpátky!
A druha věc je taková, že kdyz jsem nedávno chtěl vytvořit zástupce Program files a omylem jsem dal delete, začlo se ihned mazat a to pekelnou rychlostí.. žádný potvrzovací výběr ANO nebo NE, prostě hned se mi smázla pulka Program Files.. Stejně jako když se dá vypnout - také bez dalších otázek.
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Control panel > Hardware and Sound > Devices and Printers > Game Controllers
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- zombux
- Odborník PCT

vypnul jsi UAC, tak co čekášZub píše:A druha věc je taková, že kdyz jsem nedávno chtěl vytvořit zástupce Program files a omylem jsem dal delete, začlo se ihned mazat a to pekelnou rychlostí.. žádný potvrzovací výběr ANO nebo NE, prostě hned se mi smázla pulka Program Files..