Ahoj, zdravím všechny po kratší odmlce.
Doplnil jsem mezitím trochu sbírku a těším se až bude čas si hrát.
Zleva doprava - shora dolů:
Tele-Lantar 135/2.8 - mechanický stav nic moc, ale docela příjemně překvapil. Zatím s ním mám jen pár fotek. Byl za cenu svačiny, tak proč ne
Star-D coated 28/2.8 - je v hezkém mechanickém stavu, ale kvalita bude asi mizerná. Nevím, střelil jsem s ním dvě fotky. Opět za cenu svačiny.
SMC Takumar 55/1.8 - vydražil spolubydla na ebayi. Neměl jsem jej ještě na foťáku. Podle toho co jsem četl (a viděl porovnání), není tak ostrý jako slavný 50/1.4, ale je to slušný objektiv.
SMC Takumar 135/3,5 - tenhle kousek mi udělal radost. Podařilo se mi jej získat za 22USD. Je v bezvadném mechanickém stavu, téměř bez známek používání. Součástí je sl. clona a originální pouzdro s krytkami)
SMC Takumar 50/1.4 - velmi oblíbený kousek. Jeho popularita vystřelila ceny neskutečně nahoru (Ebay) a stále rostou. Z nějakého prapodivného důvodu jsem jej našel na buy now (ebay) - 40USD. Potřebuje vybělit, mechanicky je v pěkném stavu.
Jupiter 37A MC - Moje první 135. Bylo o ni napsáno již dost. Mech. provedení na takumary nemá ani zdaleka (můj názor, slyšel jsem ovšem opačný)
Mir 1B - Někdo jej má rád, někdo ne. Mě osobně nenadchnul ničím. Můj kus má trošku tužší ostření.
Super Takumar 28/3.5 - Novější verze - vydražil spolubydla. Ještě jsem jej nezkoušel. Součástí je clona a původní kožený obal.
Vivitar 50/1.9 - Moc jsem o něm na internetu nenašel, vlastně jsem nenašel vůbec nic. První fotky vypadají slibně. Kosmetický stav nic moc, ale mech. mu nic není. Opět byl za cenu svačiny.
Super takumar 28/3,5 - Starší verze - jedná se o totéž jako druhý takumar, ovšem toto by měla být starší verze. Je podstatně mohutnější. Těším se na porovnání obou.
Helios 44M-4 - klasika. Co dodat.
Momentálně je na cestě další 135ka (opět svačinovka).
Co mě nejvíce udivuje jsou takumary. Nechci hodnotit ani tak optickou kvalitu, jako mech. provedení. Ostření a nastavení clony je nádherně plynulé. Clona u všech objektivů chodí krásně plynule. Pokud má někdo nejaké další informace o nějakém z noname kousků, tak sem s nimi.
Zdraví
Jirka - Warhawk
odkaz