Ahoj, chtěl bych se zeptat vás zkušenějších, mám svůj 1. notebook, Compal KHLB2 u nás známý též jako HAL3000 Black Edition 2, který má v mnou vybrané konfiguraci vynikající poměr cena/výkon. Má LED podsvícený lesklý display, který má mizerné pozorovací úhly, tedy jak jsem pochopil průměrné. Co by mě ale zajímalo je, jestli je normální že když ho mám ve středně osvětlené místnosti (denní světlo, ale zatažené žaluzie) a s podsvícením na 100%, že když si ho nastavím pěkně "na střed", z normální vzdálenosti pro notebook, když zobrazuje "nic" (start windows, nebo jen černá barva na fullscreen) tak je směrem dolů viditělně zesvětlený pruh (vlivem úhlů) a v horních rozích zase lehce invertovaný, což se na černé projevuje taky jako zesvětlení. Myslel jsem že je to normální, ale pak jsem se podíval na notebookcheck.net na recenze my-SN 6 (postavený na KHLB2), a na těch jejich obrázcích pro porovnání displeje když je displej kolmo na fotoaparát (ve tmě) nic takového vidět není, respektive oni na něm mají spuštěný obrázek pro test obrazovky, ale ten je jen 4:3, tedy po stranách jsou klasicky černé pruhy. Jenže na těch pruzích není vidět žádná známka zesvětlení směrem dolú a v horních rozích o kterém jsem psal. Vlastně na žádné fotce jakéhokolik notebooku s displayem kolmo na obrazovku není na displeji patrné žádné takové zesvětlení směrem dolů. Na tomhle videu je krásně vidět co myslím, je to starší MacBook v čase 0:28 .http://www.youtube.com/watch?v=zCV3_Tz6 ... re=related To je prakticky totožné s tím co vidím já. Jenže proč to na fotkách na notebookcheck není vidět? Konkrétní foto zde: http://www.notebookcheck.net/Review-myS ... 342.0.html
Mimochodem pokud by měl někdo zájem mohu napsat zkušenosti s tímto notebookem, protože co se HW týče, lepší poměr cena/výkon dnes neseženete.
Pozorovací úhly LCD (Compal KHLB2)
Moderátor: Don
- B.Gen.Jack.O.Neill
- Začátečník
-
- maseer2
- Nováček
-
Re: Pozorovací úhly LCD (Compal KHLB2)
prosil bych o sepsani zkusenosti, zvazuji jeho koupi pres notebookzone.cz ... bojim se predevsim toho displeje (udajne spatny kontrast + spatne pozorovaci uhly.. pisou to i na noteboocheck..)
- Wuuduu
- Středně pokročilý
na type podsvietenia nezalezia pozorovacie uhly.
Mas tam TN panel, tak nemozes cakat ine vysledky - to je vlastnost TN panelov - ci tam mas trubice, alebo LED podsvietenie, vysledky su rovnake, meni sa maximalne rovnomernost podsvietenia.
To, ze nieco nie je vidiet na fotkach by som neriesil... Photoshop dokaze vsetko.
Mas tam TN panel, tak nemozes cakat ine vysledky - to je vlastnost TN panelov - ci tam mas trubice, alebo LED podsvietenie, vysledky su rovnake, meni sa maximalne rovnomernost podsvietenia.
To, ze nieco nie je vidiet na fotkach by som neriesil... Photoshop dokaze vsetko.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- B.Gen.Jack.O.Neill
- Začátečník
-
No, to úplně fakt není. Respektive úhly souhlasím, ty maj NTB šptná snad všechny, ale tdy vadí nízký kontrast, díky kterému je to v noci vidět opravdu hodně. Protože když vlivem natočení se zdvojnásobí černá z 1.5 nebo 0.5 tak je to dost znát, jestli má černá 3 nebo 1... Ani není potřeba photoshop a vypadá to o moc líp.