Napalovačka bez firmware
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- soske
- Nováček

Napalovačka bez firmware
Napalovačka bez firmware
Ahoj.
Dostala sa mi do ruk IDE napalovacka, ktora ma vymazany firmware, system ju nenajde a preto je nepouzitelna. Zaujimalo by ma, ako nahrat novy firmware a ci je to vobec mozne, ma s tym niekto skusenosti?
Vopred dakujem za vase rady...
Ahoj.
Dostala sa mi do ruk IDE napalovacka, ktora ma vymazany firmware, system ju nenajde a preto je nepouzitelna. Zaujimalo by ma, ako nahrat novy firmware a ci je to vobec mozne, ma s tym niekto skusenosti?
Vopred dakujem za vase rady...
- KunNy
- Začátečník

-
Re: Napalovačka bez firmware
Ano - půjde to např přes DOS, ale musíš nám napsat značku a nejlépe i přesný typ mechaniky. Já nedávno flashoval LG mechaniku.
// A v biosu mechanika vidět jde?
// A v biosu mechanika vidět jde?
HTPC:Core i5 3570K @ 4.5Ghz (1.30V) + ASUS V GENE + 8 GB OCZ Platinum 1866Mhz + MSI Geforce GTX 580 + Samsung F3 1TB + DVD-RW + Chieftec CFT-560A12C + 3R System HT-1100 + watercooling (Cawedog ZOUY + TOKRA + fullcover GPU, 360mm rad, Eheim HPPS + Innovatek AGB)
- soske
- Nováček

LITE-ON LH-20A1H
Nie ani v biose nie je vidiet...
Mechanika je inak v poriadku a je asi rok stara, bezproblemova, napalovala na vsetky media bezchybne, az do chvile ked sa do nej daval najnovsi firmware, vypadol prud a pri opetovnom nahodeni uz bola pre PC neviditelna...
Nie ani v biose nie je vidiet...
Mechanika je inak v poriadku a je asi rok stara, bezproblemova, napalovala na vsetky media bezchybne, az do chvile ked sa do nej daval najnovsi firmware, vypadol prud a pri opetovnom nahodeni uz bola pre PC neviditelna...
- KunNy
- Začátečník

-
Pokud není vidět ani v biosu, tak IMHO půjde naflashovat jen na programátoru - a s nějvětší pravděpodobností ani čip firmwaru není v patici, takže asi smolik.
Můžeš vyzkoušet EEPROM Utility for PLDS/LiteOn/Sony/BenQ CD & DVD Writers
http://club.cdfreaks.com/f44/eeprom-uti ... w-112103/"
a ještě Flash Utility for LiteOn Based Optical Drives
http://club.cdfreaks.com/f44/flash-util ... -a-190420/
Ale podle mě na 99% neuspěješ.
Můžeš vyzkoušet EEPROM Utility for PLDS/LiteOn/Sony/BenQ CD & DVD Writers
http://club.cdfreaks.com/f44/eeprom-uti ... w-112103/"
a ještě Flash Utility for LiteOn Based Optical Drives
http://club.cdfreaks.com/f44/flash-util ... -a-190420/
Ale podle mě na 99% neuspěješ.
HTPC:Core i5 3570K @ 4.5Ghz (1.30V) + ASUS V GENE + 8 GB OCZ Platinum 1866Mhz + MSI Geforce GTX 580 + Samsung F3 1TB + DVD-RW + Chieftec CFT-560A12C + 3R System HT-1100 + watercooling (Cawedog ZOUY + TOKRA + fullcover GPU, 360mm rad, Eheim HPPS + Innovatek AGB)
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Dej pak info, jaký byl výsledek...dík.
- Mastodont
- Černá karta

-
Pokud ji nevidi bios, tak ji nemuze videt ani software.
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
JJ, to je sice pravda, ale 1-2% šance tam jsou...
Rozhodně byh to zkusil-elektronika mě nikdy nepřestane překvapovat (-nedávno jsem měnil mechaniku v LG rekordéru a benq mechaniku to sežralo bez problému a LG 4166b která měla i stejný tišťák a čipy to nevzalo...)
Rozhodně byh to zkusil-elektronika mě nikdy nepřestane překvapovat (-nedávno jsem měnil mechaniku v LG rekordéru a benq mechaniku to sežralo bez problému a LG 4166b která měla i stejný tišťák a čipy to nevzalo...)
- zombux
- Odborník PCT

v nejhorším holt koupíš za 10€ novou...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Mastodont
- Černá karta

-
Ale zase víš jak, KKD.