Problém s bootováním na PCI Sata řadič chipset nForce2 400

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
mirafelda
Nováček
Nováček

Problém s bootováním na PCI Sata řadič chipset nForce2 400

Příspěvek od mirafelda »

Zdravím,
soused mě požádal o zprovoznění jeho počítače se SATA diskem. Konfigurace:
MB JETWAY N2PAP LITE nForce 2 400(bez SATA řadiče na MB)
CPU Athlon 2200+
RAM GoodRAm 512MB 400
GPU Nvidia 5200
Nový Disk SATA WD 500GB green

A podle mého problém : Nový PCI řadič Kouwell 571S chip Sillicon 3152

Po problémech vůbec spustit instalaci na SATA disk jsem:

Flashnul BIOS desky na poslední ze stránek JETWAY A05
Flashnul BIOS řadiče na posl. ze stránek Siliconu.

Integroval jsem pomocí nLite Ovladače řadiče do XP sp3 instalaček.

V biosu nastavím 1Boot na CD, 2 HD0

Konečně spustím instalaci XP, ta najde konečně disk na řadiči(já myslím, že mám vyhráno) 8) odentruju tento disk pro instalaci, XP nakopírují soubory na DISK restartují a po poostu BSOD.

A teď prosím někdo poraďte dobrejch 5 hodin v pánu a já nemám ani systém na disku. :evil:
CPU:AMD Athlon X2 4200 2200@2600MHz , Chladič:Arctic cooling Freezer 64, MB:ASUS m2R32 MVP, GPU:ASUS 1900XTX, RAM: 4x1GB Kingston , HDD: Seagate Barracuda 160GB SATA, WD CAVIAR 640GB Black, Zdoj: Fortron 450W, Mechaniky: DVD RW LG GSA H20N
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Problém s bootováním na PCI Sata řadič chipset nForce2 400

Příspěvek od zombux »

zkusils tu instalaci ještě jednou? nezdravě často se mi stalo že jsem instaloval XP na přídavném řadiči, napoprvé to spadlo (instalátor si upravoval disk?) a podruhé už to prošlo
ignorelist: kremrole a dezoláti
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Jojo to jsm zkoušel, už asi 5krát, výsledek pořád stejnej BSOD jak vyšitá, opsal jsem kód chyby vygooglil chybu paměti, hardwaru nebo sotwaru, paměti jsem vykuchal z ženina počítače, páč já mám DDR2 a problém zůstává. Dneska jsem ten řadič vyškubl z bedny a dal ho do svého PCI slotu, přidal ovladače a XP vpohodě vidí disk a pracuje bez problémů. Už jsem trochu zoufalej. Buď je chyba na desce(PCI slot, nebo jinde) nebo dělám někde nějakou chujovinu ale já kua nevím jakou.

Přemejšlím zkusit ho naprat ženě do počítače a zkusit tu instalaci tam, ale jak něco zvojtím tak mě zabije(účtnictví atd.)

Rady?
CPU:AMD Athlon X2 4200 2200@2600MHz , Chladič:Arctic cooling Freezer 64, MB:ASUS m2R32 MVP, GPU:ASUS 1900XTX, RAM: 4x1GB Kingston , HDD: Seagate Barracuda 160GB SATA, WD CAVIAR 640GB Black, Zdoj: Fortron 450W, Mechaniky: DVD RW LG GSA H20N
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

udelej v nlite znova novou upravenou instalaci, je mozne, ze se bud spatne vypalila, nebo se neco zvrtlo pri vytvareni instalace
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

prubnu to....

díky
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Nemáš tam náhodou ještě jeden disk?

Zkus zakázat IDE řadič na desce.

Tušímže tuhle desku jsem viděl u kámoše a v BIOSu bylo něco jako "SATA and SCSI boot order", tak zkus přepnout že to bude "SCSI, IDE" nebo "SATA, IDE" či jak to tam je.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Ne nemám jen SATA disk, floppy a CD-ROM

Máš super paměť, koukám do návodu a je to přesně tak jak říkáš, SATA and SCSI boot order, problém je, že v BIOSu tenhle řádek prostě chybí. V obrázku v návodu je, ale v popisu k položkám taky není. Tohle je asi vůbec nejočesanjší verze této desky.

Procházím ještě BIOS a koukám na záložku Onboard IDE Function, tady by se daly IDE kanály zakázat, ale potřebuji CD-rom mechaniku, má smysl zkusit je oba zakázat a připojit sata DVD-RW mechaniku na PCI řadič k tomu disku? prubnu!
A zkusím ještě pozakazovat položky v této záložce.

Dá se nějak vyloučit chyba desky(soused říkal, že mu to před tím často padalo) RAM jsem výměnou vyloučil GPU by nemělo dělat problém a nic jiného momentálně připojeno není. Co se týče vyloučení chyby hardwaru chybí mi už jen deska, můžu řadič narvat do desky k ženě, ale to je jinej chipset(nejspíš INTEL), takže nevím, jestli budou podmínky stejné.

Nějaké nápady co se týče BIOSU, nebo testu hardwaru(desky)?

Předem díky za cokoliv i úplnou hovadinu, třeba mě postihla provozní slepota a nevidím úplně očividné.

Díky
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

To s tou SATA mechanikou zkus + zakázat IDE řadič kompletně

A na paměti spíš vyzkoušej memtest.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Drama pokračuje :)

zkusil jsem vyměnit řadič do jiného PCi slotu, výsledek BSOD.

Na řadič jsem připojil místo IDE mechaniky SATA, kupodivu rozjezd instalace bez problémů po restartu BSOD( V BIOSU nastaveno 1st boot SCSI)

Zakázal jsem oba IDE kanály BSOD hned po poostu

Teď jsem připojil na IDE kanál 80GB disk a pokusil se na něj nainstalovat system, instalace v pohodě, po restartu NTLDR nenalezen. Změna boot na první místo SCSI výsledek BSOD.

Něco se mě sere.

Teď připravuju znovu instalačky XP s integrovanými ovladači, tentokrát jen sp2
Stahuju memtest pro DOS

Potřeboval bych poradit jak správně nastavit Boot sekvenci v BIOSu mám 1,2,3 a boot other device na "enabled"
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Zkus to po staru z diskety a originálního cd, - občas se mi stalo, že po integraci ovladače jej sice instalace použila, ale vlastní *.sys už nenakopírovala na disk a po restartu BSoD.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Možná jsem to měl udělat jako první, ale začínám ověřovat funkčnost všech komponent. Včera jsem se už nasštval a vyhodil celej řadič i s novým diskem, BIOS load default settings, instalace na IDE disk z IDE mechaniky a světe div se kopírování souboru k instalaci OK a po restartu BSOD.

Memtest přes noc 6hodin - nula chyb

Dnes to risknu a přehodím ten řadič do ženina počítače a uvidím co bude.

Mám podezření na desku, kondenzátory u CPU jsou nahoře trochu vypouklý. neexistuje nějaký nástroj pod dosem, kterým bych ověřil funkčnost Motherboardu?

Předem díky
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“