jak zapnout hot-plug

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
alisarrian
Nováček
Nováček

jak zapnout hot-plug

Příspěvek od alisarrian »

zdravim, nainstaloval jsem si xp s driverama na sata ale nějak se mi nedaří rozchodit hot-plug. Tady sem se po dlouhym hledání a psaní na jiný fora dočet že na Intel je potřeba přepnout disky do režimu pro rychlé odebrání ale já mám tu kolonku zašedlou a nepřišel sem na to jak jí aktivovat :(
připojení za chodu mi funguje bezproblémů -intel matrix storage kterej se mi nainstaloval s ovladačema disk okamžitě najde ale už mi ho neumožní odpojit...

nevim jestli to s tim souvisý ale když už sem píšu tak se taky poptám :) -v biosu je pod možností zapnout ahci taky kolonka "Sata port0-3 Native mode" s možností nastavit buď disabled(Legacy IDE mode) nebo enabled(Native Ide mode). Na internetu sem byl z informací co to je trošku zmatenej(některý si dokonce odporovaly...), mohli byste mi teda poradit co zapnout? mam jen samý sata disky, žádnej IDE...

díky za pomoc
Surgical
Začátečník
Začátečník

Re: jak zapnout hot-plug

Příspěvek od Surgical »

Ještě je potřeba, aby běžely v režimu AHCI...
alisarrian
Nováček
Nováček

to samozřejmě běží
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

1)V biosu zapnuté AHCi.
2)Sata port0-3 Native mode na disabled
3)ve win si spustit správce zařízení, najít disk o který jde a dát vlastnosti-tam si musíš někde najít nastavení pro rychlé odebrání...
alisarrian
Nováček
Nováček

OK, ahci sem měl zaplý Port native na disabled byl taky zaplej od začátku, jen to nastavení pro rychlé odebrání je pořád zašedlý jak už sem psal... A ať zkoušim co mě napadá tak se to nemění :((
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Zkus ten disk v pc odebrat přes správce zařízení a restart,když to nepomůže tak zkus ten disk při vypnutém pc odpojit,najet bez něj do winů,vypnout pc a zapojit...
alisarrian
Nováček
Nováček

to nepomáhá, mam těch disků několik a na žádnym to rychlý odebrání nemůžu zapnout... odpojovat i připojovat už jsem je zkoušel
buď musí být někde ve winu možnost to povolit nebo to zkusit přes registry ale nevim jak
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“