NVIDIA Geforce / ION Driver 190.38

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

NVIDIA Geforce / ION Driver 190.38

Příspěvek od spajdr »

New in Release 190.38

* Adds support for OpenGL 3.1
* Adds support for CUDA 2.3 for improved performance in GPU Computing applications. See CUDA Zone for more details.
* Adds a new user-controlled power management setting for GeForce 9-series and later graphics cards. This option allows users to set a performance level for each DirectX or OpenGL application.
* Includes several new control panel features and numerous bug fixes. More information can be found in the release documentation.
* Users without US English operating systems can select their language and download the International driver here.

Existing Support:

* Supports Microsoft’s new DirectX Compute API on Windows 7.
* Supports single GPU and NVIDIA SLI technology* on DirectX 9, DirectX 10, and OpenGL,including 3-way SLI, Quad SLI, and SLI support on SLI-certified Intel X58-based motherboards.
* Installs PhysX System Software version 9.09.0428.
* Supports NVIDIA PhysX acceleration on a dedicated GeForce graphics card. Use one card for graphics and dedicate a different card for PhysX processing for game-changing physical effects. Learn more here.
* Supports GeForce Plus Power Pack #3. Download these FREE PhysX and CUDA applications now!
* Supports GPU overclocking and temperature monitoring by installing NVIDIA System Tools software.

Windows XP 32bit
http://www.nvidia.com/object/winxp_190.38_beta.html
Windows XP 64bit
http://www.nvidia.com/object/winxp64_190.38_beta.html
Windows Vista 32bit
http://www.nvidia.com/object/win7_winvi ... _beta.html
Windows Vista 64bit
Windows 7 32bit
Windows 7 64bit
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: NVIDIA Geforce / ION Driver 190.38

Příspěvek od spajdr »

Originally Posted by ChrisRay
Nvidia has enabled the ability to turn this function on or off. So Nvidia is listening to user feedback. Even from this thread. Be sure to wave at the nice driver guys for implementing this. The 190.38 drivers now fully support the ability to toggle it off and on. I know these sort of things take time. But Nvidia is listening to your feedback and I try make sure all good feedback gets heard.

Obrázek

Takže u starších her pokud se volba adaptive aktivuje, tak se gpu i paměti automaticky podtaktují a tím pádem bude při hraní starších her menší spotřeba, myslím že pěkná funkce a opravdu funguje. Dá se to samozřejmě zvolit jak globálně, tak i pro jednotlivou hru.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Wow, pěkně. Na jaké frekvence se to podtaktovává? Jsou to ty staré známé 2D/performance takty, nebo je to proměnlivé? A liší se takty hru od hry?
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jan Gottwald »

Možná jsem trochu paranoidní, ale nemůže nastat situace, že karta bude podtaktovaná a správně nerozpozná potřebný výkon pro hru? Pokud hraje člověk novější hry, není lepší to mít vypnuté? Resp. nastvený stále max. výkon? A také by mě zajímalo, jak se to nastaví pokud nemám rozkliknuté širší nastavení toho 3D režimu. Mám jen posuvník s nižší kvalitou, kvalitou atd...
Srandista
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Srandista »

Skusal niekto uz tu podporu OpenGL 3.1? Ja som to skusal v GLview na GF 9300 (IGP na nForce 730), a stale mi to ukazovalo len podporu OpenGL 3.0. Tak by ma zaujimalo, co je na tom pravdy...

Btw. hentu Power Managment volbu som na hore uvedenej grafike tiez nemal zobrazenu, asi sa to teda tyka len vykonnejsich cipov...
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Již jsou ke stažení 190.38 WHQL. :)
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Hmm jak koukám tak koukám a nikde u své karty nevidím to nastavení napájení. Mám GeForce 9800GT a ta by to podporovat měla... :(
Kulajda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kulajda »

Tak tohleto jsou první drivery po dlouhý době, který mně automaticky NEsnižují takty ve 2D režimu. Snahu mají (Everest ultimate) tak na jednu vteřinku klesnou, pak se ale vyhoupnou zpátky.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

spis by me zajimalo proc mi rivatuner hlasi, ze nemam nainstalovany zadne podporovane ovladace
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

V RivaTuneru vyber záložku "Power user" -> "RivaTuner\system" a změn hodnotu "ForceDriverVersion" na 19038 :wink:
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ze Ď ;) ma to nejaky duvod?

//edit: instaloval jsem to hlavne kvuli nove verzi CUDA. uvidime jestli to bude mit nejaky znatelny narust vypocetniho vykonu.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

S ovladači 190.38 běžela moje GTX275 na P5E (X38 chipset) v režimu PCIE1.0_16x, se všemi jinými drivery běží na PCIE2.0_16x. :blee:
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jináč jsem si všiml, že tento ovladač již podporuje multi-gpu antialiasing! U dřívějších jsem to nezaznamenal.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tyhle ovladace nedoporucuju pro WOW.Tam kde jsem mel predtim 60fps mam ted 15fps.
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

HEAD píše:Tyhle ovladace nedoporucuju pro WOW.Tam kde jsem mel predtim 60fps mam ted 15fps.
No když nebudu brát v potaz pomalé přepínání ALT+TAB - které je spíše bugem již několika verzí, tak jsem žádný problém s WoW nezaznamenal. Stále jedu 30 - 75fps... takže problém bude spíše jinde. Dost lidem dle fór "blbne" tzv. Stereoscopic 3D driver. Zkus jej přes Přidat nebo odebrat programy odinstalovat...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ja uz ty ovladace nemam.Problem bude s ambient occulusion.Ve wow to mam zapnuty spolu s 8xAA a je to proste nekolikanasobne pomalejsi.Ted jedu zas na 186.18.
Bez ambient ocolusion samozrejme porad 60fps na 190.38.
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

HEAD píše:Ja uz ty ovladace nemam.Problem bude s ambient occulusion.Ve wow to mam zapnuty spolu s 8xAA a je to proste nekolikanasobne pomalejsi.Ted jedu zas na 186.18.
Bez ambient ocolusion samozrejme porad 60fps na 190.38.
No já ve volbách videa žádný ambient occulusion nenašel. Kde jsi na tom byl?
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“