Kvalita čínských baterií do foto?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Kvalita čínských baterií do foto?

Příspěvek od Raoul Duke »

Máte někdo zkušenosti s kvalitou čínských baterií ?

Je mi jasný že nebudou nic extra, ale zase ta fajn cena, třeba tady prodává dvě za $16.99.
Jen další blázen, v bláznivém království.
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Re: Kvalita čínských baterií do foto?

Příspěvek od HentaiRush »

Proč by nemuseli bejt dobrý? V číně jsou i kvalitní firmy..

Koukni aj sem, velikej výběr všehomožnýho s dopravou zadarmo (pošlou ti zadara klidně i věc v hodnotě 0.20$) :)

www.dealextreme.com
Wannabe dickface... :]
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Smith tahal nějaký baterky za pár šupů, takže na zkušenosti se ptejte jeho.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Já jsem měl jen dvě - jednu do Panasonicu, druhou do Sigmy. Ta v Panasonicu byla bezproblému, ta do Sigmy přestala po necelém roce fungovat - vůbec ji nezadetekuje ani nabíječka, zřejmě odešel nějaký spoj vevnitř...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Jo, Smith koupil 2ks čínských BP-511A (Canon xxD/5D) ... zatím fungují dobře, kolik vydrží fotek ve srovnání s originální Canon zatím nevím, mám je jako záložní.

Pak mám ještě jednu kopii BP-511A, ale kupovanou u nás ... tu používám už přes rok v gripu společně s originální a ta je naprosto ok.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Tak jsem jednu obědnal a jsem docela zvědavaj, jako záložní snad bude ok.
Jen další blázen, v bláznivém království.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Tak menší srovnání se Canon EOS 40D s gripem...
originál Canon + kopie kupovaná v ČR (za tuším 500-700 Kč?) ... 3 742 fotek
Čínské kopie za $15 ... 2 772 fotek

První kombinaci (original + kopie z ČR) jsem nabíjel začátkem června a od té doby používal až do konce minulého týdne.
Čínské kopie jsem nabíjel před 14ti dny a používal poslední týden.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

No i tak to není vůbec špatný. Za ty prachy, co stojí u nás můžeš mít těch čínských několik :)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

Já bych se u těch levných baterek nebál ani tak výdrže nebo životnosti(vzhledem k ceně), ale trochu mám strach z jejich bezpečnosti. Přeci jenom aku na bázi lithia skrývají jistá rizika(požár, exploze) a vůbec to nemusí být při mechanickém poškození nebo nabíjení. Otázka je, jak daný výrobce hlídá kvalitu a v případě nějakého průseru pak nějaká náhrada škody asi nehrozí.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Delorean píše:...ale trochu mám strach z jejich bezpečnosti. Přeci jenom aku na bázi lithia skrývají jistá rizika(požár, exploze) a vůbec to nemusí být při mechanickém poškození nebo nabíjení.
No, když baterka leží, nebo se vybíjí, tak by nemělo hrozit nic (při použití tak, jak se má). Požár může nastat, když se špatně nabíjí, nebo přehřívá. Proto všechny tyto battery packy mají malej tišťáček s pár součástkama, který hlídaj nabíjení - napětí, proud a teplotu. A vsadím boty, že je úplně stejnej ten v originálu i kopii. Takže pokud tu baterku někdo nehodí do ohně nebo já nevím kam, tak by výbuch nebo požár vůbec neměl hrozit. A pak taky baterie má nějakou záruku, takže pokud by to přecijen něco poničilo, tak by to mělo jít vyřešit ikdyž to nebylo koupené u nás.
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

1. už jen články jsou máš v několika třídách - Ačkové jsme dávali do ori. bat. Nokie, Bčko šli do Alcatelu a Sagemu ...
2. PCB byli v několika modifikacích a revizích - Nokie klidně 2 verze za měsíc, Sagem na to házel bobek a jelo se pořád to stejné několik měsíců.
3. kvalita bodového sváření k baterie je kapitola sama pro sebe ... (dělal jsem 3 roky na české pobočce Sanya, než bylo vše odvezeno do Maďarska a Číny).

Osobně kupuji jen origo, sice se vše dělá v číně, ale kvalita vstupní/průběžné/výstupní kontroly bude u Sony, Canon atd. jiná než u nějaké garážové výroby.
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

Trinom píše:
Delorean píše:...ale trochu mám strach z jejich bezpečnosti. Přeci jenom aku na bázi lithia skrývají jistá rizika(požár, exploze) a vůbec to nemusí být při mechanickém poškození nebo nabíjení.
No, když baterka leží, nebo se vybíjí, tak by nemělo hrozit nic (při použití tak, jak se má). Požár může nastat, když se špatně nabíjí, nebo přehřívá. Proto všechny tyto battery packy mají malej tišťáček s pár součástkama, který hlídaj nabíjení - napětí, proud a teplotu. A vsadím boty, že je úplně stejnej ten v originálu i kopii. Takže pokud tu baterku někdo nehodí do ohně nebo já nevím kam, tak by výbuch nebo požár vůbec neměl hrozit. A pak taky baterie má nějakou záruku, takže pokud by to přecijen něco poničilo, tak by to mělo jít vyřešit ikdyž to nebylo koupené u nás.
Samozřejmě o hlídacích obvodech v aku sadách dobře vím. Ale nemusí to být pravidlem, že se Li-Ion aku přehřeje jen při vnější chybě/špatném zacházení(zkrat, chybné nabíjení, vysoká teplota), může k tomu dojít i při nečinnosti nebo v běžném provozu aku, tady hlídací obvod nemá šanci něco udělat. Co vím, tak se to stalo na nějakých noteboocích(vznícení aku), výrobce stahoval dost velkou dávku akumulátorů. Tam došlo postupně k vnitřnímu zkratu ve vnitřní struktuře článků díky kontaminaci nečistotami. Takže i takovou chybu nelze vyloučit a to ani u solidních výrobců aku(šlo Sony).
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
jaffar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaffar »

Nemam problem s Cinou zatial. Do 5D to pchat nebudem, ale 300D kludne.
Chcel som original, ale po zisteni ceny vyse 80E som sa na to vys... a kupil Cinu za 10E. Tvrdia ze ma vacsiu kapacitu nez original ale v praxi je to takmer rovnake.
ziadny podpis
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“