DOPORUČTE 22" LCD
Moderátor: maXXmilian
- myom
- Středně pokročilý

Re: DOPORUČTE 22" LCD
jaky byste doporucili 22" lcd s rozlisenim 1920x1080 s cenou kolem 4-5k (cim mene, tim lepe, ale at to alespon za neco stoji). za pivota bych byl rad, ale da se ozelet.
dival jsem se na Samsung SM 2233SN, ale LG ma u svych lcd moc pekne parametry za nizke ceny. tak me zajimaji modely, na ktere bych se mel podle vasich zkusenosti zamerit. dik.
dival jsem se na Samsung SM 2233SN, ale LG ma u svych lcd moc pekne parametry za nizke ceny. tak me zajimaji modely, na ktere bych se mel podle vasich zkusenosti zamerit. dik.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Maxtor
- Začátečník

-
Nove rady Samsungu jsou opet perfektni.. za malo penez vyborny monitory.. vcera dosel na jednu instalaci SM2333 s DVB-T tunerem a byl jsem doslova nadsen.. uhly lepsi, nez u starisch kusu, celkove me velmi prekvapil..
- jnovakan
- Začátečník

-
S klidnym svedomim muzu doporucit tento Samsung (byt je to 23tka)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62373
rozsahla recenze: http://www.extrahardware.cz/samsung-syn ... 8-x-1152-1
Mam ho na stole, to rozliseni je na jakoukoliv praci ve windows uzasny, nebzuci, nepiska (to by byl u me duvod k vraceni), barvy pekne, odezvy bez problemu (ani ve hrach/filmech jsem nenarazil na zadne duchy), jas: maximalni staci i na hry v jasnem prostredi, minimalni - jde slusne stahnout i pro praci v seru, pozorovaci uhly az na spodni (se kterym to neni moc slavne asi u zadneho TN, ale pokud na to nechcete koukat zdalky jako na TV tak nevadi) jsou v praxi omezeny spise svetelnymi podminkami (napr odlesk okna /monitor je vsak matny/) nez cim jinym.
...a mimo jine taky zere nejakych 40W.
EDIT: ze vstupu mu chybi akorat HDMI, podpera vypada docela bytelne a ma samozrejme i ten pivot (pozor, toto se tyka odkazovaneho 2343bw, pro asi o 1000 levnejsi 2343nw tohle neplati, ma akorat vga a pivot nema)
EDIT2: ted jsem si vsimnul, ze toto forum maji byt pouze 22", uz jsem post zkopiroval ke 24 (asi se jim ten monitor blizi vic), takze pokud bude mit nekdo z moderatoru pocit, ze sem nepatri tak klidne mazte.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62373
rozsahla recenze: http://www.extrahardware.cz/samsung-syn ... 8-x-1152-1
Mam ho na stole, to rozliseni je na jakoukoliv praci ve windows uzasny, nebzuci, nepiska (to by byl u me duvod k vraceni), barvy pekne, odezvy bez problemu (ani ve hrach/filmech jsem nenarazil na zadne duchy), jas: maximalni staci i na hry v jasnem prostredi, minimalni - jde slusne stahnout i pro praci v seru, pozorovaci uhly az na spodni (se kterym to neni moc slavne asi u zadneho TN, ale pokud na to nechcete koukat zdalky jako na TV tak nevadi) jsou v praxi omezeny spise svetelnymi podminkami (napr odlesk okna /monitor je vsak matny/) nez cim jinym.
...a mimo jine taky zere nejakych 40W.
EDIT: ze vstupu mu chybi akorat HDMI, podpera vypada docela bytelne a ma samozrejme i ten pivot (pozor, toto se tyka odkazovaneho 2343bw, pro asi o 1000 levnejsi 2343nw tohle neplati, ma akorat vga a pivot nema)
EDIT2: ted jsem si vsimnul, ze toto forum maji byt pouze 22", uz jsem post zkopiroval ke 24 (asi se jim ten monitor blizi vic), takze pokud bude mit nekdo z moderatoru pocit, ze sem nepatri tak klidne mazte.
Naposledy upravil(a) jnovakan dne čtv 30. črc 2009, 13:47, celkem upraveno 3 x.
- myom
- Středně pokročilý

ja mam se samsungy taky vyborne zkusenosti, sam mam od neho lcd telku sestkove rady, takze jsem se po nich dival primarne, ale prekvapily me ty LG. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CQ4C tenhle ma za ty prachy velice zajimave parametry.
\\ten 23" samsung ma uz pro me velke rozliseni... nevyuziju.
\\ten 23" samsung ma uz pro me velke rozliseni... nevyuziju.
- jnovakan
- Začátečník

-
no, zalezi nac to chces. Diky tomu o trochu vetsimu rozliseni das vedle sebe treba 2 naprosto plnohodnotne webove stranky atd, ale to je samo na tobe.
Jinak jsem nekde na forech dostkrat cetl, ze Samsung a LG maj prakticky stejne panely od stejnych vyrobcu, ale neber to jako zarucene pravdive info, jak rikam, videl jsem na forech.
A ktem parametrum - asi ti je jasny, ze to dost zalezi na zpusobu mereni a ochcavkach jako treba dynamicky kontrast, takze bych dal spis an recenze a doporuceni. Kazdopadne co jsem ja prochazel ruzne recenze atd. pred koupi monitoru, tak LG mel taky vesmes kladne. Z levnejsich monitoru bych jeste mozna koukal po Benq (zas dle recenzi, sam zkusenost nemam
Jinak jsem nekde na forech dostkrat cetl, ze Samsung a LG maj prakticky stejne panely od stejnych vyrobcu, ale neber to jako zarucene pravdive info, jak rikam, videl jsem na forech.
A ktem parametrum - asi ti je jasny, ze to dost zalezi na zpusobu mereni a ochcavkach jako treba dynamicky kontrast, takze bych dal spis an recenze a doporuceni. Kazdopadne co jsem ja prochazel ruzne recenze atd. pred koupi monitoru, tak LG mel taky vesmes kladne. Z levnejsich monitoru bych jeste mozna koukal po Benq (zas dle recenzi, sam zkusenost nemam
- myom
- Středně pokročilý

ono samsung a LG maji spolecou tovarnu na panely. proto se to rika.
- zombux
- Odborník PCT

přesněji řečeno, je jen několik výrobců panelů a výrobci monitorů jejich služeb různě využívají, takže podstatný není výrobce monitoru ale výrobce panelu v konkrétním modelu monitoru.myom píše:ono samsung a LG maji spolecou tovarnu na panely. proto se to rika.
co se týče LG a Samsungu, tak Samsung je největší výrobce displejů, a LG Display (joint venture LG Electronics a Philipsu) je hned v závěsu a dohromady vyrábějí skoro polovinu všech displejů, teprve s odstupem následují další jako třeba Sharp, Chi Mei, AU Optronics a další.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- myom
- Středně pokročilý

tak jsem se dozvedel prave, ze ty samsungy a lg muzu mit za 2k se zarukou, takze za tu cenu... 
- Ache
- Pokročilý

Ono je to tak, že LG i samsung si vyrábí svoje vlastní panely (Samsung a LG.Philips), ale pak se do vnitř (hlavně do těch nějlevnějších modelů) nestydí nacpat i panely jiných výrobců jako AUO, CPL, a v nejhorším CMO (poznáte podle namodralého podání šedé barvy i při nastavení 6500K, a oproti třeba originálu se samsung panelem s horšíma barvama). Já osobně jsem kdysi LCDčko kvůli CMO panelu vracel (LG 226WTQ), protože to byl fakt hnus, ten samý panel jsem viděl s originál LG.philips panelem, a ten byl barvama úplně jinde.myom píše:ono samsung a LG maji spolecou tovarnu na panely. proto se to rika.
Prostě tyhle levný TNka vyrábějí s toho co maj zrovna při ruce, zákazníkům je to stejně ve většině případů jedno, co by za ty prachy nechtěli.
EDIT: podle mě u těhle levných TNek je úplně jedno co kupuješ za značku, protože uvnitř defakto bdue stejný panel a ve většině případů i elektronika (Genesis, M-star), jen s jiným designem OSD
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Alphi
- Nováček

-
Bez DVI? No, jsou to tvoje oči, ale za mne rozhodné NE. Ani za 2k.myom píše:http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CQ4C tenhle ma za ty prachy velice zajimave parametry.
- myom
- Středně pokročilý

Alphi: wops, tak toho jsem si nevsimnul. takove veci clovek bere jako samozrejmost. diky za upozorneni.
jinak asi pujdu do samsungu, preci jenom jejich servis nema chybu a to se pocita.
\\tak koukam, ze ani ty samsungy nemaji DVI, natoz HDMI.
\\moje priority se presouvaji tedy na tento LG http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CMOH
jinak asi pujdu do samsungu, preci jenom jejich servis nema chybu a to se pocita.
\\tak koukam, ze ani ty samsungy nemaji DVI, natoz HDMI.
\\moje priority se presouvaji tedy na tento LG http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CMOH
- DiaJee
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Chci se zeptat jestli je ten monitor dobrej za tu cenu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66477 ?
- myom
- Středně pokročilý

proc ma alfacomp v popiscich, ze ten monitor nema DVI a CZC, ze ma?
- Alphi
- Nováček

-
myom: teď máš na mysli kterej? Nemyslíš W2243S-PF vs W2243T-PF? Pak by to sedělo, T se od S liší právě přítomností DVI.
- DiaJee
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
asi tak jak píše Alphi je v tom rozdíl
- maXXmilian
- Moderátor

Papirove i designove za ty penize vypada velmi dobre. Otazka je, jestli parametry skutecne odpovidaji i v praxi, velmi by me zajimaly - pokud by jsi si ho poridil - nejake reference. Vypada to ze tenhle lowend bude dost zadany, abych pak mohl poskytovat informace dal.DiaJee píše:Chci se zeptat jestli je ten monitor dobrej za tu cenu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66477 ?
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- Jája
- Středně pokročilý

S full HD rozlišením bych se spíš poohlídl po 23" W2343T http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B2OFOO1
za cca stejnou cenu bonus úhlopříčky 1,5" navíc a 2ms odezva
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- zombux
- Odborník PCT

a není rovnou lepší 2343BW?Jája píše:S full HD rozlišením bych se spíš poohlídl po 23" W2343T http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B2OFOO1
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Jája
- Středně pokročilý

Tak to už je vyšší cenová. Podle mě 2343BW není pro každého, já bych tak malý bod nemohl, ikdyž ty 21,5" fullHD monitory o kterejch se tu píše ho mají taky tak velký. Rozlišení není zrovna standartní a poměrně vysoké takže pro hráče to moc není, ale na práci a ostatní věci kdo má rád malé písmo proč ne. Jinak já mám LG2252TQ 1680x1050 a sem s ním spokojenej (vrámci toho že je to TN) hlavně kvůli odezvě.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- jnovakan
- Začátečník

-
Jája: ten Samsung sice je o necelych 1500 drazsi, ale v dalsim s Tebou nesouhlasim, predpokladam, ze zkusenost s tim monitorem nemas. Velikost bodu je (od oka) podobna jako byvala na 17 monitorech na 1152x864 nebo co se to tam davalo za rozliseni.
Jinak tech 2048x1152, bych rekl, je pouze nezvykle, ne nestandardni. Snad jakakoliv hra, ktera umi 16:9 bude podporovat i toto rozliseni.
A ze pisou odezva 2ms, to bych tolik neresil. Samo to zalezi na tom, jak to meri, navic obcas muze mit monitor bude mit super odezvy az na jeden konkretni odstin, ktery z neznameho duvodu dela duchy. Kazdopadne ten Samsung s odezvami problem nema (hry, filmy)
EDIT: a pokud jde o hry (obavy, ze je neutahne grafika na nativni rozliseni), tak stejne moc velky rozdil mezi 2048x a 1920x nebude. Kdo ma potrebu hrat na plne detaily noveh ry na stare grafice si stejne koupi 1680x1050.
Jinak tech 2048x1152, bych rekl, je pouze nezvykle, ne nestandardni. Snad jakakoliv hra, ktera umi 16:9 bude podporovat i toto rozliseni.
A ze pisou odezva 2ms, to bych tolik neresil. Samo to zalezi na tom, jak to meri, navic obcas muze mit monitor bude mit super odezvy az na jeden konkretni odstin, ktery z neznameho duvodu dela duchy. Kazdopadne ten Samsung s odezvami problem nema (hry, filmy)
EDIT: a pokud jde o hry (obavy, ze je neutahne grafika na nativni rozliseni), tak stejne moc velky rozdil mezi 2048x a 1920x nebude. Kdo ma potrebu hrat na plne detaily noveh ry na stare grafice si stejne koupi 1680x1050.