zdravim, nikde jsem nebyl schopen najit rozdil (aplikace ani hry) na systemu postavenem na ddr3 pametech, ktere tikaly z cela odlisnym taktem 1200/1600/2000, zcela ruznym casovanim a s odlisnou lateci. pri stejnem taktu cpu
k cemu je mi tato teoreticka hodnota propustnosti pameti a jejich frekvence? jsem schopen najit nekde prakticky rozdil(nejaka aplikace/hra), nebo mi potvrdite, ze ve vysledku proste zalezi na tom, aby vase celkova kapacita RAM nikdy nebyla prekrocena?
prece jen pri taktovani s velkym poctem RAM jsem ve vysledku stejne nucen snizit takt pameti, abych se dostal na nejakou rozumnou frekvenci CPU a na vysledku v aplikacich bude mit vliv jen kapacita RAM a frekvence CPU. Otazkou mi ale zustava, zda koupim li rovnou 12gb RAM na 1200MHz rozjedu pak svoje CPU na 3.2, nebo 3.6, nebo budu nucen pouzit kvalitnejsi RAM a jejich frekvenci snizovat? a druha otazka k cemu je mi navic x tisic MBps pri propustnosti navic s ruznymi pametmi na ruznych frekvenci a stejne kapacite pri CPU na stejnem taktu - poznam nekde prakticky rozdil? (nepotrebuju honit rekordy v propustnosti, ktere ve finale vidim jen v everestu)
Dekuji za informace
informace - propustnost, casovani, frekvence, rozdily v DDR3
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
informace - propustnost, casovani, frekvence, rozdily v DDR3
Naposledy upravil(a) raym0n dne ned 9. srp 2009, 11:31, celkem upraveno 1 x.
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- zombux
- Odborník PCT

Re: informace - propustnost, casovani, frekvence, rozdily v DDR3
nevím co je ramm, asi to bude RAM. jinak ano, podstatná je jen dostatečná kapacita, teoretická propustnost je v praxi nepostřehnutelná.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zeditovano+diky za potvrzeni.
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6