Qosmio F50-108 a interni SATA konektor
Moderátor: Don
- Martinsix
- Začátečník
-
Qosmio F50-108 a interni SATA konektor
Zdravim
mam tento notebook uz nejakou dobu, a zatim jsem plne spokojen. Vyresil jsem par problemu se zvukem, ale ted mam jiny problem.
V intel matrix storage manager se nachazi polozka
Port 0 : Toshiba harddisk 320GB
Port 1 : nepouzito
Port 5 : nepouzito
Port 4 : DVD-rw mechanika
Port 0 a 1 jsou interni SATA konektory. Nekde jsem cetl, ze v miste kde je pevny disk se nachazi dostatek mista pro druhy pevny disk. Proto jsem se rozhodl prikoupit druhy. Co jsem ale necekal, po vyjmuti pevneho orig disku, misto tam sice je, ale konektor CHYBI! Neni tam zadny druhy SATA konektor. Prostor ma po stranach misto a vybrani pro dalsi klicku s diskem (takove ty pacicky tam zajedou a pak se jen soupne dopredu do konektoru). Bouhuzel neni kam zapojit. Je tedy vubec na desce nejaky konektor? Musi se to vyvest kablikem jako u stolnich PC? Podle manageru Port 5 je externi e-SATA konektor.
Jak to tedy je? Nejsem nejaky osizeny?
(vim ze vic disku snizuje vydrz baterie. Ale tento notebook nemam na to, aby me vydrzel 2 hodiny v kuse, navic sam o sobe vydrzi prd )
mam tento notebook uz nejakou dobu, a zatim jsem plne spokojen. Vyresil jsem par problemu se zvukem, ale ted mam jiny problem.
V intel matrix storage manager se nachazi polozka
Port 0 : Toshiba harddisk 320GB
Port 1 : nepouzito
Port 5 : nepouzito
Port 4 : DVD-rw mechanika
Port 0 a 1 jsou interni SATA konektory. Nekde jsem cetl, ze v miste kde je pevny disk se nachazi dostatek mista pro druhy pevny disk. Proto jsem se rozhodl prikoupit druhy. Co jsem ale necekal, po vyjmuti pevneho orig disku, misto tam sice je, ale konektor CHYBI! Neni tam zadny druhy SATA konektor. Prostor ma po stranach misto a vybrani pro dalsi klicku s diskem (takove ty pacicky tam zajedou a pak se jen soupne dopredu do konektoru). Bouhuzel neni kam zapojit. Je tedy vubec na desce nejaky konektor? Musi se to vyvest kablikem jako u stolnich PC? Podle manageru Port 5 je externi e-SATA konektor.
Jak to tedy je? Nejsem nejaky osizeny?
(vim ze vic disku snizuje vydrz baterie. Ale tento notebook nemam na to, aby me vydrzel 2 hodiny v kuse, navic sam o sobe vydrzi prd )
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Qosmio F50-108 a interni SATA konektor
pošli foto.Ale nejspíš tvůj ntb nebude mít konektor osazený.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- Martinsix
- Začátečník
-
zitra zrovna odjizdim a ted nemam fotak po ruce. Vyblejsknu to az v pondeli, prosim pockej
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
konektor tam urcite bude, ovsem ne v podobe klasickyho SATA. k pripojeni pak budes s nejvetsi pravdepodobnosti potrebovat kabelovou redukci...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- Martinsix
- Začátečník
-
Tak jsem to nafotil drive . Jak lze videt, v boxu je vybrani pro dalsi klec s diskem, dokonce na dne, je i pruzinovy kontakt pro uzemneni. A jen jeden SATA konektor. Je tedy nekde uvnitr notebooku na desce neco? Byva to tam? (ja totiz vubec nevim a nikdy jsem se s timto nesetkal).
Edit: Ted me napada, kde se da ta dalsi klec koupit? Nemela by tam uz byt? (bez disku ovsem )
Edit: Ted me napada, kde se da ta dalsi klec koupit? Nemela by tam uz byt? (bez disku ovsem )
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zda se, ze druhej HDD nepridas - viz: http://forums.computers.toshiba-europe. ... 6&tstart=0
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
- Martinsix
- Začátečník
-
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý
kdyby jsi byl šílenec, tak se ti tam vleze 2,5" Velociraptor bez toho pasivu
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- polo
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Napajanie ti Velociraptor nezvladne...(nehovoriac , ze hlucnost a vybracie takeho disku )
'Cause life is like a game sometimes
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý
myslíš že to nezvládne necelých 8W? Ale stejně to byl jen takovej nástřel, nikdo si nedá takový monstrum do notebooku
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Martinsix
- Začátečník
-
Me napada jedine ubastlit si ten konektor sam. Nekde na desce najit signlove vodice pro tenhle port, a napajet tam konektor . Je to trochu scifi no