Licence na Externím disku
- wbali
- Nováček

-
Licence na Externím disku
Čaues taťka chce mít externí disk a na něm může mít licencovaný program ekonomický systém Pohoda a přenášet ho mezi počítačem v práci a doma... je to vůbec možné?? Popřípadě kdyby se na disk nainstaloval OS jestli by to byla možnost... díky
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Re: Licence na Externím disku
Nainstalovat na externí disk a provozovat na dvou počítačích ti určitě nepůjde, aktivovaná může být jen na jednom PC. Navíc by to nebylo v souladu s jejich licenčními podmínkami.
Přenášet disk i s celým OS atd. by asi šlo, otázka je jak se s tím poperou Windows
Přenášet disk i s celým OS atd. by asi šlo, otázka je jak se s tím poperou Windows
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Stano K.
- Středně pokročilý

Treba to skúsiť môže to fungovať no nemusí. (Ak by nefungoval ako nainštalovaný skúsil by som iba prekopírovať inštalačný súbor, rozbaliť a spustiť program)
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Pohoda si po startu kontroluje licenci a pokud nesedí, tak máš pár dní a pak se zablokuje. Licence se nějak váže na PC(resp. na OS)
Ale zkusit to může, za to nic nedá
Ale zkusit to může, za to nic nedá
- wbali
- Nováček

-
hmm takže v základu by to řešil XP na přenosným což by šlo ne? Já to potřebuju vědět určitě právě přemýšlí jak to udělat aby mohl pracovat doma i vpráci a 2 licence jsou na malinkatou firmičku moc načerno to nechce takže nevím ještě se taky prý pozeptá sám někde u výrobců... takže vašem může nemusí mi moc nepomůže ale stejně díky
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

tak ať si koupí notebook.
já jsem neříkal "může, nemusí" ale že to nepůjde
já jsem neříkal "může, nemusí" ale že to nepůjde
- Stano K.
- Středně pokročilý

Inštalovať OS na externý HDD sa dá, otázka je ako si poradí systém s rôznymi HW v počítačoch, ak by sa jednalo o rovnakú platformu a veľmi podobný HW problémy by s OS nemali byť. Softvér Pohoda nepoznám takže neviem na aký HW sa viaže, ale samozrejme NTB by bol taktiež riešenie.
- wbali
- Nováček

-
Noťas byla možnost 2 ale vzhledem k tomu že tahá kabelu z práce (razítka faktury cenový nabídky katalogy) + kabelu z obece (je starosta) s podobným obsahem kabela č 3 na noťas je už fakt moc... nic řeknu mu ať se poptá nebo napíšem maila rovnou do Pohody... díky vám...
- Stano K.
- Středně pokročilý

V tomto prípade by som nevydeľ NTB ako ďalšiu príťaž ale cestu k odľahčeniu, veď faktúry, katalógy a všetky ostatné dokumenty by mohol mať v elektronickej forme.
- wbali
- Nováček

-
to je těžký když mu příjde katalog třeba z nejmenované firmy na úchytky k nočnímu stolku pochybuji že bude poskytovat svůj NTB zákazníkům samozřejmě že je tu internet flash ale ono když jde o to vybírat tak katalog jde přeci jen alespoň přiložit na přibližné místo určení..
- VasekB
- Začátečník

-
nainstauj do VirtualPC a pak prenasej jen ten VHD soubor a ten pouztej v 1. nebo 2. PC. Virtual PC je pro Win2000-XP-Vista-V7 zdarma