Notebook na Autocad

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
PeterSteindl
Nováček
Nováček

Notebook na Autocad

Příspěvek od PeterSteindl »

Dobrý den, v říjnu nastupuje moje přítelkyně na VŠ, kde bude používat Autocad 2010.
Chtěl bych tedy poprosit někoho technicky zdatnějšího, zda by neporadil, jestli na tenhle program stačí obrazovka 15,4" nebo je třeba větší.
Kromě Autocadu bude notebook používat jenom na office a přehrávání filmů.
Požadavky na program jsou tyto:

Hardwarové požadavky (systémové nároky) AutoCADu 2010 (32bitová nebo 64bitová verze):

* Windows Vista (Home Premium, Ultimate, Business, Enterprise), Windows XP Pro+Home (sp2) pro 32bitové i 64bitové veze - (starší verze též Win2000/NT4/Win98/Me)
* CPU Pentium-4 nebo Athlon 2GHz nebo vyšší (pro 3D a Vista: 3GHz a výše)
* 2GB RAM, 1.5GB diskového prostoru (2GB pro 3D/Vista/64bit)
* grafika min. 1024x768 truecolor (pro 3D: 1280x1024 128MB VRAM, Direct3D workstation-class)

Přítelkyně ovšem počítá s prací ve 3D. Cenový strop by byl tak 20 000 Kč, ale čím méně, tím lépe:) Děkuju.
bonavox
Začátečník
Začátečník

Re: Notebook na Autocad

Příspěvek od bonavox »

No, AutoCAD 2010 má bohužel v základu "ribon" menu nebo jak se tomu paskvilu nadává, nicméně i po přepnutí do classic vzhledu je potřeba část plochy pro nástroje.

Osobně bych se díval po notebooku, který má rozlišení minimálně 1440x900, já nějaký čas dlouhodobě pracoval na noďasu s 1650x1080 a to už je v podstatě to samé, co mám teď v práci na monitoru. Obecně čím větší obrazovka, tím lépe.

Sám mám doma CAD i na 12" notebooku, má rozlišení 1280x1024, takže to celkem jde na nějaké rychlé dodělávky.

Možná si prolýzt web Autodesku a podívat se na seznam podporovaných grafických karet u konkrétního produktu a podle toho zúžit výběr notebooku. Jen tak narychlo vyfiltrované modely s více jak 2 GB ram a 1440x900, popř. i s rozlišením 1600x900 (možná ještě lepší). Navíc numerická klávesnice je k nezaplacení!
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Pokud jde pouze o AutoCAD tak kartu vůbec neřeš, ten běhá i na těch nejslabších integrovanejch kouscích, displej to bude chtít aspoň 15,4" a doporučuju rozlišení WSXGA+ (1680 na 1050) nebo WXGA++ (1600 na 900) a víc...

Pár tipů ode mě:

Lenovo ThinkPad SL500 - 15,4" WSXGA+
HP Compaq 6735b - 15,4" WSXGA+
HP ProBook 4710s - 17,3" WXGA++ a numerická klávesnice (vykoupená ale většíma rozměrama)...

Co se týče velikosti, je nutný si uvědomit, jestli se ten notebook bude často přenášet, pokud jo, volil bych 15,4", pokud ho bude vozit jednou tejdně na kolej a pak dom, tak klidně 17,3" model...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
PeterSteindl
Nováček
Nováček

Příspěvek od PeterSteindl »

Díky moc za rady:)
Co myslíte, byl by použitelný i tenhle?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65858
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Použitelný v klidu bude, jen pozor na jednu věc. Hmotnost 3 kg už je docela dost, ač se to nezdá. Aby tě slečna po čase neproklínala s čím se to musí vláčet. Já jeden čas tahal 3 kg HP9210 a dost jsem u toho trpěl ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Přesně tak, proto bych zvážil i nějakej ten 15,4" kousek, třeba ten Compaq má o 0,5 kg míň...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

A kdyz bude potreba numericka cast, tak se za cca 170Kc dokoupi
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47212
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“