Po výměně procesoru nejde pc
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Fueled
- Začátečník

Po výměně procesoru nejde pc
Mám takový malý problém.Měnil jsem si v jednom starším pc procesor z durona 800Mhz na Athlona 1700+ Tbred a teď když zapnu pc tak se nic neděje jenom pc běží ale na monitoru se nic nezobrazuje.Když jsem to nastavil na desce na DIPech (FSB 133,Multiplier 11x,napětí 1.5V) tak taky nic.Je to deska SOLTEK SL-75MIV
Nevíte co s tím prosím.
Nevíte co s tím prosím.
- Fenris
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Po výměně procesoru nejde pc
Ahoj, ten soltek, jestli se nepletu, má čipovou sadu VIA KT133A. Sice se mi nepodařilo vygooglit support list na CPU pro tuhle desku a v zásadě vůbec nic pořádného, ale jen z téhle informace usuzuju, že ti na tom procesor s jádrem T-bread nemusí fungovat. Díval jsem se na stejné desky od Gigabyte (tady) a tam v support listu je jen jádro Palominio. Takže tě musím zklamat, ale tohle CPU tam prostě nepoběží.
Dodatek: Tak beru zpět. Ta deska by měla být KM133A a ta by měla tvůj procesor podporovat. Určitě víš, že ten procesor je funkční?
Dodatek: Tak beru zpět. Ta deska by měla být KM133A a ta by měla tvůj procesor podporovat. Určitě víš, že ten procesor je funkční?
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
i bez aktualizace BIOSu?
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Fueled
- Začátečník

Nemůže mít na to vliv třeba že tam nemám pastu??
- Surgical
- Začátečník

-
Spíš budou mít vliv všechny ty olámané rohy a hrany....
- Fueled
- Začátečník

Ten procesor funkční je. Ještě jsem si říkal jestli není divný to že na té desce jsou DIPy a zapnutí je ON=0 a vypnutí OFF=1. Tak se mi nezdá že by bylo ON nula. Přece je vždy zapnutí 1 a vypnutí 0 ne??
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A neni náhodou podporovaný až od nového BIOSu? 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64