Vista - pořád se plnící HDD

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
blackRo
Nováček
Nováček

Vista - pořád se plnící HDD

Příspěvek od blackRo »

Čau. Mam takový problém, že když odinstaluju nějakou hru tak se mi na HDD neuvolní žádné misto. Jakoby se ta velikost přesunula někam jinam nebo co... nevíte co to je ?
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Vista - pořád se plnící HDD

Příspěvek od Maranov »

Tímhle si můžeš zjistit, co ti na disku zabírá místo.

http://windirstat.info/
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
blackRo
Nováček
Nováček

Příspěvek od blackRo »

No dřív mě ta hra zabírala místo v programe files a když jsem to odinstaloval vše se přesunulo někam do Windows... mrknu na ten tvuj odkaz ještě
blackRo
Nováček
Nováček

Příspěvek od blackRo »

Lidi pokaždý co odinstaluju nějaký program tak se mě místo na HDD nezmeněí ale zaolní ještě víc... teď jsem odinstaloval jeden program a mam na HDD o 1 Gb víc :X nevíte co s tim je ? nemá někdo podobné zkušenosti ?

EIDT: když jsem si stáh tu aplikaci, na kterou mě dal někdo odkaz jak zjistí co kolik zabírá tak mě to píše 33Gb ale když kliknu pravym na HDD tak tam mam že využité místo je 45Gb :X doufam že mi někdo poradí co s tim
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to budou body Obnovení systému...
ignorelist: kremrole a dezoláti
blackRo
Nováček
Nováček

Příspěvek od blackRo »

No a jde to nejak zrušit nebo smazat ? Protože člověk chce aby se mu uvolnilo místo tak něco odinstaluje ale přitom mu to ještě víc zaplní HDD...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ovládací panel Systém, tam je někde obnovení systému, tak to tam trochu promaž. nebo jde taky použít Vyčištění systému, to je trochu všeobecnější, možná bych to doporučil udělat jako první
blackRo
Nováček
Nováček

Příspěvek od blackRo »

mam win vistu a když otevřu system nic o obnovení tam neni nebo blbě hledam =/ a to jako pak můžu smazat všechno nebo jako mam strach abych to pak nějak nevymazal a nepodělal se windows
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Tak pusť to Vyčištění disku - na druhé záložce lze smazat staré body obnovení.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630

arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

zombux píše:to budou body Obnovení systému...
Ale prece body obnoveni neobnovi smazane soubory. Nebo u XP to tak neni, nebo se pletu?
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Neobnoví, ale záloha bodu obnovení nekdy zabírá opravdu hodne místa.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

arxeiss píše:Ale prece body obnoveni neobnovi smazane soubory. Nebo u XP to tak neni, nebo se pletu?
svého času jsem hodně hrál Baldur's Gate, což byla hra na několik CD. pak jsem ji odinstaloval. a ještě později jsem přes Obnovení systému vracel nějaké změny (už nevím co to bylo, spíš jsem zkoušel jak to vlastně funguje, XP byly tehdy novinka a zkoumal jsem je). no, a ono mi to obnovilo kompletní instalaci Baldur's Gate, která už na disku dávno nebyla. tolik k Obnovení systému :)
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Ale ano, programy obnovuje taky - především s oblibou zálohuje malware. :-D

balaam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balaam »

No nevím, jak hry, ale souborů jako takových se to nemůže ani dotknout. Např. pokud by v nějaké firmě byl člověk, co by měl v PC kompletní finanční dokumenty k té firmě a použil by nějaký bod obnovení, který by mu ten dokument smazal, pže by tam nebyl, to by se divil, co? To je nesmysl... Programy nevím, ale také pochybuji, že se jich to může nějak dotknout. I když jsem bod obnovy nikdy nepoužíval, jen to zabírá místo :-)).
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

dokumenty to nemaže - tedy pokud jsou korektně v Users\uživatel\atd. ale myslím že to novější soubory nemaže vůbec.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“